Naturehike Nasıl Bir Markadır? En İyi Naturehike Çadır Modelleri

Naturehike Çin’de üretim yapan doğa sporu malzemeleri üreticisi bir firmadır. Ağırlıklı olarak kamp malzemeleri üreten Naturehike, MSR, Big Agnes, Sea to Summit gibi hafif kamp malzemeleri konusunda uzmanlaşmış firmaların en çok tutulan çadır modellerinin birebir (hatta bazen iyileştirmeler yaparak) kopyalarını üretip, Aliexpress kanalıyla 1/4 fiyatına satışını yapmaktadır.

Hemen bir örnek vererek firmanın fiyat ve model politikasını anlamanıza çalışayım.

Aşağıdaki Big Agnes Copper Spur çadırın Amerika satış fiyatı 450 dolar civarında. Bu çadırın hafif olmasını sağlayan incecik kumaşını koruyan altlık ise 70 dolar fiyat karşılığında satılmaktadır. Yani bu çadırı Amerika'dan sipariş ettiğinizde 520 dolar çadır ve altlık fiyatı + 65 dolar kargo ücreti + %20 gümrük vergisi ödemeniz gerekiyor. Toplamda 700 dolara, yani bugünkü kurla 7000 TL'ye mal olmaktadır.

big agnes çadır
Big Agnes Copper Spur çadırı ülkemize getirmenin maliyeti 5100 TL

Şaşırmaya hazır olun. Naturehike Big Agnes'in çadırını birebir kopyalayıp, aşağıda göreceğiniz Star River 2 adı altında üretiyor. Üstelik UPS kargo teslimat (yaklaşık 6-10 günde elinize ulaşıyor) ve hediye çadır altlığı da dahil olmak üzere 103 ila 120 dolar arası rakamlara satıyor. 7000 TL nere, 1100 lira (120 dolar) nere. Şimdi sorabilirsiniz: “7000 liralık çadırla 1100 liralık çadır aynı olur mu” Her iki çadırı da kullandım. Hatta Big Agnes incelemesini birkaç yıl önce yayınladım. Evet, arada kalite farkı var. Kumaşını, fermuarını geçtim, Big Agnes'te kullanılan DAC Featherlite polleri bile Naturehike ile kıyaslamak abes kaçar, ancak Naturehike'da kullanılan poller de öyle çöp kalitede değil. Husky, Loap gibi çadırlarda kullanılan pollerle aynı kalitede olduklarını söyleyebilirim.

Naturehike Star River 2 çadır
Utanmasalar aynı renk yapacaklarmış, ayıp olur demişler 🙂

Kumaş ve fermuar elbette 5100 liralık çadırla birebir aynı kalitede değil. Ancak yüz ekşiten bir kalite farkı da söz konusu değil. Naturehike dikiş yerlerinden güzelce bantlanmış, dış kumaş ve zemin kumaşı ince bir poliüretan tabakayla kaplanmış. Yani her şey olması gerektiği gibi. Arabalarla ilgiliyseniz “VW Passat ve Skoda Superb arasında ne fark varsa (her iki araç da aynı platformu paylaşıyor) bu iki çadırdaki fark da o” diye özetleyebilirim.

Naturehike Çadır Modelleri

Naturehike çadırların ortak özelliği hafif olmaları. Artık 2 kilo ve üstü çadırlar ağır ve hantallıklarından dolayı tercih edilmiyor. Dünyada böyle bir trend var. Ağır ve hacimli çadırları çantanın dışına astığınızda, yürüyüş esnasında çantanın yaylanmasına sebep oluyorlar. Bu durum konforsuz bir yürüyüşe sebep olduğu gibi, daha erken yorulup daha çok enerji harcamanıza da neden oluyor. İdeal olan çadırı çantanın içinde taşımak.

En iyi çadır üreticilerinin çadırlarını kopyalayıp üreten Naturehike, ar-ge için bütçe ayırmadığı gibi, patent ihlali gibi sıkıntılar da umurlarında görünmüyor. Piyasada tutulmuş modelleri kopyalayan Naturehike'ın oldukça çeşitli çadır modelleri sunduğunu söyleyebiliriz.

Naturehike genel olarak iki farklı kumaş seçeneği sunuyor. Bu seçenekler 20D (denye) ince ve hafif kumaş, 210T olarak adlandırdıkları biraz daha kalın bir kumaştan oluşuyor. İnce kumaşın en büyük esprisi hafif olması. Kalın kumaş ise 150-200 gram ağırlığı arttırıyor, fakat daha ucuz ve bana sorarsanız daha uzun ömürlü.

Ağırlığı 1-2 kilogram arasında değişen bu çadırların iki modeline birden sahibim. Sitede malzeme inceleme bölümünde göreceğiniz bu çadırların her ikisinin de malzeme kalitesi anlamında tatmin edici olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim.

Türkiye'de satılan Naturehike çadırlar ile Aliexpress Naturehike resmi mağazasında satılan çadırlar arasında 2 kata yakın fiyat farkı olduğu gibi, aynı zamanda versiyon farkı da var. Naturehike resmi mağazasında güncel (yenilenmiş/upgraded) modeller satılırken, Türkiye'de 6 ay – 1 yıl önce ithal edilmiş eski versiyonlar satılıyor. Türkiye'den sıfır veya ikinci el çadır satın alırken bu durumu değerlendirin!

VIK Serisi

Naturehike'ın en hafif çadırlarını VIK serisi oluşturuyor. Hatta bu çadır için Naturehike'ın ilk özgün tasarımı diyebiliriz.  1 ve 2 kişilik olarak satılan bu çadırı dilerseniz kar eteği seçeneği ile sipariş edebiliyorsunuz (önermiyorum). Tek kişilik model 85 santim, çift kişilik model 113 santim genişliğe sahip. Tek kişilik model 1 kilogramın biraz altında, çift kişilik olan ise 1100 gram civarında (taşıma kılıfları hariç).

Eğer gramları hesaplıyor ve uygun fiyatlı ultra hafif bir çadır arıyorsanız, değerlendirmeniz gereken başlıca model VIK serisi olmalı. Tek kişilik modeli yeterli genişliğe sahip. Daha önce kullandığım tek kişilik çadırlardan MSR Hubba 66 santim genişliğe sahipti ve çok dardı. 85 santim genişlik ise tek kişi için yeterli olacaktır. “Biraz daha geniş olsun, çadırda yayılayım” derseniz, çift kişilik modeli ile arasındaki 100 gram ağırlık farkı sizin için çok bir şey ifade etmeyecekse, iki kişilik geniş modeli tercih edebilirsiniz.

Çadır tek başına ayakta durma özelliğine sahip. Çadırı hafif kılan olay tek katman bir çadır olması. Eğer bu sizin için bir dezavantaj olacaksa ve iç tente ve dış tente ayrı olsun istiyorsanız aşağıdaki modelleri değerlendirin.

Naturehike VIK 1 çadır

Cloud Up serisi

Big Agnes Fly Creek modelinin birebir kopyaları olan Cloud Up serisi 3-4 mevsim, sert rüzgar olmadıkça yağmur ve kar yağışı altında da kullanabileceğiniz oldukça hafif çadırlardır. Kendi başlarına, yani kazık çakmadan ayakta durabilen bu modeller, özellikle tüm kamp yükünü sırtınızda taşıdığınız Likya, Karia, St. Paul yürüyüşleri ve sınırlı heybe kapasitesine malzeme koymak isteyen bisikletçiler için idealdir. Çift kişilik modeli yalnızca 1240 gram ağırlığında.

naturehike cloud up çadır
Cloud Up modelinin 1, 2 ve 3 kişilik modelleri bulunuyor.

Star River – Editörün seçimi (aşağıdaki Mongar'a da göz atın)

Yazının başında da belirttiğim gibi, Star River, Big Agnes Copper Spur UL 2 çadırın birebir kopyası. Şimdi bu çadırı uzun uzadıya anlatmayacağım. Genel maksatlı kamp çadırı arayışında olanlar için, Naturehike modelleri arasındaki en iyi seçimin Star River olduğunu düşünüyorum. En üstte bağlantısını paylaştığım Big Agnes incelemesini okuyacak olursanız, bugüne kadar kullandığım en iyi kamp çadırı olduğundan bahsediyorum. Geometrisi, çift kapıya sahip olması, geniş çift balkonu ve en önemlisi çift kişilik kapasite sunarken hafif olması en büyük artıları. 20D kumaşla üretilmiş modeli 1790 gram ağırlığında. Tüm Naturehike çadırlarda olduğu gibi, Star River da çadır altlığı ile birlikte geliyor.

satın alma linki

Naturehike Star River Çadır
Star River Naturehike modelleri arasında bence en iyi çadır.

Cloud Up ve Star River arasında kararsız iseniz, eğer önceliğiniz hafif olmaksa Cloud Up (1240 gram/çift kişilik), Eğer çadırda vakit geçiririm ferah olsun diyorsanız Star River (1790 gram/çift kişilik) tercih etmelisiniz. İki model arasında 550 gram ağırlık farkı var. Paket boyutları neredeyse aynı. Karar sizin.

Mongar

Yukarıdaki Naturehike çadır modelleri arasında en çok sevdiğim model olan Star River'in birkaç ayrıntı dışında aynısı. Farklar şunlar; Star River'da kapılar aşağı doğru açılıyor, Mongar'da yanlara doğru açılıyor.  Star River'da iç tentede daha az tül kullanılmış. Mongar'da ise iç tente zemin hariç tamamen tülden oluşuyor. Star River'da tek havalandırma penceresi varken Mongar'da çift pencere mevcut.

satın alma linki

naturehike mongar çadır
Kuru ve sıcak havalar için en iyi seçenek.

Star River yağışlı havalarda, rüzgarlı havalarda daha başarılı sonuç verecek, şiddetli yağmur altında yerden seken yağmur damlaları ve rüzgarlı havalarda çadırın içine toz ve rüzgar girmesi konusunda Star River almak daha iyi bir seçim olacaktır. Mongar'da yatar pozisyondaki kafa seviyesinde tül kullandıkları ve çift havalandırma penceresine sahip olduğu için sıcak yaz aylarında daha serin, hava akımını tüm vücudunuzda hissetmenizi sağlayacaktır.

Mongar ve Star River arasında kararsızsanız, hangi mevsimde daha sık kamp yaptığınızı gözden geçirin. Eğer sonbahar, kış ve ilkbahar aylarında daha sık kamp yapıyorsanız Star River, eğer yalnızca Mayıs – Eylül arasında kamplar kuruyorsanız Mongar tercih etmelisiniz.

Cirrus 2

Cirrus 2 aslında Cloud Up benzeri bir çadır. CloudUp'tan en önemli farkı pollerin geometrik yapısı. Uyguladıkları değişik pol sistemi sayesinde Cirrus'un sert rüzgarlarda daha iyi sonuç verebileceğini söyleyebilirim. Cirrus 2 hafif çadırlar arasında sert rüzgara karşı koyabilecek en iyi model. Ancak rüzgar dayanımı artınca haliyle poller ağırlaşmış. Toplam ağırlık 1770 gram.

satın alma linki

naturehike cirrus 2 çadır
Cirrus 2 Cloud Up çadırın güçlendirilmiş versiyonu.

Cirrus 2'nin kurulumu CloudUp ve Star River'e göre oldukça çetrefilli. Benim pek hoşuma gitmedi. Bu tip hafif çadırların fırtınalara karşı koymalarını beklemek pek gerçekçi değil.

Paro 2 

Paro 2 aslında Star River'den devşirme bir çadır modeli. İlk defa bir çadırda uygulandığını gördüğüm orta polün her iki tarafta yere kadar uzatılıp dış tenteyi gerdiği tuhaf bir düzenek kurmuşlar. Rüzgar dayanımına çok da bir katkısı olacağını düşünmediğim bu modeli tercih etmeniz için bir sebep göremiyorum. Uzatılan poller çadıra giriş çıkışta başınızı ağrıtabileceği gibi, aynı zamanda çadırın zemin kumaşının da havalanmasına sebep oluyor.

satın alma linki

Naturehike Paro 2 çadır
Paro 2 Star River'in aynısı. Tek fark ortadaki pol.

Taga

Naturehike'ın diğer markalardan klonlamadığı, kendi imkanlarıyla geliştirdiği ilk çadır Taga modeli. Tek pole sahip bu model kendi başına ayakta durmuyor. Çadırı ayağa kaldırmak için 6 tane kazık çakıp iyice gerdirmek zorundasınız. Eğer Taga'yı taşlık zeminde kurmaya çalışırsanız oldukça zorlanacağınızı söyleyebilirim.

Taga'nın bir başka handikapı tek kat olması. Çadırların iç yüzeyleri en kaliteli markalarda bile yoğuşmadan ötürü terleme yapar. Çift tente çadırlarda, çadırın terleyen dış tentesine ne kendimiz ne de malzemelerimiz temas etmediği için çoğu zaman bu bir problem olmaktan çıkar.

satın alma linki

naturehike taga çadır
Naturehike Taga gramları hesaplayanlar için en hafif seçenek.

Kendi başına ayakta duramadığı ve tek kat olduğu için ben şahsen tercih etmem. Ayrıca sıcak yaz aylarında bu çadırın içinde sıkıntı çekebilirsiniz. Ancak tek kişilik modelin ağırlığı 1063 gram, çift kişilik modelin ağırlığı ise 1215 gram. Eğer gramları hesaplayan bir yürüyüşçü, sınırlı heybe kapasitesini dikkatli kullanmak isteyen bir bisikletçi iseniz değerlendirebilirsiniz.

Nebula

Nebula Naturehike'ın soğuk ve rüzgarlı havalar için tasarladığı, kendi tasarımları olan çift kişilik bir model. Eğer kış dağcılığına başlayacaksanız Uludağ, Erciyes, Kızlarsivrisi gibi kış faaliyetlerine bu çadırla katılabilirsiniz. Çift kişilik bu çadır kalın pollere, sert alüminyum kazıklara sahip. Tüm Naturehike modellerinde olduğu gibi çadır altlığı hediyesiyle birlikte gönderiyorlar.

satın alma linki

Naturehike Nebula 2
Üstündeki şapkaya benzer ek parça sayesinde kış aylarında sıkça yaşanan kondansasyon (terleme) sorunu en aza indirilmiş. Bu parça su geçirmezliği de arttırıyor.

 

2200 gram ağırlığındaki Nebula, üretimden kalkmış Cloud Peak modelinin geliştirilmiş modeli. Yağmurlu havalarda su geçirmezlik özelliğini arttırmak için ufak bir ek parçayla geliyor. Kuru havalarda yanınıza almayabilir, böylece ağırlığı 200 gram kadar azaltabilirsiniz.

Naturehike Nebula 2

Nebula çift giriş ve balkona sahip. Böylece birbirinizin üzerinden atlamadan çadıra girip çıkabilir, bir balkonda fazla eşyaları istiflerken, diğerinde yemek pişirebilirsiniz.

Minaret

L şeklinde, tek baton yardımıyla ayakta duran tuhaf bir tek kişilik çadır. Adı da Türkçesi “minare” anlamına gelen minaret. Minaret çadır 1030 gram ağırlığında. Baton veya 140 santim uzunluğunda bir dal parçasıyla ayağa kaldırıp, yanlardan kazıklarını çakarak kuruyorsunuz. Bir insan neden böyle bir çadıra ihtiyaç duyar kafamda canlandıramadım. “Hafif” diyecek olursanız, iki üstteki Taga modelinin tek kişiliği de aynı ağırlıkta ve fiyat olarak daha ucuz.

satın alma linki

naturehike minaret çadır
Güzel görünüyor fakat kullanışlı olduğunu düşünmüyorum.

Yürüyüşçüler genellikle baton taşır. Ancak bisikletçiler için bir uyarı yapmak istiyorum. Eğer 140 santim uzunluğunda, yeterince sağlam bir dal parçası bulamazsanız bu çadırı ayağa kaldıramazsınız. Yukarıdaki fotoğrafa dikkat edecek olursanız, küçük bir kapı daha yapmışlar. Sanırım evcil hayvanları ile kamp yapanlar için düşünülmüş bir ayrıntı.

Sonuç

Yukarıdaki modellerin haricinde birkaç farklı çadır daha üretiyorlar. Ancak burada bahsetmeye değecek modeller olduklarını düşünmediğim için eklemedim. Yukarıda paylaştığım linklerin tümü resmi Naturehike satış sayfasının altındaki ürünlere ait. Naturehike ülkemizde de pek çok şubesi bulunan UPS kargo ile gönderim yapıyor. Üstelik kargo bedeli de fiyata dahil.

Bu çadırların neredeyse tümü Türkiye'de çeşitli mağazalarda satılıyor. Ancak 800-1200 liraya 10 günde kapınıza kadar gelen çadırın ülkemizdeki satış fiyatı 2400 lira. 800 liralık çadırdan 1450 lira isteyen de var 2400 lira isteyen de.. yani herkes tutturabildiğine.. Bir çok outdoor mağazası resmi yollarla ithalat yapmıyor. Haftada iki üçer adet Aliexpress'ten sipariş verip size satıyorlar.

Aliexpress'ten çadır sipariş ettiğinizde size kargo takip numarası veriyorlar. UPS kargo17 Track veya Ptt kargo takip sayfasından anbean kargonuzun durumunu görmeniz mümkün. En iyi durumda 5 gün, ortalama 10 gün veya en geç 15 günde çadır elinize ulaşıyor. Kargo takip numarasını hem siz hem de Aliexpress görebildiği için eğer kargonuz size ulaşmazsa yeniden gönderim veya ücret iadesi yapıyorlar. Yani Türkiye'den bu çadırı iki kat fiyat ödeyerek almanın hiç bir esprisi yok.

30 euro bedelin üzerindeki şahsi kullanımınız için satın aldığınız ürünler için normal şartlarda %20 gümrük vergisi ödemeniz gerekiyor. Ancak ben ve arkadaşlarım, hepimiz ballı mıyız neyiz bilmiyorum; hiç birimiz bugüne kadar gümrük vergisi ödemedik. Eğer olur da gümrük vergisi ödemeniz gerekirse kapıya gelen UPS kargo görevlisine ödeme yapabiliyorsunuz.

Bu bilgileri verdikten sonra, çadırların üzerinden son bir kez daha geçelim. Tüm çadırlarda kullanılan fermuar, iç tente kumaşı, dış tente kumaşı aynı malzemelerden üretilmiş. 20D ince ve hafif, 210T biraz daha ağır; böylece yırtılma ve delinmelere karşı daha dayanıklı bir kumaş.

Benim tercihim ince kumaş. Nasıl olsa çadır altlığı hediye ettikleri için alttan delinmelere karşı endişe duymuyorum. Yalnızca çalı çırpı, dikenli bitkilere yakınken biraz tedirgin oluyorum o kadar. Bunun da çözümü basit. Çadırı bitkilerin dibine kurmuyorum.

Modeller arasında genel maksatlı kullanıma en uygun olanlar Star River ve Mongar modelleri. Neden diye soracak olursanız, çok severek kullandığım Big Agnes Copper Spur'un birebir klonları da ondan. Yani kişisel bir tercih.

Cloud Up ve Cirrus 2 modelleri de oldukça iyi seçenekler. Bunlar da genel maksatlı kullanıma uygun modeller.

Tek katlı Taga ve ortasında ne işe yaradığını anlamadığım uzun pole sahip Paro 2 modellerini kullanışsız buldum. Minaret modelinden kesinlikle uzak durmanızı öneririm.

Kış dağcılığına başlayacaksanız, 3000 metreye kadar olan kamplı faaliyetler için Nebula iyi bir seçenek gibi görünüyor, ancak birebir test edip kullanmadığım için hakkında daha ayrıntılı bilgi veremiyorum.

Satın almaya değer Naturehike Kamp Malzemeleri

Naturehike'ın asıl işi tekstil. Yani çadır, tulum ve giyim gibi malzemeler üretiyor veya ürettiriyor. Bu nedenle kamp mutfağı, aydınlatma, çeşitli yardımcı malzemeler gibi gereçleri sağdan soldan toplayıp üzerine etiket yapıştırarak satıyorlar. Bu nedenle sınırlı birkaç ürünle alakalı bilgi verip kısa kesiyorum.

Ultra-hafif kamp yastığı

naturehike şişme yastık
Memnun kalacağınıza eminim.

Bilgisayar karşısında fazla vakit geçirdiğim için boynum ağrıyor. 2 yıl öncesine kadar kafamın altına polar ceket dürüp koymak yetiyordu. Şişme yastıklar çok yer kapladığı için almaktan kaçınıyordum. Amerikan outdoor mağazalarının sitelerini gezerken Avustralyalı Sea to Summit firmasının Aeros Pillow Ultra Light şişme yastığının avuç içi kadar paket boyutunu görünce hemen satın aldım.

satın alma linki

sea to summit şişme yastık
Orjinalini 70 dolara mal ettikten sonra Naturehike 9 dolara çakmasını çıkardı.

Naturehike bunu da kopyalamış. 40 dolar + 30 dolar kargo, toplam 70 dolara mal ettiğim yastığı kargo dahil 9 dolara satıyorlar. Naturehike modelini bilmiyorum fakat Sea to Summit'in yastığı öyle böyle değil müthiş konforlu. Aralarında çok bir kalite farkı olduğunu zannetmiyorum. Alın çantanıza atın bulunsun. Yalnızca 86 gram ağırlığında. Aşağıda Sinan'ın incelemesini izleyebilirsiniz.

Hafif ve kompakt Şişme Mat

Naturehike, şişme matı Thermarest'in NeoAir All Season modelinden araklamış. Hatta araklamakla kalmayıp yastık gibi bir çıkıntı da eklemişler. Ülkemizde neredeyse 1000 liraya satılan All Season'un çakmasını kargo dahil 59 dolara almak mümkün. Orjinaliyle kıyaslayınca paket boyutu ve ağırlığı aynı gibi. R değerinin aynı olacağına ihtimal vermiyorum. Çok soğuk havalar haricinde rahatlıkla kullanırsınız.

satın alma linki

Naturehike şişme mat

Şimdilik benden bu kadar. İlerleyen zamanlarda eğer model değişikliği yapar, satın almaya değer malzemeler eklerlerse mutlaka bu yazıyı güncellerim. Sormak istediğiniz bir soru olursa lütfen aşağıda yorum bırakın.

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Naturehike Nasıl Bir Markadır? En İyi Naturehike Çadır Modelleri” üzerine 144 yorum

  1. Merhaba. Kışın da kamp yapıyorum. Sizce Sky River 2 için kar etekleri çok gerekli mi? Kar etekli modeli seçmem ağırlığı dışında diğer mevsimler için sorun olur mu? Havalandırma konusunda kararsız kaldım. Teşekkürler.

    Yanıtla
    • yok kardeşim, bu kar eteği mevzusu ürünün albenisini arttırmak için eklenmiş bir şey sadece. gidip de 80-100 kilometre hızla esen bir noktada çadır kurmayacaksan (hedefin buysa tnf ve 25 gibi modelleri araştır) hiçbir işine yaramayacak, aksine güzel havalarda çadırın içinin hamam gibi olmasına neden olacaktır. maksat içeri kar girmesin diyorsan, çadırı kurduktan sonra, ayağınla bir miktar karı çadır çevresine iterek ufak bir tümsek yapman haydi haydi işini görecektir.

      Yanıtla
      • Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında eski çadırımda ki olumsuz rüzgar tecrübelerim kar eteğini düşünmeme neden oldu. Kar engellemenin ötesinde rüzgar için olumlu olabilir diye düşünmüştüm. Ancak dediğim gibi mevcut çadırım çok fazla rüzgar aldığından kıyas yapamıyorum. Sökülebilir olsaydı düşünebilirdim ancak dediğiniz gibi güzel havalarda oldukça rahatsız edecektir. Çok memnun olduğunuzu söylediğiniz Big Agnes klonu olduğu için almak niyetindeyim. Eğer benim için de ulaşılabilir olsaydı Big Agnes yazınızı okuduktan sonra onu alacaktım. Ancak temin edemiyorum. Sonuç olarak Star River model çadırı 2020 yılında hala önerebiliyor musunuz? Tekrar teşekkürler

      • Big Agnes’e o kadar para harcamaya gerek yok, yaklaşık 4000 liraya mal oluyor. Star River neredeyse birebir aynısı. Yalnız şöyle bir durum var, dikkat ettim, Türkiye’de eski versiyonları satılıyor. https://goo.gl/MYtprD Naturehike resmi sayfasında upgraded (yükseltilmiş/iyileştirilmiş) model satışta. Buna dikkat edin.

      • Evet güncellenmiş versiyon benim de dikkatimi çekmişti. Sanırım bu şartlarda benim için en iyi seçenek star river olacak. Cevabınız için teşekkür ederim. Doğada karşılaşırız umarım.

      • İş yoğunluğu nedeniyle dün alamadım. Dün 1114TL olan ürün bugün 1596TL oldu. Satıcıya söyledim, kuru bir özür dilediler. Şu an için almaktan vazgeçtim. Vergiyle vs ucuz diye almaya çalıştığım çadır 2000TL oldu. Çok kızıyorum Çağatay Hocam. Bir doğa sporu bile lüks haline geldi. Tutkunu olanlar için bu iş giderek zorlaştı.

      • Hocam official store da bir az önce yeniden güncelleme yapmışlar oradan satın aldım. (156.59$) Gönderdiğiniz link farklı bir satıcı, daha hafif versiyon derken official dakinden farklı mı. Oradaki yeşil de 20d değil miydi? Bir telaş aldı şimdi 😀

      • Official store daki de 20d sanırım ama 2100 gr diyor. İyice tuhaflaştı benim sipariş 😁

      • hacım 20d olanı 1790 gram mı ne öyle bir şey. açık gri (kırık beyaz) renk olanı alacaksın. orada yazanlar kafa karıştırıcı olabiliyor.

      • Gönderdiğiniz satıcı aksesuarsız 1775gr değerini vermiş. Onun yaptığı da bir diğer uyanıklık.. Official store dan aldım çadırı. Artık Hayırlısı olsun denir sanırım. Yardımınız için teşekkür ederim. Buraları biraz sohbet odasına çevirdim ama çok faydalı oldunuz, teşekkürler.

  2. Bilgilendirme için çok sağolun ,çok güzel yazı gerçekten aydınlandım

    Yorumlar dahil herşeyi okudum star river alcam özetle ama tek sorum olcak husky mi yoksa bu marka mı ? Her türlü 3 mevsim alacağım

    Yanıtla
  3. Çadır için bilgilendirmeniz çok faydalı oldu Teşekkür ederim..Bende Vango halo 200 var.Çok memnunum.Ancak Alpinizm ve trekking faaliyetleri için daha hafif bir çadır alacağım.

    Yanıtla
  4. Merhabalar,
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum Sky Çadır NH15Z003-P3 düşünüyorum. Max sonbaharda yaylada kamp yapmayı düşünüyorum diğer kamplar daha makul havalarda olacak bu tip çadır işimi görür mü? Ya da daha basit fiyatı da daha düşük bir çadır mi almalıyım? Naturehike ta bu tip kamplarda kullanacağım hangi çadırı tavsiye edersiniz?

    Yanıtla
    • yurt içinde satılan modeller elde kalmış eski serilerden oluşuyor. imkanınız varsa aliexpress’ten naturehike mongar alın. sky modellerini beğenmedim. ağırlık kaygınız yoksa bu modelin yerine husky bizam veya husky bird değerlendirebilirsiniz.

      Yanıtla
  5. Merhaba hocam. Aynı zamanda zirve tırmanışları da yapıyorum. Hem yaz hem kış faaliyetine katılıyorum. Erciyes gibi dağlara tırmanıyorum. Şu ana kadar marmot thor kullandık. Ancak bayağı yıprandı artık. Yeni bir çadır almak istiyorum. Yazın kamp, Likya gibi expedisyon faaliyetinde de kullanılabilecek aynı zamanda Erciyes gibi dağlarda zirve de yaptıracak. Öneri de bulunursanız çok sevinirim. İyi günler dilerim.

    Yanıtla
    • bence hafif bir 3 mevsim çadır al. naturehike mongar gibi.. ilerde bir de kışlık çadır alırsın. en ideali bu. yani öyle bir çadır alayım kah deniz kıyısında, kah zirvelerin eteğinde pek gerçekçi bir yaklaşım değil. yılda 2-3 zirve yapacaksan 5 mevsim çadır almak mantıklı değil. dediğim gibi, mongar al, senede 30 kamplı faaliyet yapıyorsan en az 25’inde rahatça konaklarsın. maddi olarak rahatladığın bir zaman bir tane de kışlık çadır alırsın.

      Yanıtla
  6. Merhaba
    Husky beast alacaktık ki bu yazıya denk geldik. Naturehike Star River ve Cloud Peak arasında kararsız kaldık. Ve star river de ise 20d nylon ve 210t polyester arasında kararsız kaldık. Genellikle baharlarda ve yazın kamp yapıyoruz fakat kışında kamp yaptığımız oluyor. Bize hangi modeli önerirsiniz dönüş yaparsanız çok memnun olurum.

    Yanıtla
  7. Çağatay Hocam, Naturehike Sky Pro 2019 Çadır Nh18z044-p için ne dersiniz ? 750 TL gibi bir rakama buldum

    Yanıtla
    • Sky Pro bizim ithalatçının uydurduğu bir isim. “Naturehike P Series” olarak satılıyor. Aliexpress fiyatı kargo dahil gümrük vergisi hariç 670 lira civarı. Demek ki satamadılar ellerinde kaldı fiyatları baya bir indirmişler. Aynı fiyata bulabilirsen Mongar veya Star River öneririm.

      Yanıtla
      • 2 kucuk çocuk olmak uzere 4 kisi sayılırız hocam onu yazmayi unuttum 🙂 En son fresh blackler de karar kılmıştık ama bu çadırı görünce bu da olabilir dedik. Onca yazi okuduk araştırdık ama gerçekten netleşeceği yerde sürekli kafa karışıyor. 3-4 kişilik Mayis-Eylul arasi kullanımlık bir çadırın önerin ne olur, f/p olarak beğendiğiniz

      • Ben sportif amaçlı kullanacaksınız diye düşünmüştüm. Madem ailece keyif kampı yapacaksınız, P serisi alın gitsin. Yalnız bu yaz kamp olayı hayal gibi. İsterseniz bir süre bekleyin. Antalya’dayım. Jandarma ve polis hiçbir kampa izin vermiyor. Diğer sayfiye yerlerinde de durum aynıdır.

      • Evet öyle görünüyor ama bugünlerde çoluk çocuk çok bunaldık hocam, hiç olmadığı kadar kendimizi doğaya atmak istiyoruz. Eşime diyorum ki, ölmeden bağ bahçe hayalim var para yok alamıyoruz bari çadırın iyisini alayim, havalandırması çok olsun, iki kapılı olsun, ferah olsun yukari bakinca gökyüzünü göreyim, zaten ölünce mezar fresh black diyorum hala dechatlon diyor 😁 Var bir hayalim hocam, güzel bir çadır bulacağım, arkadaşın birinde Cloud 3P buldum, o da size küçük olur dedi, 1700 TL sanırım, neyse kafa sisirmeyeyim, tekrardan sağol varol Cagatay hocam, ne zaman sorsak cevaplıyorsun

      • rica ederim ne demek. hayırlısıyla sağ salim atlatalım, kamp her zaman yapılır. bu gidişle birçok iş dalı kapanacak gibi duruyor. bence fiyatlar halen yüksek. doğa sporu malzemesi fiyatların maliyetinin yarısına düşeceğini düşünüyorum, biraz daha bekleyin isterseniz.

      • Ahmet Bey, en son hangisinde karar kıldınız? Bizim de iki yetişkin, bir bebek, bir çocuk için çadır arayışımız var. P serisi iş görür mü? Zorlu kış şartları aramıyoruz, ailece yayla keyfi, sırtta taşıma durumu da yok.

Yorum yapın