Helinox Chair Zero Ultra hafif Kamp Sandalyesi

Helinox Chair Zero Kamp Sandalyesi İncelemesi

Siteden elde edilen gelir sayesinde bu yıl çokça malzeme satın aldım. 12 kalem malzeme, inceleme yazısı yazmamı bekliyor. Bir bu kadar malzeme de Tolga satın aldı. 2021 yılının kalan ayları boyunca pek çok malzemeyi tanıtmayı sürdüreceğiz.

Helinox Chair One Kamp Sandalyesi

Helinox Chair One Kamp Sandalyesi İncelemesi

Kamp anlayışımla bağdaşmadığı için bugüne kadar kamp mobilyalarına pek sıcak bakmadım, ancak çadır başında keyif yapanları ve bir köşeye arabalarını park edip manzaranın tadını çıkaranları görünce, dayanamayıp ben de kamp sandalyesi satın aldım.

Yaz Kampı Rehberi: Çadır Kamp Alanı ve Malzeme Seçimi

Yaşadığımız pandemi ve gitgide zorlaşan ekonomik koşullar, hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerdeki insanları alternatif tatil arayışlarına ve doğaya yöneltti. Hayatlarında tek bir geceyi dahi çadırda geçirmemiş insanlar bir anda kamp malzemesi ve kamp yeri araştırmaya başladı. Bu durum, tecrübesi olmayan insanların kafasında, hangi çadır, hangi ekipman, nelere ihtiyacım var, nereye kamp yapabilirim gibi bir çok soruya yol açtı.

Raf ömrü

Raf Ömrü Nedir? Türkiye Malzeme Çöplüğüne Dönüyor!

Ülkemiz, üretimden kalkmış, Avrupa ve Amerika’da yıllar önce raflarda yer almış malzemelerin yüksek bedellerle değerlendirildiği bir çöplük haline gelmiş durumda. Hiç kimse ne bu konuda şikayet ediyor, ne de durumun farkında. Bugünkü yazının konusu doğa sporu malzemelerindeki raf ömrü.

likya yolu malzeme listesi

2020 yılı Likya Yürüyüşü Malzeme Listem

Likya yolu yaşadığım evin 4 kilometre güneyinden geçiyor. Hal böyle iken, haftanın en az 1 günü farkında olarak veya olmayarak Likya yolunda yürüyorum. Sürekli bu civarda yaşamak, yolun yanı sıra, çevrede aktarma yapacak noktaları, yürümeye değer olmayan parkurları, hangi parkuru ne mevsimde yürümenin ideal olduğu gibi konuları “yerinde” gözlemleme imkanı verdi.

hafif ve ultra hafif kamp malzemeleri

Ultra Hafif Kamp Malzemelerine Genel Bakış

Ray Jardine ve arkadaşları sırt çantalarında taşıdıkları malzemelerin çok ağır olduğuna karar verip, hedefe daha az enerji harcayıp daha az sürede ulaşmayı mümkün kılmak için malzemelerini hafifletmeye karar verdiler. 1990’lı yılların başında giriştikleri bu iş “ultra hafiflik” kavramının doğmasına neden olmuştur. Ancak hakkını yemeyelim, doğada hafif olma trendini başlatan ilk isim Emma Gatewood’dur.

naturehike şişme kamp yastığı

Naturehike Aeros Şişme Kamp Yastığı İncelemesi

Naturehike hepimizin bildiği üzere, son yılların yükselen markalarından birisi. Mazisi 4-5 yıllık bir marka olmasına rağmen hem ürünlerin tasarım ve ar-ge için kaynak ayırmadığı hem de Çin’de fason üretim yapmak yerine doğrudan Çinli bir üretici olması sebebiyle, muadillerine kıyasla optimum fiyat/performans dengesini tutturmuş durumda.

Naturehike çadır

Naturehike Nasıl Bir Markadır? En İyi Naturehike Çadır Modelleri

Naturehike Çin’de üretim yapan doğa sporu malzemeleri üreticisi bir firmadır. Ağırlıklı olarak kamp malzemeleri üreten Naturehike, MSR, Big Agnes, Sea to Summit gibi hafif kamp malzemeleri konusunda uzmanlaşmış firmaların en çok tutulan çadır modellerinin birebir (hatta bazen iyileştirmeler yaparak) kopyalarını üretip, Aliexpress kanalıyla 1/4 fiyatına satışını yapmaktadır.

en uygun fiyatlı aliexpress kamp malzemeleri

En İyi Aliexpress Outdoor ve Kamp Malzemeleri

Son yıllarda dövizde gerçekleşen keskin artışlar, 1999 depreminin yaralarını sarmak için geçici olarak getirilip kalıcı hale gelen ÖTV ve haberimiz olmadan; örneğin su geçirmez botlara getirilen ek vergi gibi kalemler yüzünden doğa sporlarında kullanılan malzemelerin fiyatları artık cep yakar hale geldi.

Kamp malzemeleri

Kamp Malzemeleri

Kamp malzemeleri seçerken yalnızca konfora ve doğa şartlarına karşı korunmaya odaklanırsanız, elinizde işe yaramayan bir yığın eşya ile kalakalırsınız. Bunları sırtınızda taşıyacağınızı unutmadan, hacim ve ağırlık gibi faktörleri hesaba katarak seçmeniz gerekmektedir.

değişik tipte kamp çadırları

Kamp çadırı seçimi [2021 yılı güncellemesi]

Kamp çadırı seçerken yapacağınız ilk iş, doğrudan modelleri araştırmak yerine, önünüzdeki 5 yıl boyunca ne gibi faaliyetler yapacağınızı gözden geçirmek olmalıdır. “Her koşula uygun bir tane çadır alırım. Kâh Everest yapar, kâh Olimpos’ta kamp atarım” deyip de çadır aramak ütopik bir yaklaşımdır.