Yünlü Yaylası

Ankara’da Bir Tabiat Harikası: Yünlü Yaylası

Geçtiğimiz yılın kış aylarında Yünlü Yaylası’nda harika bir gün geçirdik. Bildik yürüyüş rotasının yanı sıra keşfedilecek onlarca patikasıyla oldukça hoş ve hatta bazen zorlu bir “doğa yürüyüşleri bölgesi” olan Yünlü Yaylası Ankara’dan sadece iki saat uzakta sizi bekliyor.

İstanbul'da kamp alanları

İstanbul ve Çevresindeki Kamp Alanları

Bu yazıyı hazırlamadan önce İnternet’teki “İstanbul’da kamp alanları” yazılarına göz gezdirdim. Bundan yıllar önce birileri dilleri döndüğünce bir şeyler yazmış, sürüyle insan aynı içerikleri kelimeleri değiştirmek suretiyle kendi sitelerine kopyalamış. Listeler o kadar gerçek dışı ki; tek amaçları arama sonuçlarında yukarıda yer alıp, size reklam tıklatmak. Berbat bir kamp deneyimi yaşamak istemiyorsanız yazının tamamını okuyun.

Bursa yaylaları

Bursa Yaylaları ve Uludağ Çevresindeki Kamp Yerleri

Bugün en çok göç alan illerin başında gelen, bir zamanlar adının önünde “Yeşil” olan Bursa, Uludağ’ın dağlık yapısı ve daha da önemlisi; 1961 yılında milli park ilan edilerek koruma altına alınması sayesinde günümüz yağmacılığına karşı direnmektedir. Uludağ, Orhaneli ve İnegöl çevresindeki birçok yayla, kamp alanı ve görmeye değer doğal güzellikleri bugünkü yazıda sizlerle paylaşacağız.

Yalova yaylaları ve kamp alanları

Yalova Yaylaları ve Kamp Alanları

Yalova onlarca doğal güzelliğe ev sahipliği yapan, İstanbul – Bursa ve Kocaeli illerine eşit mesafede yer alan, sayısız kamp alanı ve yürüyüş parkuru barındıran, Türkiye’nin yüz ölçümü bakımından en küçük ilidir. Hızla artan nüfus ve buna bağlı çoğalan yapılaşma kentin sahil kesimlerini beton yığınına çevirmiş olsa da, Samanlı dağlarının yapılaşmaya izin vermeyen coğrafyası sayesinde iç kesimler doğal yapılarını büyük ölçüde bozulmadan sürdürmektedir.

Sakarya Adapazarı yaylaları

Sakarya (Adapazarı) Çevresinde Kamp Yerleri ve Yaylalar

Sakarya, büyük şehirlere yakın mesafede olmasına karşın doğal yapısını büyük ölçüde tahrip edilmemiş biçimde korumaktadır. Bölge sayısız yürüyüş parkuru, yayla ve kamp alanı barındırır. Bugünkü yazıda Sakarya (Adapazarı) yaylalarını tanıtacağız.

Ketenli yaylası

Bursa Ketenli Yaylası ve Aras Şelalesi

Bursa Uludağ yolundan kolaylıkla ulaşılabilen Soğukpınar Köyü çevresinde pek çok güzellik barındırıyor. Bunların en başında Soğukpınar’a birkaç kilometre mesafedeki Ketenli Yaylası ve Uludağ’ın eteklerinde bulunan Ketenli Yaylası üzerinden ulaşabileceğiniz Aras Şelalesi geliyor.