Uludağ Milli Park 2022 Giriş Ücretleri

Bursa Uludağ Milli Parkı giriş ücretleri az da olsa zamlandı. Zamdan önce 14 TL olan otomobil geçiş ücreti artık 24 TL oldu. Bisikletlerden, otomobil, minibüs ve otobüs içindeki şahıslardan ayrıca ücret alınmıyor. Fiyatlar 9 Ocak 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Aslında girişi ücretine biraz daha zam yapılsaydı, belki böylece insanlar arabaları ile değil; teleferik gibi toplu taşıma araçlarıyla gelmeyi düşünebilirdi. Hafta sonları, özellikle de Pazar günleri, Uludağ'dan dönüş tam bir çile halini alabiliyor. Milli Park girişine yakın piknik alanları hıncahınç dolu olduğu ve gelenlerin araçlarını park edecek yer bulamamaları yüzünden, yolun kenarına çift yönlü bıraktıkları araçlar bu bölgede yoğun trafik tıkanıklığına sebep oluyor.  Ayrıca daha da önemlisi, kafa dinlemek için gidilen Çobankaya gibi kamp alanlarında gece geç saatlerde bile vızır vızır araç sesi duymak zorunda kalıyorsunuz.

Milli Parkta piknikçilerin arkalarında bıraktığı çöpler, endemik bitkilerin yetiştiği alanlarda yaktıkları ateşler ve bu ateşlerin yangın riski meydana getirmesi ayrı bir yazı konusu.

2022 yılı için geçerli giriş ücretleri şu şekilde (01.01.2021 tarihinde güncellenmiştir)

  • Yürüyerek giriş yapanlar ve Bisiklet: Ücretsiz
  • Otomobil, Jeep ve Van tipi Ticari araçlar (Doblo, Caddy, Fiorino, vb.): 24 TL
  • Motorsiklet: 16 TL
  • Küçük Minibüs (9-15 koltuklu): 72 TL
  • Büyük Minibüs (15+ koltuklu): 120 TL
  • Otobüs: 240 TL

Uludağ Milli Parkında başka ücret alınıyor mu?

Yönetmeliğe göre gece kamp kuracaksanız çadır başına (4 kişi dahil) 25 TL ücret isteniyor. Karavanların da ödemesi gereken ücret 35 TL. Ancak yıllardır, sayısız kamp kurduğumuz Uludağ'da bugüne kadar kimse gelip de çadır için para talep etmedi.

Uludağ'da market var mı?

Uludağ'da yıllardır oteller çevresinde birkaç bakkaliye var. Ancak şehirde 3 liraya satılan su, bu işletmelerde 30 TL'ye varan fiyatlara satılıyordu. Neyse ki hizmet vermeye yeni başlayan Kurbağa Kaya teleferik istasyonu içinde açılan Uludağ Migros Market sayesinde, şehir içi ile aynı fiyatlarla alışveriş yapabilirsiniz.

Bursa Uludağ'a teleferikle çıkmanın maliyeti nedir?

Yeni hat açılmadan önce oldukça ucuz bir ücret karşılığında Sarıalan istasyonuna çıkılabiliyordu. Ancak hatların ve istasyonların yenilenmesi, yeni istasyon ilave edilmesi ve böylece ikinci oteller bölgesine kadar teleferikle gitme imkanı sağlanması belediyeyi ağır bir yük altına soktu. Belediye de bunun acısını çıkarırcasına fiyatlara zam yaptı.  Uludağ teleferik ücretleri için tıklayın.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Uludağ Milli Park 2022 Giriş Ücretleri” üzerine 11 yorum

  1. Dün (02.01.2020) bisikletle Uludağ’a tırmandım, milli park girişinde gişedeki görevli artık bisikletlerden ücret almadıklarını söyledi.

    Yanıtla
  2. Sayın ilgililer.
    Bursa Uludağ Milli parkına girişindeki HGS ile ilgili şikayetimi sizlere iletmek istiyorum.
    15.07.2018 tarihinde saat 13:25 te ailem ile Uludağ milli parkına giriş yaptık.
    Oğlumun aracında HGS olmaması nedeniyle ücret ödeme noktasına önden geçiş yapt, ı 15 Temmuz olması nedeniyle ücretsiz olduğu söylendi.
    Aynı şekilde komşum da geçiş yaptı tabii ki arkalarında HGS’li aracımla 16 NIT 99 bende aracımla geçiş yaptım.
    Dün bankamda 15 ₺ ücret kesintisi olduğunu görüyorum.
    HGS-T.C.Karayollarını arıyorum ve aldığım cevap, Milli park girişi özel sektör ve sizlerle görüşmem gerektiğini belirttiler.

    Milli Parka giriş ücretin normal günde ne kadar olduğuna baktım ve 10 TL olduğunu öğrendim.
    Benim HGS’me yansıtılan 15 tl nedir?
    Ücretsiz olduğu açıklanan 15 Temmuz’da neden ücret kesiliyor ?
    HGS kullanmayan kişilerden ücret alınmazken , HGS kullanan kişiler yolunacak tavuk mudur ?
    Bu 15 tl neden kesildiğinin bilgisini rica ediyor

    Yanıtla

Yorum yapın