Petzl Spatha

Petzl Spatha İp Bıçağı.. ve Kamp Bıçağı İncelemesi

Uzun süredir kullandığım cücük kadar çakıyı, biraz daha kallavi, ancak hafif bir bıçakla değiştirmeye karar verdim. Petzl Spatha ip ve perlon kesmek için üretilmiş olsa da, genel maksatlı bıçak ihtiyacını karşılayacak kadar hafif ve portatif bir çözüm.

kampçılık eğitimi

Ücretsiz Temel Kampçılık Eğitimi

Kamp konusunda uzman olan ekip, Kamperest Akademi’de kampçılık ve açık hava tutkunları ile bir araya geliyor. Kampçılık ilkeleri ve temel kamp malzemelerinden, ateş yakma ve düğüm tekniklerine varan geniş bir konu başlığının her ayın ilk haftasında ele alınacağı Temel Kampçılık Eğitimi Seminerinde, katılımcılar kamp yapmanın temellerini teorik ve uygulamalı olarak öğreniyor olacak.

Bursa yaylaları

Bursa Yaylaları ve Uludağ Çevresindeki Kamp Yerleri

Bugün en çok göç alan illerin başında gelen, bir zamanlar adının önünde “Yeşil” olan Bursa, Uludağ’ın dağlık yapısı ve daha da önemlisi; 1961 yılında milli park ilan edilerek koruma altına alınması sayesinde günümüz yağmacılığına karşı direnmektedir. Uludağ, Orhaneli ve İnegöl çevresindeki birçok yayla, kamp alanı ve görmeye değer doğal güzellikleri bugünkü yazıda sizlerle paylaşacağız.

bursa uludağ milli park giriş ücreti

Uludağ Milli Park 2022 Giriş Ücretleri

Bursa Uludağ Milli Parkı giriş ücretleri az da olsa zamlandı. Zamdan önce 14 TL olan otomobil geçiş ücreti artık 24 TL oldu. Bisikletlerden, otomobil, minibüs ve otobüs içindeki şahıslardan ayrıca ücret alınmıyor. Fiyatlar 9 Ocak 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Kamp malzemeleri

Kamp Malzemeleri

Kamp malzemeleri seçerken yalnızca konfora ve doğa şartlarına karşı korunmaya odaklanırsanız, elinizde işe yaramayan bir yığın eşya ile kalakalırsınız. Bunları sırtınızda taşıyacağınızı unutmadan, hacim ve ağırlık gibi faktörleri hesaba katarak seçmeniz gerekmektedir.

Sakarya Adapazarı yaylaları

Sakarya (Adapazarı) Çevresinde Kamp Yerleri ve Yaylalar

Sakarya, büyük şehirlere yakın mesafede olmasına karşın doğal yapısını büyük ölçüde tahrip edilmemiş biçimde korumaktadır. Bölge sayısız yürüyüş parkuru, yayla ve kamp alanı barındırır. Bugünkü yazıda Sakarya (Adapazarı) yaylalarını tanıtacağız.

Ocak kıyaslama

Wild Kamp Ocağı inceleme

Pratik bulduğum, hafif ve kolay taşınabilir her türlü malzemeyi sizlerle paylaşmaya gayret ediyorum. Bir süredir kullandığım iki farklı Wild Kamp ocağı hakkındaki izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Ketenli yaylası

Bursa Ketenli Yaylası ve Aras Şelalesi

Bursa Uludağ yolundan kolaylıkla ulaşılabilen Soğukpınar Köyü çevresinde pek çok güzellik barındırıyor. Bunların en başında Soğukpınar’a birkaç kilometre mesafedeki Ketenli Yaylası ve Uludağ’ın eteklerinde bulunan Ketenli Yaylası üzerinden ulaşabileceğiniz Aras Şelalesi geliyor.

Aladağlar

Aladağlar Milli Parkında 4 gün 3 gece

Faaliyet yapmadan geçen üç ayın ardından silkinip yaza merhaba demeye karar verdim. 10 gün boş vaktim vardı. İlk önce tek başıma yürüyeceğim uzun bir parkur, ardından kamplı bir zirve çıkışı, en son Akdeniz’in serin sularına atlayabileceğim bir plan yapmak istedim. Aladağlar uzun yürüyüş için oldukça uygundu.

primus mimer kamp ocağı

Primus Mimer kamp ocağı incelemesi

Nurgaz ve Orgaz firmalarının ithal ettiği kamp ocaklarını üçer kullanımdan sonra darmadağın ettikten sonra gene sil baştan yaparak, az yer kaplayan, hafif, dayanıklı ve uygun fiyatlı kamp ocağı arayışına girdim. İşin içine “uygun fiyat” girdiğinde kaliteli seçenekler ne yazık ki bir veya iki çeşitle sınırlı kalıyor.

değişik tipte kamp çadırları

Kamp çadırı seçimi [2021 yılı güncellemesi]

Kamp çadırı seçerken yapacağınız ilk iş, doğrudan modelleri araştırmak yerine, önünüzdeki 5 yıl boyunca ne gibi faaliyetler yapacağınızı gözden geçirmek olmalıdır. “Her koşula uygun bir tane çadır alırım. Kâh Everest yapar, kâh Olimpos’ta kamp atarım” deyip de çadır aramak ütopik bir yaklaşımdır.

Demirkazık

Demirkazık Bolkar ve Aladağlar çıkışları valiliğe bildirilecek

Niğde il sınırları içinde dağlara çıkacak sporcular çıkışlarını valiliğe bildirecek. Niğde valiliği Demirkazık, Bolkar ve Aladağlar bölgesine gelecek sporcuların dağa çıkış güzergahları, kamp/konaklama bölgeleri, çıkış ve dönüş zamanları, rehberlerin kimlikleri, kendilerinin ve yakınlarının telefon numaralarının kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istedi.