Wild Kamp Ocağı inceleme

Pratik bulduğum, hafif ve kolay taşınabilir her türlü malzemeyi sizlerle paylaşmaya gayret ediyorum. Bir süredir kullandığım iki farklı Wild Kamp ocağı hakkındaki izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Primus Mimer ve Jetboil Sol Ti Kamp ocaklarım olmasına rağmen, daha ufak ve hafif bir ocak arayışına giriştim. Primus Mimer'den oldukça memnunum, ancak günaşırı kamplı uzun yürüyüşlerde, dağ tırmanışlarında sırtımda taşıdığım toplam yükü hafif tutmak istediğim için, 257 gramlık Primus'un yerine en az yarısı kadar yer kaplayan, 100 gramın altında ve aynı zamanda uygun fiyatlı bir kamp ocağı arayışına girdim.  Jetboil'den oldukça memnunum, fakat pahalı bu ocağı narin yapısından ötürü yalnızca belirli faaliyetlerde kullanmaya karar verdim, ayrıca oldukça fazla yer kaplıyor.

İnternet üzerinde araştırmam sonucunda çok fazla seçenek olmadığını gördüm. Bulduğum kamp ocakları hakkında kimse bir şeyler yazmadığı için şansıma güvenerek Wild Mini Fogarerio kamp ocağını satın almaya karar verdim.

Wild Mini Fogarerio Kamp Ocağı
Boyut olarak sigara paketinden daha ufak. Çok az yer kaplıyor. Üstelik yalnızca 95 gram.

Wild Mini Fogarerio Kamp ocağı yalnızca 95 gram ağırlığa sahip. Plastik taşıma kabı ile birlikte satılıyor. Primus Mimer'a kıyasla 1/3 hatta belki de 1/4 boyutlarda bir ocak. Katlanabilir özellikte olduğu için çantada bir sigara paketinden daha az yer kaplıyor.

Ürünü yaz boyunca 3 günlük Aladağlar yürüyüşünde, çeşitli kamplarda ve Sonbahar'da İran Sabalan ve Demavend çıkışlarında kullandım. Bu ocağı satın aldığımdan beri Primus ocak bir köşede duruyor. Hatta 1 ay önce keyif için gittiğim kamplarda kullanmak üzere Wild'ın bir boy büyük ocağı olan Wild Mini Gas Burner Kamp ocağını da satın aldım.

kamp ocakları kıyaslama
Soldan sağa Wild Mini Fogarerio, Wild Mini Gas Burner ve Primus Mimer.

Wild Mini Gas Burner Kamp ocağı diğer modelden biraz daha büyük fakat Primus'a kıyasla 1/3 boyutta. 200 gram ağırlığa sahip.  Her iki modelde de entegre edilmiş piezo çakmak mevcut. Primus'ta çakmak yok.

Wild Mini Gas Burner Kamp Ocağı
Wild Mini Gas Burner Kamp Ocağı

Wild Mini Fogarerio Kamp ocağı ve Wild Mini Gas Burner Kamp ocağı bütün pişirme ihtiyaçlarımı görüyor. Nispeten zorlayıcı faaliyetlerde yükü az tutmak istediğimde ufak olan Mini Fogarerio'yu, kolay faaliyetlerde ise Mini Gas Burner'i yanıma alıyorum. Tamamen keyif amaçlı, sırtımda yük taşımadan araçla ulaşım yapacağım kamplarda veya ailemle gittiğim pikniklerde belki büyük tencereler için uygun olan Primus'u kullanırım.

Wild Mini Fogarerio Kamp Ocağı
Wild Mini Fogarerio Kamp Ocağı

Her iki wild kamp ocağı da oldukça dayanıklı yapıda. Kullandıktan sonra taşıma kılıflarında muhafaza edilirse yıllarca rahatlıkla hizmet edebilir. Üzerlerinde çakmak mevcut, ancak neticede mekanik bir yapı olduğu için cebimde çakmak varsa ocakları çakmakla yakmaya gayret ediyorum. Bu şekilde ileride çakmağım ıslanırsa, kaybolursa acil bir durumda üzerilerindeki entegre çakmaklar çalışır halde olmasını garanti etmiş oluyorum.

Isıtma ve kaynatma süreleri oldukça tatminkar sürelerde gerçekleşiyor. Elime kronometre alıp ölçmedim ancak suyu Primus ile aynı sürede kaynattıklarını tahmin ediyorum.

Sonuç:

Her iki ocak rahatlıkla iş gören, dayanıklı, taşıması kolay ürünler. Bir ocak hakkında başka ne yazabilirim ki? Benim gibi hafif ürün saplantınız varsa 95 gramlık Wild Mini Fogarerio'yu, ağırlık saplantınız yok ise hemen hemen aynı boyutta olan fakat 100 gram kadar daha ağır olan Wild Mini Gas Burner'i tercih edebilirsiniz.

İki ürün arasında pişirme süresi farkı az da olsa var. Daha ağır olan Mini Gas Burner 3500 btu, Mini Fogarerio ise 2000 btu gücünde. Mini Gas Burner ile suyu daha kısa sürede kaynatabilirsiniz veya Mini Fogarerio ile suyu biraz daha geç kaynatır fakat çantanızda 105 gram daha az ağırlık taşırsınız. Tercih sizin. Ben her ikisini de aldım.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Wild Kamp Ocağı inceleme” üzerine 6 yorum

  1. Merhaba,

    İnceleme için çok teşekkürler. Nereden aldığınızı rica etsem paylaşabilir misin? Ben bulamadım da 🙂

    Yanıtla
  2. Merhaba,

    Primus ocak bütan veya iso bütan propan tipi kartuşlarla da kullanılabiliyor mu acaba ?

    Teşekkür ederiz

    Yanıtla
  3. Wild Mini Fogareiro modeli günübirlik aktiviteler için oldukça kullanışlı görünüyor. Bu ocak ile 2.5 saat civarı yanabilecek propan veya bütan-propan gazlı Nurgaz vidalı kartuş mevcut mu ? Eğer Nurgaz’ın bu ocak ile 2.5 saat civarında yanabilecek vidalı kartuşu varsa ocak + vidalı kartuşun toplam ağırlığı ortalama ne kadar olur sizce ? Günübirlik faaliyetlere çıkacağım, icabında iki kişi için 1- 1.5 saat civarı sürede pişen bir yemek yapacağım. Üstüne birde iki kişi için çay – kahve yapacağım. Bu durumda ocak + bu kadar süre yanabilecek propan karışımlı kartuşun toplam ağırlığını merak ediyorum. Son olarak 3 mevsim kullancağım. Ben de sizin gibi ultra hafif malzemelerden yanayım. Arabam olmadığı için doğaya sırt çantası ile gidiyorum. Msr Xgk Ex modeli benzinli ocağım var. Xgk çok kaliteli bir ocak fakat günübirlik aktivitelerde sırt çantamda gereksiz yük oluyor. Günübirlik faaliyetler için ultra hafif ve dayanıklı bir yapıda ocak ve kartuş araştırıyorum. Sonuçta kartuşun ağırlığını da hesaplamalıyız diye düşünüyorum.

    Yanıtla
    • Nurgaz vidalı kartuşlar 230 gram. Hava şartlarına bağlı olarak çok açmazsanız 1,5 – 2 saat yanarlar diye düşünüyorum. Bu ocakların tek sıkıntısı üzerine büyük tencere koyduğunuzda devrilme riski taşımaları.. o yüzden çok dikkatli kullanın, içinde yemeği mutlaka tencereyi tutarak karıştırın.

      Yanıtla

Yorum yapın