Crankbrothers Stamp 1 Platform Pedal İncelemesi

7 yıldır kahrımı çeken bisikletimin üstündeki çeşitli parçalar artık miadını doldurdu. Sıfırı 1350 Euro fiyata satılan bisiklete öyle düşük kaliteli bir pedal takmışlar ki, satın aldığım günden beri durmadan vidaları gevşiyor, tıkır tıkır ses çıkarıyor.

100-150 Euro fiyata satılan bisikletlerde de kullanılan WellGo marka pedal bisikleti satın aldığım günden beri başımı ağrıtıyor. Durmadan çeşitli sesler çıkaran bu pedal, aynı zamanda vida tükürüyor! Birkaç saat kullanımda vidaları gevşeyip, şayet sıkmazsanız düşen bu pedal artık illallah ettirdi. Yurt dışında, uzun bisiklet turlarına çıkan, performanstan çok işin keyif boyutuna odaklanmış turcuların malzeme tercihlerini inceleyince, çoğunlukla platform pedal tercih ettiklerini gördüm.

Crankbrothers Stamp 1 Platform Pedal

Yurt dışı piyasasında birçok çeşit düz/platform pedal seçeneği var. Tercih ettiğim Crankbrothers Stamp 1 modelini diğer seçeneklerden üstün kılan çok farklı bir olayı olduğunu zannetmiyorum, fakat bu modeli benim açımdan tercih sebebi yapan başlıca özelliği devasa boyutları oldu (Ayaklarım 47 numara).

Crankbrothers Stamp 1

Stamp 1, plastik tabanlı kompozit malzemelerden mamul gövdeye sahip, nispeten hafif bir platform pedal. İç aks malzemesi yüksek kaliteli dövme çelikten (Scm 435 CrMo) imal edilmiş. Pedalda kullanılan rulmanlar Çinli no-name üreticilerden temin edilmeyip, dışta Enduro marka, içte ise Igus marka kaliteli rulmanlar kullanılmış. Rulmanlar dış ortamdan çift contayla başarılı biçimde yalıtılmış. WellGo gibi düşük maliyetli bir pedaldan sonra Stamp 1'i elinize aldığınızda farkı hissediyorsunuz.

Crankbrothers Stamp 1 Large Pedal

Pedalın üstünde 9 tanesi alt, 9 tanesi üstte olmak üzere, toplam 18 adet ayarlanabilir vida (pim) bulunuyor. Bunların yüksekliğini ayarlayabildiğiniz gibi, aynı zamanda kullanıma bağlı olarak eriyen pimleri değiştirebiliyorsunuz.

Crankbrothers Stamp 1 Bisiklet pedalı

43 numara ve altı ayak ölçüsü için M beden, 43 numara ve üstü için L beden öneriliyor. L beden 395 gram ağırlığında. Ağırlık bakımından emsalleri arasında ortada bir yerde duran bu pedal çok ağır sayılmaz, ancak gramları hesaplayan ağırlık saplantılı bisikletçilere hitap etmediği çok açık.

Trek FX Crankbrothers Stamp 1 Pedal

Toplam 7 farklı renk seçeneği bulunan pedal, Amazon.com.tr üzerinden yurt dışından ithal edilebiliyor. N11'de de birkaç rengi stoklarda bulunan Stamp 1, yaklaşık 40 dolar civarı bir fiyata satılıyor.

Sonuç

Dağ bisikletleri için üretilmiş bu pedal, yurt dışında turcular, şehir içinde ulaşım ve spor amaçlı sürenler tarafından da sıklıkla kullanılıyor. Çok kaliteli bir rulman sistemine sahip Stamp 1, aynı zamanda yurt dışından temin edeceğiniz orijinal tamir/bakım kitiyle tamamen sıfırlanabiliyor.

Bisiklet pedallarıyla ilgili tecrübem sınırlı. Dandik WellGo pedaldan sonra buna geçince, seslerin kesildiğini, herhangi bir vidanın gevşeyip düşmediğini, geniş platformu sayesinde çok daha konforlu pedalladığımı özetleyebilirim.

 

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın