Primus Mimer kamp ocağı incelemesi

Nurgaz ve Orgaz firmalarının ithal ettiği kamp ocaklarını üçer kullanımdan sonra darmadağın ettikten sonra gene sil baştan yaparak, az yer kaplayan, hafif, dayanıklı ve uygun fiyatlı kamp ocağı arayışına girdim. İşin içine “uygun fiyat” girdiğinde kaliteli seçenekler ne yazık ki bir veya iki çeşitle sınırlı kalıyor.

Kamp ocağı için ayırdığım 50 lira bütçe seçenekleri oldukça daralttı. 450 liradan başlayan Jetboil ve 350 liradan başlayan Primus'un üst modellerini görünce “ancak dandik bir şey alabilirim” diye düşündüm. Mağazadaki çeşitlere bakarken tasarım itibarıyla alışkın olmadığım bir ocak gözüme takıldı. Piknik tüplerinden daha geniş kafaya sahip olan bu ocağı ilk başta yadırgasam da, markasının Primus olduğunu öğrenince ilgimi çekti. 2012 yılı Ocak ayında 47 TL ödeyerek Primus Mimer'i satın aldım.

Primus Mimer Ocak

Ufak kafalı ocaklar ısıyı tek bir noktaya verdikleri için tencerede yemeğin yanmasına, tencerenin dibinin tutmasına neden oluyorlar. Primus Mimer kamp ocağının oldukça geniş bir kafası olduğu için ısıyı daha geniş bir alana yayar, böylece bu sorundan kurtulurum diye düşünerek tercih ettim.

Ocak iki parçadan oluşuyor. Vana bölümünü ocak bölümüne vidalıyor, daha sonra yakıt kartuşunu takıp kullanmaya başlıyorsunuz. Kurulum 10 saniye bile sürmüyor. Bu arada ocağın kendi çakmağı bulunmadığını belirtmeliyim. Bu aslında benim tercih ettiğim bir şey. Bu tip parçalar birkaç kullanımdan sonra genelde bozuluyorlar.

Ocağı ilk kez Ocak ayında 2 gece geçirdiğimiz Uludağ zirve faaliyeti kampında kullandım. Gece ısı eksi 20 santigrat dereceydi. Geç bir saatte ulaştığımız Volfram'da çok üşüdüğüm için çadırı kurar kurmaz ocağı çalıştırıp bir bardak sıcak çay yapmaya karar verdim.

İlerleyen saatlerde benzer denemeleri yemek pişirirken de yaptım. Tencerenin dibi tutacak mı diye merak ettiğim için tok olduğum halde yemek pişirdim. Tahmin ettiğim gibi, alev daha geniş bir alana yayıldığı için başarılı bir deneme oldu.

Durağan havada Mimer çok iyi sonuç veriyor. Ancak rüzgarda aynısını söylemek mümkün değil. Çadırın balkonunda 70 saniye süren su kaynatma süresi, çadırın dışında düşük rüzgarlı havada 4 dakikayı buldu.

Primus Mimer 257 gram ağırlığında. 257 gram bence vidalı gaz kartuşuyla çalışan bir ocağı için oldukça ağır bir rakam. Ayrıca MSR Pocket Rocket, Micro Rocket gibi ocaklara kıyasla çantada oldukça fazla yer kaplıyor.

Sonuç:

47 liraya aldığım bu ocak övgüyü hak ediyor. Basit, sağlam ve randımanlı. Bildiğiniz iki parçadan oluşuyor. Bakım gerektirmiyor. Belki bir süre sonra kartuş takılan bölümdeki contayı yenilemek gerekebilir. Ben iki parçayı birbirinden ayırmadan kullanıyorum. Dar bir alanda taşıyacaksanız ayırmak isteyebilirsiniz. Kartuşu vidalayın ve direkt kullanın. Kesinlikle memnun kalacaksınız.

Ağırlık ve boyutlar itibarıyla hafif ve kompakt bir ocak olmadığını söyleyebilirim. Sportif faaliyetlerden çok keyif kamplarına hitap eden bir model.

  • 4/10
    Özellikler - 4/10
  • 9/10
    Malzeme Kalitesi - 9/10
  • 5/10
    Su kaynatma süresi - 5/10
  • 6.5/10
    Fiyat-Performans - 6.5/10
6.1/10

Özet

Keyif kamplarının demirbaşı olacak bu ocak sportif faaliyetler için ağır ve hantal.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Primus Mimer kamp ocağı incelemesi” üzerine 4 yorum

  1. merhaba, campinğaz twister plus pz kullanıyorum sorum bu cihaz vidalı kartuşlara uyar mı ? ğiriş kısmı çok benziyor.çok araştırdım ama inceleyen deneyen veya açıklama yapan kimse yok.teşekkürler.

    Yanıtla

Yorum yapın