Yaz kamp çadır

Yazlık Çadır Seçme Rehberi

Bu yazımız, sitenin genel içeriğine göre biraz farklı olacak. Takip edenler bilir, yazdığımız malzeme incelemeleri ya da makalelerin çoğu, sportif kampçılık, dağcılık ve doğada uzun mesafe yürüyüşlerine yönelik. Dolayısıyla incelenen malzemeler ya da rehber niteliğindeki yazılar çoğu zaman bu amaca yönelik oluyor.

Petzl Spatha

Petzl Spatha İp Bıçağı.. ve Kamp Bıçağı İncelemesi

Uzun süredir kullandığım cücük kadar çakıyı, biraz daha kallavi, ancak hafif bir bıçakla değiştirmeye karar verdim. Petzl Spatha ip ve perlon kesmek için üretilmiş olsa da, genel maksatlı bıçak ihtiyacını karşılayacak kadar hafif ve portatif bir çözüm.

yakın çekim gıda

Yerli ve Yabancı Hazır Kamp Gıdalarına Genel Bakış

Bu sitede yazmaya başladığımdan bu yana sportif kampçılık alanında kendimi geliştirmeye, böylece sizlere daha doğru ve güncel bilgiler sunmak için uğraşıyorum. Bugünkü yazıda Avrupa ve Amerika’da sportif kampçılık alanındaki beslenme trendlerini inceleyip, Türkiye’deki hazır kamp gıdaları çözümlerini karşılaştıracağım.

hafif ve ultra hafif kamp malzemeleri

Ultra Hafif Kamp Malzemelerine Genel Bakış

Ray Jardine ve arkadaşları sırt çantalarında taşıdıkları malzemelerin çok ağır olduğuna karar verip, hedefe daha az enerji harcayıp daha az sürede ulaşmayı mümkün kılmak için malzemelerini hafifletmeye karar verdiler. 1990’lı yılların başında giriştikleri bu iş “ultra hafiflik” kavramının doğmasına neden olmuştur. Ancak hakkını yemeyelim, doğada hafif olma trendini başlatan ilk isim Emma Gatewood’dur.

Trekking yapmak nedir?

Yanlış Bilinen Bir Kavram: Trekking Nedir?

Trekking, Patagonya, Himalayalar, Kutuplar gibi, kervan geçmez yerlerde yapılan ekspedisyon yürüyüşlerine verilen isimdir. İster günübirlik, ister Likya Yolu gibi günler boyunca kamp yüküyle yürünen yürüyüşler olsun, bunlara verilen genel isim hiking’dir.

kampçılık eğitimi

Ücretsiz Temel Kampçılık Eğitimi

Kamp konusunda uzman olan ekip, Kamperest Akademi’de kampçılık ve açık hava tutkunları ile bir araya geliyor. Kampçılık ilkeleri ve temel kamp malzemelerinden, ateş yakma ve düğüm tekniklerine varan geniş bir konu başlığının her ayın ilk haftasında ele alınacağı Temel Kampçılık Eğitimi Seminerinde, katılımcılar kamp yapmanın temellerini teorik ve uygulamalı olarak öğreniyor olacak.

naturehike şişme kamp yastığı

Naturehike Aeros Şişme Kamp Yastığı İncelemesi

Naturehike hepimizin bildiği üzere, son yılların yükselen markalarından birisi. Mazisi 4-5 yıllık bir marka olmasına rağmen hem ürünlerin tasarım ve ar-ge için kaynak ayırmadığı hem de Çin’de fason üretim yapmak yerine doğrudan Çinli bir üretici olması sebebiyle, muadillerine kıyasla optimum fiyat/performans dengesini tutturmuş durumda.

Soğukta Donmuyor Sıcakta Bozulmuyor – Kamp Kahvaltısı

Bugünkü yazıda çeşitli kuru gıdaların karışımından oluşan, son zamanlarda kamplı yürüyüşlerde sıkça kullandığım kamp kahvaltısı çözümünden bahsetmek istiyorum. Lezzet bakımından iddialı olmasa da, bu karışımın en büyük olayı hafif olması. Hafif olmasının yanı sıra, az yer kaplıyor oluşu, sıcak havalarda bozulmayıp soğuk havalarda donmaması ve ayrıca besin değerinin yüksek olup; protein ve lif bakımından zengin olması da diğer artıları.

Kamp matları

Kamp Matı Seçimi ve Mat Çeşitleri

Kamp matları açık havada sağlam bir gece uykusu elde etmek için iki önemli rol oynar; rahatlık ve yalıtım. Rahat bir uyku çekmek için kamp matının konforlu bir yüzeye sahip olması yeterli gibi görünse de, gece boyunca sizi sıcak tutması genellikle daha önemlidir.

Yalova yaylaları ve kamp alanları

Yalova Yaylaları ve Kamp Alanları

Yalova onlarca doğal güzelliğe ev sahipliği yapan, İstanbul – Bursa ve Kocaeli illerine eşit mesafede yer alan, sayısız kamp alanı ve yürüyüş parkuru barındıran, Türkiye’nin yüz ölçümü bakımından en küçük ilidir. Hızla artan nüfus ve buna bağlı çoğalan yapılaşma kentin sahil kesimlerini beton yığınına çevirmiş olsa da, Samanlı dağlarının yapılaşmaya izin vermeyen coğrafyası sayesinde iç kesimler doğal yapılarını büyük ölçüde bozulmadan sürdürmektedir.

Kamp malzemeleri

Kamp Malzemeleri

Kamp malzemeleri seçerken yalnızca konfora ve doğa şartlarına karşı korunmaya odaklanırsanız, elinizde işe yaramayan bir yığın eşya ile kalakalırsınız. Bunları sırtınızda taşıyacağınızı unutmadan, hacim ve ağırlık gibi faktörleri hesaba katarak seçmeniz gerekmektedir.

primus mimer kamp ocağı

Primus Mimer kamp ocağı incelemesi

Nurgaz ve Orgaz firmalarının ithal ettiği kamp ocaklarını üçer kullanımdan sonra darmadağın ettikten sonra gene sil baştan yaparak, az yer kaplayan, hafif, dayanıklı ve uygun fiyatlı kamp ocağı arayışına girdim. İşin içine “uygun fiyat” girdiğinde kaliteli seçenekler ne yazık ki bir veya iki çeşitle sınırlı kalıyor.

değişik tipte kamp çadırları

Kamp çadırı seçimi [2021 yılı güncellemesi]

Kamp çadırı seçerken yapacağınız ilk iş, doğrudan modelleri araştırmak yerine, önünüzdeki 5 yıl boyunca ne gibi faaliyetler yapacağınızı gözden geçirmek olmalıdır. “Her koşula uygun bir tane çadır alırım. Kâh Everest yapar, kâh Olimpos’ta kamp atarım” deyip de çadır aramak ütopik bir yaklaşımdır.