Naturehike Aeros Şişme Kamp Yastığı İncelemesi

Naturehike hepimizin bildiği üzere, son yılların yükselen markalarından birisi. Mazisi 4-5 yıllık bir marka olmasına rağmen hem ürünlerin tasarım ve ar-ge için kaynak ayırmadığı hem de Çin’de fason üretim yapmak yerine doğrudan Çinli bir üretici olması sebebiyle, muadillerine kıyasla optimum fiyat/performans dengesini tutturmuş durumda.

Ar-ge yapmak yerine dünyanın ileri gelen, kendini ispatlamış markalarının belli ürünlerini birkaç dokunuş ile kendi tarzı ile klonlayan bir marka olduğu için ürünleri gerçekten uygun fiyatlara temin etmek mümkün. Hoş, döviz her geçen gün artmaya devam ettiği için cazibesini yitirmesi an meselesi olabilir.

Naturehike çadırlardan sonra, firmanın ürettiği diğer kamp malzemelerine de yer vermeye başladık. Bugünkü yazıda Avustralyalı üretici Sea to Summit’in dillere destan Aeros yastığının başarılı bir kopyası olan, Naturehike’ın ürünü birebir kopyalamakla kalmayıp dalga geçercesine aynı ismi kullandığı Aeros Pillow şişme yastığını inceleyeceğiz.

 

Üzerinde sert plastik bir etiketle geliyor ve üzerinde yazdığına göre yalnızca 78 gram ağırlığında. Ancak bu değer kılıfsız ağırlığını yansıtmakta. Kılıf ile yaklaşık 86 grama denk geliyor.

naturehike şişme yastık

Ürünün renk alternatifleri arasında yeşil ve turuncu da var, ancak ben mavi rengini tercih ettim. Yastığı şişirince tam olarak şöyle görünüyor:

naturehike şişme yastık

Aşağıda görüleceği üzere Sea to Summit’in Aeros Ultralight yastığına epey benziyor.. hatta benzemekle kalmıyor neredeyse birebir aynısı.

sea to summit aeros ultralight

Naturehike şişme yastığın imitasyon olması kötü malzeme kullanıldığı anlamına gelmiyor. Kumaş kaplaması son derece güzel bir dokuya sahip ve şişme yastıkta yatıyor hissi yaşatmıyor. Kötü kokan, foşur foşur ses çıkaran bir yastık kesinlikle değil.

naturehike yastık kumaş

Patlamaya, delinmeye ne kadar dirençli olduğunu ancak uzun vadede öğreneceğiz, ancak üzerine oturmazsanız ve kamp sırasında yastığın altında illa ki mat olacağını göz önünde bulundurursak, uzun bir süre hizmet edebilecek bir görüntü çiziyor.

Yastığın alt kısmında ise kilit mekanizmalı bir hava valfi var. Yastığı kılıftan çıkardığınızda direk şişirmeye başlayabilirsiniz. İndirmek istediğinizde ise, valfteki düğmeye bir kez bastırdıktan sonra yastığın üzerine ağırlığınızı vererek kolayca indirmek mümkün.

şişme yastığın valfi

İndirdikten sonra kat izlerini takip edip katladıktan sonra kılıfına kolayca sokabiliyorsunuz. Kılıfındaki hali avucunuzun içinde kabaca aşağıdaki gibi görünüyor.

naturehike kamp yastığı

Aşağıdaki ise Sea to Summit markasının Aeros Ultralight şişme yastığı. Orijinal ürünün paketli boyutu bir miktar daha ufak, ancak ağırlıkları neredeyse aynı. Buna karşın Naturehike şiştiğinde daha büyük bir yastık haline geliyor. Orijinal ürün kargo+vergi hariç 40 dolarken, Naturehike Aliexpress resmi sitesindeki bu ürün kargo dahil (22 Euro altı alışveriş olduğu için vergi ödenmiyor) yaklaşık 9 küsür dolara mal oluyor (satın almak için tıklayın).

sea to summit yastık

Sonuç

Naturehike çadırları duymayanınız kalmamıştır. Çinli üretici çadırların yanı sıra, neredeyse tüm kamp malzemesi çeşitlerinin üretimi yapan, pahalı muadillerine kıyasla fiyat avantajı ile öne çıkan bir firma. Bugünün fiyatıyla AliExpress’ten yaklaşık 9.45 dolara mal edilebilen bu yastık, hafifliği, boyutu ve sunduğu konforu ile kıyaslandığında rakipsiz diyebiliriz. O yüzden atın çantanıza bulunsun. Bu sporla ilgilenen arkadaş, eş dost varsa ekonomik bir hediye bile olabilir!

Dikkat

Naturehike Aliexpress resmi üretici sayfasında ürünün upgraded (iyileştirilmiş) versiyonu satılıyor. Türkiye'de ve diğer Aliexpress mağazalarında eski versiyon satıldığı gibi, fiyat olarak daha pahalıya mal oluyor. Ürünün upgraded versiyon satış linki için tıklayın.

  • 9/10
    Özellikler - 9/10
  • 7/10
    Malzeme Kalitesi - 7/10
  • 8/10
    Konfor - 8/10
  • 10/10
    Fiyat/Performans - 10/10
8.5/10

Özet

Kolayca fiyat/performans dengesi en yüksek ürünlerden biri olduğunu söylemek mümkün. Son derece hafif, kaliteli ve rahat. Yalnızca avuç içi kadar paket hacmine sahip bu yastığı taşıdığınızın bile farkına varmayacaksınız. Döviz kurları iyice raydan çıkmadan birkaç tane alıp stok yapmak işten bile değil.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın