Uludağ kayıp dağcıları arama kurtarma

Uludağ’da Kaybolan Dağcılara Ulaşan Ekipten Açıklama

1 Aralık 2019 Pazar günü Uludağ’da zirve faaliyetine başlayan ve ardından olumsuz hava koşulları nedeniyle kaybolan Efe Sarp (37) ve Mert Alpaslan’ın (31) bedenlerine 18 Aralık’ta ulaşıldı. 17 gün boyunca yaklaşık 2500 kişi tarafından icra edilen arama faaliyetlerinin ardından, dere kenarında bulunan kırmızı montun aşağısında kanyon bulunmasından ötürü, Afad tarafından, aramaların kanyon içinde sürdürülmesine karar verilmiştir.

Bursa yaylaları

Bursa Yaylaları ve Uludağ Çevresindeki Kamp Yerleri

Bugün en çok göç alan illerin başında gelen, bir zamanlar adının önünde “Yeşil” olan Bursa, Uludağ’ın dağlık yapısı ve daha da önemlisi; 1961 yılında milli park ilan edilerek koruma altına alınması sayesinde günümüz yağmacılığına karşı direnmektedir. Uludağ, Orhaneli ve İnegöl çevresindeki birçok yayla, kamp alanı ve görmeye değer doğal güzellikleri bugünkü yazıda sizlerle paylaşacağız.

bursa uludağ milli park giriş ücreti

Uludağ Milli Park 2022 Giriş Ücretleri

Bursa Uludağ Milli Parkı giriş ücretleri az da olsa zamlandı. Zamdan önce 14 TL olan otomobil geçiş ücreti artık 24 TL oldu. Bisikletlerden, otomobil, minibüs ve otobüs içindeki şahıslardan ayrıca ücret alınmıyor. Fiyatlar 9 Ocak 2022 tarihinde güncellenmiştir.

uludağ teleferik

Bursa Uludağ 2022 Teleferik Ücretleri

Teleferik ücretleri 9 Ocak 2022 itibarıyla güncellenmiştir. Güncel fiyatlar aşağıda yer almaktadır. Bilet fiyat bilgileri dışında, sıkça sorulan sorular bölümünü de incelemenizi öneririz.

Uludağ kaza

Uludağ’da Talihsiz Kaza

Bursa’da bugün yaşanan talihsiz kazada 75 yaşındaki Yıldırım Doğan Çobankaya mevkinde yaklaşık 300 metre düşerek hayatını kaybetti.

Ketenli yaylası

Bursa Ketenli Yaylası ve Aras Şelalesi

Bursa Uludağ yolundan kolaylıkla ulaşılabilen Soğukpınar Köyü çevresinde pek çok güzellik barındırıyor. Bunların en başında Soğukpınar’a birkaç kilometre mesafedeki Ketenli Yaylası ve Uludağ’ın eteklerinde bulunan Ketenli Yaylası üzerinden ulaşabileceğiniz Aras Şelalesi geliyor.

bursa uludağ teleferik eski hali

Bursa Uludağ Teleferik ücretlerine zam

Bursa Uludağ’da yer alan Sarıalan ile Teferrüç (Bursa merkez) arasında işleyen teleferiğin ücretlerine zam geldi. Yeni artış halkın bir çok kesiminden tepki çekiyor.