Tahran’ın Kuzeyinde Sekiz Dağcı Hayatını Kaybetti

İran’ın kuzeyinde, Tahran şehir merkezine birkaç kilometre mesafedeki kayak merkezinde çığ düştüğü iddia edildi. Arama çalışmaları devam ediyor.

İran'ın kuzeyini teslim almış olan şiddetli kar yağışı ve kar fırtınası can aldı. Tahran'ın kuzeyinde, şehre birkaç kilometre mesafedeki Kolakchal Dağı'nda meydana gelen çığın ardından, kurtarma ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor.

Çeşitli kaynaklardan edinilen çelişkili bilgilere göre, Kafkas Sıradağlarının bir parçası olan Kolakchal'da çığ düştü. Arama kurtarma ekiplerinin Cuma günü yapmış olduğu aramada iki dağcının cansız bedenlerine ulaşıldı.

Bugün gelen haberlerde altı dağcının daha bedenlerine ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı. Böylece çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı sekize yükseldi. Kafkas Sıradağlarının bir parçası olan Kolakchal, dağcıların yanı sıra, kayakçıları da ağırlayan bir kayak merkezi.

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor

Olayın ani bastıran kar fırtınası yüzünden meydana geldiği iddiaları var, ancak henüz resmi kaynaklardan bir açıklama gelmedi. Bölgede, aralarında Tochal ve Ahar'ın da bulunduğu dağlarda arama kurtarma faaliyetleri sürdürülüyor.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın