2020 yılı Likya Yürüyüşü Malzeme Listem

Likya yolu yaşadığım evin 4 kilometre güneyinden geçiyor. Hal böyle iken, haftanın en az 1 günü farkında olarak veya olmayarak Likya yolunda yürüyorum. Sürekli bu civarda yaşamak, yolun yanı sıra, çevrede aktarma yapacak noktaları, yürümeye değer olmayan parkurları, hangi parkuru ne mevsimde yürümenin ideal olduğu gibi konuları “yerinde” gözlemleme imkanı verdi.

Bu yıl yanıma hangi malzemeleri aldığımı, hangilerini gerekli gördüğümü sizinle paylaşmak istiyorum. Yazının amacı sizin de aynı malzemeleri satın almanızı empoze etmek değil, yalnızca fikir sahibi olmanızı sağlamaktır.

İnternet'teki Likya yolunda gerekli malzemeler listelerine göz gezdirdim.  Testere, balta, çifter çifter yedek kıyafet, -sanki eliyle geyik avlayıp ateşte pişirecek- bıçak, bir sürü gereksiz ıvır zıvır ve ecza dolabına sığacak tıbbi malzeme ile doldurmuşlar. Öyle listeler hazırlamışlar ki, doğaya odaklanmak yerine, güzelim yollarda hamallık yapmanızı önermişler. Sahile indiğimde bazen görüyorum, astronot gibi giyinmiş kuşanmış tipler yorgun argın biçimde, mutsuz surat ifadeleriyle ilerlemeye çalışıyor.

Likya yolundan keyif almanızın başlıca sırrı hafifliktir. Hedefiniz su ve gıda dahil, taşıdığınız toplam ağırlığı 13 kilo seviyelerinde tutmak olmalıdır. Hafif olmak için eskisi gibi çok pahalı malzemelere yatırım yapmanıza da gerek yok. Decathlon'dan pek çok hafif malzemeyi makul fiyatlara temin edebilirsiniz. Ayrıca yolu bir arkadaşınızla yürümeniz halinde, ortak kullanım için çeşitli malzemeler belirleyip, bunları ağırlığı eşit dağıtacak şekilde ortaklaşa taşıyabilirsiniz. Ortak kullanılabilecek malzemeler hangileridir? Çadır, kamp mutfağı malzemeleri (tencere, yakıt, ocak, çaydanlık), fotoğraf makinesi (çift makine taşımaya ne gerek var), basit ve hafif bir ilk yardım seti ve gıda.

Tamam artık, her yazıda ağırlığın öneminden bahsedip duruyorum. Kamp malzemeleri yazısından tutun da, parkurları anlattığım yazılara dek sürekli aynı konuyu vurguluyorum. O kadar anlattıktan sonra kendim nasıl bir set oluşturmuşum göstereyim.

Sırt Çantası – Sierra Designs Flex Capacitor 40/60

Sierra Designs Flex Capacitor sırt çantası

Bu çantayı çok daha hafif alternatifleri de değerlendirdikten sonra satın aldım. Flex Capacitor 40/60 adından da anlaşılacağı üzere 40 ve 60 litre (tam olarak 39 ve 56 litre) kapasite sunuyor. Ağırlığı 1160 gram olan bu çantanın daha hafif alternatiflerini (örneğin Osprey Levity 60 880 gram) incecik kumaşları yüzünden çok narin olduklarını düşünerek eledim.

çanta karşılaştırma
Solda çanta 39 litre kapasitede, sağda perlonları gevşetmek suretiyle 56 litre kapasitede.

1160 gram ağırlığındaki bu çantayı tercih etmemin başlıca nedeni hafif olmasıydı. Hafifliğin yanı sıra, yürüyüş esnasında çok sık ihtiyaç duyduğum malzemeleri koyabileceğim, çabuk ulaşabileceğim, bel kolonunda yer alan kocaman iki fermuarlı bölüme sahip olması tercih etmemde etkili oldu.

Bel kolonundaki fermuarlı bölümlerin haricinde, ilgimi çeken bir başka özelliği, omuz askısındaki su şişesi taşıma bölümü oldu. Esnek kumaştan mamul bu bölümde 1 litrelik pet şişe taşınabiliyor. Bu da yol boyunca iki büklüm olmadan suya ulaşmak demek.

Sırt çantasının bir başka ilgi çekici ve hayatı kolaylaştıran özelliği kapak bölümü. Klasik sırt çantalarının içinden bir şey almak istediğimizde, ilk önce perlonları gevşetip klipsleri açar, ardından kapağı geri atıp bir diğer klipsi açar, daha sonra büzgüyü gevşetmek suretiyle çantanın içine ulaşırız. Flex Capacitor'un içine ulaşmak istediğinizde tek yapmanız gereken fermuarı açmak, o kadar.

Sırt çantası üst kapağı
Çantanın içine yalnızca tek bir fermuar açarak ulaşabiliyorsunuz.

Flex Capacitor hakkında daha da ayrıntı okumak isterseniz, incelemesi çok yakında yayında. Bu arada yeni yazılar yayınlandığında haberdar olmak için Outdoor Haber Facebook veya Twitter hesaplarını takip edin.

Çadır – Big Agnes Copper Spur HV UL 2

Ben bu çadıra aşığım. Adında ultra hafif geçmesine (UL) karşın, 1240 gram ağırlığıyla tüy sıklet klasmanında olduğu söylenemez. Çadırda da çantadaki gibi ultra hafif seçeneklerden uzak durdum. Malzemelerin üzerine titreyen bir insan değilim. Yeri geldiğinde, özellikle de yorgunsam, malzemelerimi hoyratça kullanmaktan çekinmem. Bu yüzden narin yapıdaki malzemelerle arama mesafe koyuyorum.

Big Agnes Copper Spur UL2 Hafif Kamp Çadırı

Tek kişilik çadırım da olmasına karşın, tabuttaymışım hissi veren bu tip çadırlarla bir türlü bağdaşamadım. Bu yüzden içi ferah, çift kişilik, çift girişli, çift balkonlu ve sunduğu tüm bu özelliklere karşın 1240 gram ağırlığındaki Big Agnes Copper Spur'u kullanıyorum.

Geçen yıl Alınca taraflarında kamp kurarken çadırın DAC polü parçalarından birini kırmıştım. Amerika'dan parçayı 10 dolar karşılığında satın alıp, kargo seçenekleri arasından özellikle istediğim firmayı (FEDEX) seçip 50 dolar kargo parası ödedim. Big Agnes buna rağmen kargoyu USPS ile gönderince sinirimden firma sahibinden, ihracat müdürüne ve kalite kontrol sorumlusuna varıncaya dek sitem içeren bir mail attım. Adamlar beni haklı bulmuş olacaklar ki, kendilerini affettirmek için 2019 üretimi sıfır çadırı 5 kuruş almadan Fedex'le gönderdiler.

Big Agnes incelemesini okumak isterseniz tıklayın.

Çadır altlığı için 120 gram ağırlığında nonvowen kumaş kullanıyorum.

Kamp matı – Thermarest NeoAir X Lite

X-Lite modeli uzun yıllar boyunca dünyanın en hafif şişme matı unvanını elinde bulundurmuş (artık lider Thermarest Uberlite), oldukça konforlu, dayanıklı ve üstün yalıtım özelliklerine sahip çok iyi bir şişme mat. Gramların yarıştırıldığı kamp malzemeleri endüstrisinde bugünlerde birkaç gram daha hafif alternatifleri satışta olmasına karşın, bu tip kırılgan malzemelerde kendini ispat etmiş modelleri tercih ediyorum.

Soldan sağa Thermarest Ridgerest rulo mat, Thermarest NeoAir All Season, Thermarest NeoAir XLite

350 gram ağırlığındaki NeoAir X Lite paketli haldeyken yarım litrelik su şişesi kadar yer kaplıyor. Şişirmek için Thermarest'in pille çalışan NeoAir mini pump aletini kullanıyorum. NeoAir X-Lite kullanmamın tek nedeni hafiflik ve konfor değil, incelemesinde nedenlerini açıkladım. X-Lite 350 gram ağırlığında. Mini pump ise 65 gram.

Uyku tulumu – The North Face Gold Kazoo

Likya yürüyüşlerini genelde Şubat, Mart ve Nisan aylarında yapıyorum. Özellikle Şubat ve Mart ayları oldukça serin geçiyor. Beydağlarındaki buz gibi hava deniz kıyısına kadar etkisini gösteriyor. Geçen yıla kadar kışlık kaz tüyü tulumla katıldığım yürüyüşleri, bu yıl daha hafif, gene kaz tüyü olan The North Face Gold Kazoo ile yapacağım.

The North Face Gold Kazoo uyku tulumu

790 gram ağırlığa sahip Gold Kazoo eksi 1 santigrat dereceye kadar yüksek konfor, eksi 5 santigrat dereceye kadar düşük konfor sunuyor. Likya yolu için en ideal tulumlardan biri olduğunu düşündüğüm Gold Kazoo incelemesi çok yakında yayında.

Şişirilebilir Yastık – Marmot Strato

Paketli halde avuç içine sığan Marmot Strato toplam 40 gram ağırlığında. Boyun ağrılarından ötürü yastık kullanmayı tercih ediyorum. İş görür, hafif ve ufak bir şişirilebilir yastık. Daha önce kullandığım Sea to Summit Aeros Ultralight kadar konforlu değil, fakat patlamaya karşı daha dirençli olduğunu söyleyebilirim.

Marmot Strato yastık
Marmot Strato

Kamp Mutfağı – Pot Toaks Titanium 550 ml – Ocak MSR Pocket Rocket – Kaşık MSR Folding Spoon – Bardak Sea to Summit X Cup

“Daha da hafifleyeyim, biraz daha hafif olsun, sırf hafif olması yetmez az yer kaplasın” diye diye tencereden vazgeçip pot'a geçiş yaptım. Yürüyüşlerde artık yemek pişirmiyorum. Yarı pişmiş kuru gıdalara kaynamış su ilave ederek besleniyorum. Öyle ya! En yakın medeniyetle arasında 40 günlük yürüyüş mesafesi olan Patagonya'da yürümeyeceğiz. Likya yolunda hemen her parkurda bir veya iki gün arayla bakkal, market, gözlemeci ve bir sürü hazır gıda satılan işletme var. E öyleyse zaten daracık zamana sıkıştırdığınız bu faaliyeti yemek şölenine çevirmeye ve hamallık etmeye ne gerek var öyle değil mi?

Toaks Titanium Pot 550 ml
Toaks Titanium Pot 550 ml

Toaks Amerika ve Avrupa'da çok olumlu yorumlar almış, titanyum pot modasını başlatan öncü firmalardan (Aliexpress'te satılan potların çoğu Toaks taklididir) biri. Su kaynatarak nasıl beslenilir derseniz sizi şu yazıya alayım. Şu sıralar akşam öğününü de benzer şekilde çözmek için kafa patlatıyorum. Toaks potun ağırlığı 54 gram.

Bunun yanında ocak olarak yıllardır MSR Pocket Rocket (ilk versiyon) kullanıyorum. Yeni çıkan Pocket Rocket 2 hakkında, ilk versiyona kıyaslandığında pozitif anlamda bir yorum yapılmadığı için evladiyelik bu ocağı kullanmayı sürdürüyorum. Pocket Rocket 85 gram ağırlığında.

kamp mutfağı seti

Aksesuar olarak Sea to Summit katlanır bardak X-Cup ve MSR Folding Spoon (kaşık) kullanıyorum. Yukarıdaki görseldeki setin toplam ağırlığı gaz kartuşu dahil 232 gram.

Kafa lambası – Petzl Actik Core

Kafa lambası zaten hafif bir malzeme. Yarı ağırlığında alternatifleri bulunmasına karşın, kasası dayanıklı ve yeterince aydınlatma gücü sunan 350 lümen gücündeki Petzl Actik Core kafa lambası kullanıyorum. Feneri dilerseniz kendi şarj edilebilir piliyle, isterseniz 3 adet AA pille birlikte kullanabiliyorsunuz. Yeni modelinde aydınlatma gücü 450 lümene, kasası ise IPX4 standardına yükseltilmiş. Bendeki eski versiyon 82 gram ağırlığında. Yeni versiyonda ağırlık 74 grama düşmüş.

petzl actik core kafa feneri

Taşınabilir Batarya – Sony CP-V10A

Saint Paul yürüyüşü için iki yıl önce satın aldığım iki tane Sony CP-V10A (her biri 3.7 V 10000 mAh kapasiteli) taşınabilir batarya en az 1 hafta boyunca tüm şarj ihtiyaçlarımı karşılıyor (iki ünite). Aynı bataryannın CP-V10 modeli de bulunuyor. Ancak sonu A harfi ile biten model hızlı şarj üniteleri ile (1,5 amper çıkışlı şarj cihazlarıyla) şarj edilebildiği için 8 saatte doldurmak (VP-V10 13 saat) mümkün.

sony cp-v10a
Sony CP-V10A

İki yıldır aktif olarak kullanıyor olduğum halde, kullandığım her iki ünite de ilk günkü performansından bir şey kaybetmedi. Kutunun içinden çıkan usb kablo kısa ve çok kaliteli.

Sony'nin iddiasına göre bu üniteler yaklaşık 1000 şarj/deşarj döngüsü destekliyor. CP-V10A 242 gram ağırlığında.

GPS – Garmin GPSMAP 64S

Likya yolunda GPS kullanmaya gerek görmüyorum. Ancak kayıt amaçlı yanıma alacağım. Eski cihazım Garmin Etrex 30 daha hafif ve kompakt bir cihazdı. 64S hem ağır, hem de cebe sığamayacak kadar büyük. İncelemesi burada.

Garmin GPSMAP 64s

Garmin 64S iki adet pil dahil toplam 260 gram ağırlığında. Kayıt için GPS bulundurmak dışında bir amacınız yoksa, Likya yolu için GPS satın almanızı, taşımanızı önermiyorum. Yolun en az %80'lik bölümü çok iyi işaretlenmiş durumda. Ayrıca Wikiloc gibi akıllı telefon uygulamalarından faydalanabilirsiniz.

Yedek Kıyafet – 1 Tişört 1 Çorap

Listenin sonuna geldik. Yedek kıyafet olarak sadece 1 çift çorap, bir de pamuk polyester karışımlı tişört taşıyorum. Kirli mi geziyorum? Hayır. Bir çeşme başında durup kirli kıyafetleri yıkıyorum. Ya yürürken çantaya asarak ya da akşamdan yürüyüş pollerine asıp kurutuyorum. Çorap ve tişört 200 gram.

Bitti bu kadar

Yukarıdaki malzemelerin toplam ağırlığı 4781 gram. Üstelik buna yakıt da dahil. 4.7 kilo ağırlıkla mı yürüyeceğim? Çantaya yedek pil (kafa feneri ve gps için), şarj cihazı (telefon ve taşınabilir batarya için), bere, su geçirmez Paclite ceket (Şubat ayı yağışlı), tozluk (Demre Finike arasında bu mevsimde kar vardır), gözlük, su toplamalarına karşı krem ve bant, not defteri gibi ıvır zıvırlar da doldururum. 700-800 gram da onlar tutar. Hadi 5.5 kilo diyelim. 1 kilo gıda ve 1,5 kilo su ile birlikte sanırım ortalama 8 kilo yükle yürüyeceğim. Mevsim kış olduğu için hemen her yerde su ikmali yapabilirim. 1,5 litrelik suyla dolaşmam yeterli olacaktır.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“2020 yılı Likya Yürüyüşü Malzeme Listem” üzerine 19 yorum

  1. Öncelikle çok güzel bir yazı yazmışsınız tebrik ederim. Mevcut akşamları sokağa çıkma yasağı durumunda ücretli konaklama ve kampingleri kullanmadan likya yolunda çadırla ilerlerken jandarmalar sorun yaratır mı? Uygun yerler var mı insanlardan uzak çadır kurmak için?

    Yanıtla
      • Anlatımını çok beğendiğimi söylemek isterim. Deneyimlerinden yola çıkarak bu yaz başlıyorum.

  2. Ben uyurken çok dönen (deli yatan dedikleri cinsten) biriyim. Yedigöllerde bir kez çadırda kaldım ama uyku tulumu içinde dönememek ciddi sıkıntı oldu. Kafama en çok takılan şey bu. Hele mumya modelleri gördükçe afakanlar basıyor. Öneriniz ne olabilir benim için?

    Yanıtla
    • Benim de çok tuhaf bir yatma pozisyonum var. Matın üstüne yüz üstü yatıyorum. Tulumu yorgan gibi üstüme alıyorum. Yani, illa mumya gibi tulumun içine girip fermuarı çekmek zorunda değilsiniz.

      Yanıtla
      • Bu şekilde de kullansam dikdörtgen kesim daha makul geliyor bana, marka model öneriniz var mıdır orta fiyatlı bir tulum için.

      • dikdörtgen modeller hem ağır olur hem de çok soğuk gecelerde üşütür. marka model önermiyorum. erken bahar aylarında yürüyecekseniz sıfır derece konfor değerine sahip, bütçenize uyan bir tulum alın gitsin.

  3. Faydali blogunuz icin tesekkur derim. Fethiye’de (yoksa Likya Yolda) Pocket Rocket icin gaz tup nerede bulabilirim? Ingiltere’den ucak ile getirmem.

    Yanıtla
    • Hello Robert, once you arrive to Fethiye city centre, search for “Likya Outdoor Spor”. The shop doesn’t have a good reputation online, so just buy your canister and leave 🙂 In case they ran out of business and the place is permanently closed, your other options are “Koçtaş Fix” and “Tekzen”.

      Yanıtla
  4. Merhabalar Çağatay hocam ,
    Geç keşfettiğim ama bu aralar okumaktan çok zevk aldığım bir içerik sayfası oldu outdoorhaber.com . Pandemi süresinde küçük hiking kaçamakları yapmakla beraber 2021 – Mart 15 gibi Likya yolu rotası için 25-30 günlük bir plan yapmaktayım.
    Malzemeler olarak Türkiye’den ve yurt dışından aldığım ve elimde daha önceden olan ürünlerden oluşturabildiğim bir listem mevcut. (https://lighterpack.com/r/ozxatz )
    Bu kısımda büyük 3 lü için yeni bir sistem oluşturmayı düşünüyorum . Sizden bu konuda ve ayakkabı secimi konusunda 1-2 öneri rica etmek isterim.
    1) Çanta seçimi için Zpacks Nero 38L Backpack (https://zpacks.com/products/nero-backpack) ve Waymark Evlv (https://waymarkgearco.com/evlv) arasında kaldım bu çantalar ile ilgili herhangi bir tecrubeniz oldu mu ?
    2) Çadır için daha hafif bir modele geçmeyi düşünüyorum. Zpacks Altaplex (https://zpacks.com/products/altaplex-tent) gibi üst düzey bir modele ya da Lanshan Pro 1 gibi daha uygun bir bütçeli modele geçmek gibi bir düşüncem var. Likya yoluna ilk kez çıkacak bir aday olarak bu modellerin freestanding olmaması likya yolunda herhangi bir sıkıntı oluşturur mu ?
    3) Uyku tulumu seçiminde daha çok quilt tarzı uyku tulumlarının hafiflik konusunda biraz daha ön planda olması beni cezbediyor. Sentetik ve kaz tüyü orta seviyelerde uyku tulumlarım mevcut ama Likya yolu 3 sezon için konfor derecesi kaç olan uyku sistemlerini tercih etmek gerekir ?
    4) Son kısımda ayakkabı seçimi konusunda yurt dışında herkes Altra LonePeak ya da Superior tarzı ayakkabıları önermişler. Ben nortface de futurelight serisinde gore-tex olmayan modelleri çok beğendim ama karar veremedim. Önerebileceğiniz bir model var mıdır uzun süreli bir yürüyü için. Burada Trekkinn.com gibi bir yerden hiç alışveriş yapmadığım için ayrıca orada vergilendirme ve gümrükleme gibi konularda tecrübeniz oldu mu ?
    Bol doğalı ve sağlıklı yürüyüşlü günler dilerim.

    Yanıtla
    • Serkan merhaba, Yurtdışında ultralight backpacking ile kafayı bozmuş kişiler şöyle davranıyor. Örneğin kaşık almıyor. Bunun yerine doğadan bulduğu bir dal parçasından faydalanıyor. Tam boy mat almıyor, bunun yerine matı torsosu uzunluğunda kesip ayaklarını çantanın içine geçiriyor. Ana fikri anlamışsındır umarım. Yani ultra hafif malzeme ile kuşanmak yeterli gelmiyor adamlara. Sineğin yağını çıkarıyorlar. Linkteki çanta da bu tip insanlara yönelik. 300 gramlık çanta her ne kadar hafif malzeme ile doldursak bile, Türk tipi backpacking malzemelerini taşımakta yeterli gelmeyecektir. Internal frame (iç iskelet) olmadığı için ve omuz askılarında yeterli dolgu kullanılmadığı için oldukça rahatsız edecektir. Bunun yerine Osprey Levity 45 veya sitede incelemesi bulunan Sierra Designs Flex Capacitor öneririm. Yani malzemelerimiz uysa bile, örneğin gıdada elimiz mahkum ağır çözümler taşıyacağız (Türkiye’de freeze dried gıda satılmıyor). Çadıra gelince de benzer düşünüyorum. Piknik olayı genlerimize işlemiş. Kamp kurduğumuz zaman biraz keyif etmek, hoşça vakit geçirmek istiyoruz. Ayrıca taşlık zeminlerde linkteki çadırı ayağa kaldırmak, kurmak mümkün olmayacaktır. Bu yüzden https://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/equipment-c3/tents-shelters-c25/one-person-tents-c74 Big Agnes Fly Creek (indirimde) veya Platinium modelini düşünebilirsin. Tulumda bütçene uyan herhangi bir model al gitsin. 3 sezon olduğu için özel bir şey önermeme gerek yok. Ayakkabıda Altra iyi bir seçim olacak, ancak yaklaşım ayakkabılarına kıyasla kolay dağılacaktır. Linkini bıraktığım site ve Trekkinn’den faydalanabilirsin. Her ikisinden de sorunsuz geliyor. Vergiyi PTT’ye elden ödüyor, paketini teslim alıyorsun. Şayet bir şeyler alırsan haber et, inceleyip siteye koyalım.

      Yanıtla
  5. Hello I hope you are doing well
    iI’mplanning to do lLyciantrail next month. iIwill buy my full hiking gear from Istanbul can you please recommend some stores where I can find good quality gear.
    tent, sleeping bag, backpack, hiking boots, garmin gps, headlamp, and some hiking clothes
    many thanks.

    Yanıtla
    • Hello Youssef, since the economy went into decline in Turkey, outdoor shops do not import high-end gear anymore. I am sure you will find something that will suit you, but due to high taxes, a $300 sleeping bag almost costs double the price in Turkey. So my advice for you is to purchase the gears through online shops such as Trekkinn, Absolute-snow, etc. If buying online doesn’t work out for you, let me know so I can suggest something else. You’re welcome.

      Yanıtla
  6. Merhaba. Mart ortası yürüyüşe başlayacağım bende. Tek eksiğim çantayla uyku tulumu. Trekkinn’den sipariş vermeyi düşünüyorum. Tulum olarak Gold Kazoo yerine Blue Kazoo alsam fazla mı kaçar Likya yolu için acaba? Birde sizin çantanızın gönderimi ülkemize yapılmıyor galiba. Exos 58 veya Atmos AG 65 bu ikisi arasında kaldım. Arada ciddi fark var. Siz hangisini önerirsiniz veya önerebileceğiniz farklı model var mıdır ?

    Yanıtla
    • Blue Kazoo Mart ayında yükseklerde oldukça işine yarar. Green Kazoo ağır kaçar. Birden fazla tulum almayı düşünmüyorsan Blue Kazoo daha iyi bir seçim. Benim çantayı absolute-snow.co.uk’den bulabilirsin. Osprey çantalara bir türlü ısınamadım fakat belki sen beğenebilirsin. Klasik çantalardan sıkıldığım için Sierra Designs tercih ettim. Ancak klasik çantalara alışkın biri yadırgayabilir. Tercihin klasik çanta tasarımıysa Osprey işini görür. Hafif ve düşük kapasiteli olanı tercih et. Çanta küçüldükçe, içine malzeme koyarken daha titiz davranıyor insan.

      Yanıtla
  7. Çağatay hocam bir videonuzda mart ayında yürüdüğünüzü(Likya yolunu) basit yazlık bir tulum işinizi göreceği halde kışlık bir tulum aldığınız için hayıflandığınızı izlemiştim.Mart 15 civarında Likya yolunu Fethiye’den yürümeye başlayacağım.Yazıyı okuyunca tereddütte kaldım.Bende Vaude syn 400 uyku tulumu var.Konfor sıcaklık değeri 8 derece sorun olmaz diye düşünüyorum.Fikrinizi yazar mısınız?

    Yanıtla
    • Ahmet merhaba. Tulumunun değerleri aşağıdaki gibi

      Temperature Comfort: 8 °C
      Temperature Limit: 3 °C
      Temperature Extreme: -11 °C

      Fethiye – Xanthos arasında sorun yaşamazsın fakat yükseldikçe, Bezirgan taraflarında, Demre-Finike etabında, Göynük ve sonrasında 800 metre ve üstü irtifalarda ısı 3 santigrat derecenin altına düşecektir. En azından altına bir içlik alırsan, üstüne de gün içinde kullandığın polarını giyip tuluma girer, daha çok ısınırsın.

      Yanıtla

Yorum yapın