Likya Yolu 4 – Alınca – Gey – Bel Parkuru

Alınca – Gey – Bel parkuru deniz manzarasına doyacağınız, yorulmadan tamamlayacağınız güzel bir etaptan oluşuyor. Dikkatinizi çekmek istediğim başlıca konu su tedariki. Yol boyunca Gey’e kadar çeşme yok. Var olan kuyulardaki su da doğrudan içilecek gibi değil.

Alınca – Gey – Bel rotası hakkında teknik bilgiler

Mesafe: 14 km

Süre: 8 saat

Başlangıç irtifası: 715 metre

Parkurun en yüksek noktası: 715 metre (başlangıç)

Bitiş irtifası: 660 metre

GSM Kapsama oranı: %70 (Turkcell 4G/Vodafone)

Zorluk Derecesi: kolay

Teknik Zorluk: yok

Su Kaynakları: Gey'e kadar su yok (birer sarnıç ve kuyu var fakat suları içilmez)

Satıh: %80 arazi, %20 toprak yol/asfalt

İşaret Durumu: iyi

Parkur Haritası

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/likya-04-alinca-gey-bel.gpx”]

Alınca – Gey – Bel parkuru öncesi tavsiyeler

Sidyma üzerinden de Bel'e gidebilirsiniz. Ancak bu parkurun 3 küsür kilometresi asfalttan yürünüyor. Ayrıca Sidyma öyle ahım şahım bir antik kent değil. Parkurun dikkat çekici bir tarafı yok. Günün birinde Likya yolunu tekrar yürürseniz gidersiniz. Ben gene de GPS kaydını ekleyeceğim.

Parkur üzerinde tehlikeli veya zor olarak nitelendirilebilecek bir engel yok.

Bel'de telefonlar (Turkcell ve Vodafone) çok çok sınırlı çekiyor. Siz çekmeyeceğini varsayıp sizi merak edebilecek insanlara bu durumu bildirin. Size ulaşamayınca telaş etmesinler.

Parkurda görmeye değer yerler

Bu etabın neredeyse tamamını sağınıza denizi alarak tamamlayacak, manzaraya doyacaksınız. Parkur genel olarak çok güzel.

Likya yolu manzara

Su kaynakları ve alışveriş

Alınca ve Bel'de temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birer bakkal bulunuyor. Bir veya iki gün sonra (parkur tercihinize göre) ulaşacağınız Kınık'ta BİM, Şok, Migros jet ve eczane bulunuyor (Migros biraz parkur dışında).

Alınca'da yola çıkmadan önce sularınızı tazeleyin. Gey'e kadar (9ncu km.) çeşme yok. Şubat-Mart aylarında 1,5 litrelik su taşımanız yeterli olacaktır. Nisan, Mayıs ve Eylül, Ekim aylarında 3 litre su taşımanızda fayda var.

Eğer Gey – Bel arasında kamp kuracaksanız Gey'den kamp için suyunuzu tedarik edin. Bel'de su var.

Konaklama – Kamp

Bel'de kamp kurabileceğiniz düzlük, ücretsiz bir yer yok. Eğer ücretsiz, manzaralı güzel bir kamp noktası arıyorsanız, Gey'i geçtikten yaklaşık 1,5 kilometre sonra dehşet güzel manzaralı ufak bir alan var. Ancak işaretlemeyi unuttum. Dikkatli olursanız görmemenize imkan yok.

Yürüyüşün dördüncü etabını tamamladınız. Bütçeniz izin veriyorsa Fatma ablanın pansiyonunda konaklamanızı, yıkanmanızı, kıyafetlerinizi yıkamanızı, Fatma ablanın hazırladığı akşam yemeği ve kahvaltıdan faydalanmanızı öneririm. Gerçekten iyi geliyor. Gey'de konaklayabileceğiniz başka işletmeler de var, ancak hiçbiri Fatma abla kadar temiz değil. Şubat 2020'de 80 TL karşılığı oda kiraladım. Oda kiralamadan, bahçesinde çadır kurarak maliyeti azaltabilirsiniz.

Fatma pansiyon

Ücretsiz konaklamayı tercih ediyorsanız, Bel'den üç kilometre daha devam edip Belceğiz mevkinde (bir sonraki parkurda işaretli) kampınızı kurabilirsiniz. Bel'de sularınızı tazelemeyi unutmayın.

Bağlantılar ve indirilebilir materyaller

GPS dosyası (nokta sayısı düşürülerek gps cihazlarına uyumlu hale getirilmiştir) (Waypointleri içerir)

Parkuru anlatan sadeleştirilmiş PDF dosyası (telefonunuza indirip kitap taşımaktan kurtulabilirsiniz)

Parkurun Wikiloc sayfası (Telefonunuza wikiloc uygulaması yüklemeniz halinde doğrudan uygulamayı açar)


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Likya Yolu 4 – Alınca – Gey – Bel Parkuru” üzerine 2 yorum

  1. “Alınca – Gey – Bel” parkurunda zorluk derecesini “Kolay” olarak belirtmişsiniz, ama sanırım bunda sıkıntı var. Alınca köyünden sonra Likya Yolu olmayan asfalttan gidilirse tatbiki kolay. Ancak Alınca Köyünün hemen dibinden dehşet tehlikeli inişle başlayan Likya Yolunun TurkDomes Glamping işletmesine kadar olan bölümde, neredeyse yarım metreye kadar daralan patikanın dibindeki 400-500 metre uçurumların bulunduğu çok zorlu geçişler var. Lakin bu uçurumlu bölgede Cennet Koyu manzarası ise müthiş güzel. Bu konu haricindeki Likya Yoluna dair verdiğiniz bilgiler çok çok değerli. Emeğinize sağlık…

    Yanıtla

Yorum yapın