Çadır yıkama ve temizlik

Kamp Çadırı Nasıl Yıkanır? Çadır Bakımı ve Tamiri

Sportif kampçılık ve dağcılıkta kullanılan kamp çadırlarını ilk günkü kondisyonlarında kullanmayı sürdürmek için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Çadır bakımını doğru yaparak, hem malzeme ömrünü uzatmış, hem de su geçirmezlik özelliklerini korumuş olacaksınız. Aynı zamanda tamir gerektiren yırtık, yanık ve kırık gibi durumlarda nasıl müdahale etmeniz gerektiği ile ilgili de pratik bilgiler paylaşacağım.

Naturehike çadır

Naturehike Nasıl Bir Markadır? En İyi Naturehike Çadır Modelleri

Naturehike Çin’de üretim yapan doğa sporu malzemeleri üreticisi bir firmadır. Ağırlıklı olarak kamp malzemeleri üreten Naturehike, MSR, Big Agnes, Sea to Summit gibi hafif kamp malzemeleri konusunda uzmanlaşmış firmaların en çok tutulan çadır modellerinin birebir (hatta bazen iyileştirmeler yaparak) kopyalarını üretip, Aliexpress kanalıyla 1/4 fiyatına satışını yapmaktadır.

Naturehike çadır

Ucuz Kamp Çadırı İncelemesi: Naturehike Hafif Kamp Çadırı

Naturehike ucuz kamp çadırı incelemesine geçmeden önce, çok da uzatmadan pahalılık ile ilgili birkaç şeye değinmek istiyorum. 2013 yılında 400 TL ödeyerek satın aldığım kaz tüyü uyku tulumu bugün 1800 liradan satılıyor. Gene aynı yıl 450 TL ödeyip de satın aldığım Garmin Etrex 30 şimdi 1300 lira. Garmin GPS için ödediğim rakamı dolar bazında inceleyelim.

MSR Hubba tek kişilik kamp çadırı

MSR Hubba Tek Kişilik Hafif Çadır İncelemesi

MSR Hubba özellikle Amerika’da uzun mesafe yürüyüşçüleri arasında oldukça popüler, birkaç kez yenilenmiş hafif bir çadır. Tek, iki ve üç kişilik olarak satılan Hubba’nın, olumlu olduğu kadar olumsuz yönlerini de yazdım.

tek kişilik kamp çadırı

Tek Kişilik Kamp Çadırı Satın Alma Rehberi

Artık eskisi gibi her koşula dayanıklı çadır satın almak yerine; hafif, çantamızda daha az yer kaplayan, Türkiye’deki Likya, Karia, Karadeniz gibi popüler trekking parkurlarında, bisiklet turlarında ve yeri geldiğinde kış kamplarında da kullanabileceğimiz tek kişilik çadırlar tercih etmeye başlıyoruz.

5 mevsim çadır taşıyan dağcı

5 Mevsim Çadırlar Gerekli mi?

Yeterince kamp tecrübeniz yoksa, kamp yükü ile tıka basa dolu sırt çantasıyla arazide günlerce yürümediyseniz, satın alacağınız ilk çadırdan öncelikli beklentiniz sizi her koşulda idare etmesidir. Bu bana göre yanlış bir düşüncedir.
Aşağıda 5 mevsim çadırlar hakkındaki doğru bilinen yanlışları ve gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını tartışacağız.

The North Face VE25 çadır

The North Face VE 25 Çadır inceleme

The North Face VE 25, otuz yıldan uzun bir süredir üretilip, tasarımı en çok taklit edilen, dünyanın en çetin kış koşullarında en fazla yeğlenen, dayanıklılığını ispatlamış bir çadır. Bu çadır ülkemizde de sıklıkla tercih ediliyor. Genellikle izledikleri belgesellerin gazıyla bu çadırı satın alan doğa severler, 5 kilonun üzerinde bir ağırlığa sahip VE 25’i bir süre sonra satıp daha hafif çadırlara yöneliyor.

çadır polleri

Çadır pollerini ne kadar tanıyoruz ?

Bugünkü yazıda çadırların (şimdilik) olmazsa olmazlarından polleri inceleyeceğiz. Pollerin hangi materyallerden imal edildiği, pol çeşitleri ve çadır polleri hakkında genel bilgiler vereceğiz.

2013 yılı sıradışı malzemeler

2013 yılının sıra dışı Outdoor Malzemeleri

Vitrinlerde görmeye alışkın olmadığımız, şimdilik deneysel olarak nitelendirilebilecek malzemelere göz atalım. Bakalım bundan 10 yıl sonra, aşağıda sıraladığımız hangi malzemeler tarihe karışacak, hangileri yaygınlaşacak.

değişik tipte kamp çadırları

Kamp çadırı seçimi [2021 yılı güncellemesi]

Kamp çadırı seçerken yapacağınız ilk iş, doğrudan modelleri araştırmak yerine, önünüzdeki 5 yıl boyunca ne gibi faaliyetler yapacağınızı gözden geçirmek olmalıdır. “Her koşula uygun bir tane çadır alırım. Kâh Everest yapar, kâh Olimpos’ta kamp atarım” deyip de çadır aramak ütopik bir yaklaşımdır.

Husky Flame Çadır

Husky Flame çadır inceleme

Husky Flame ülkemizde en çok tercih edilen, “5 mevsim” tabir edilen çadırlardan birisi. Husky Flame çadırın bu denli popüler olmasının başlıca nedeni muadili ürünlere kıyasla fiyatının daha uygun olması. Çadır beklentilerinizi ne derecede karşılar düzeyde, dezavantajları neler hep birlikte inceleyelim.