The North Face Gold Kazoo uyku tulumu

The North Face Gold Kazoo Uyku Tulumu İncelemesi

Uzun süredir 1 kilonun altında, hafif ve sıkıştırılabilir bir uyku tulumu satın almak istiyordum, ancak yüksek maliyetler yüzünden sürekli erteleyip durdum. Sağolsunlar, siteye destek olan birkaç arkadaş var. Onların sayesinde nihayet bu planı gerçekleştirdim. Hatta verdikleri destek sırf bu tulumla da kalmadı, aynı markanın Green Kazoo modelini de elde etmiş bulundum. Onu da yakında inceleriz.

Marmot Trestles 15 sentetik uyku tulumu

Marmot Trestles 15 Sentetik Uyku Tulumu İncelemesi

Ekim ayı sonunda “kamp alanları sakin, haydi bir sonbahar kampı yapalım” deyince düştük yola vardık Tekirdağ Saray sınırları içinde bulunan milli park alanına. Yanımda büyük marketlerden satın aldığım ucuz (40-50 TL) markasız yazlık bir uyku tulumu vardı. O gece soğuktan titreyip uyku uyuyamayınca, ciddi bir markanın bir uyku tulumunu satın almaya karar verdim.

Naturehike çadır

Naturehike Nasıl Bir Markadır? En İyi Naturehike Çadır Modelleri

Naturehike Çin’de üretim yapan doğa sporu malzemeleri üreticisi bir firmadır. Ağırlıklı olarak kamp malzemeleri üreten Naturehike, MSR, Big Agnes, Sea to Summit gibi hafif kamp malzemeleri konusunda uzmanlaşmış firmaların en çok tutulan çadır modellerinin birebir (hatta bazen iyileştirmeler yaparak) kopyalarını üretip, Aliexpress kanalıyla 1/4 fiyatına satışını yapmaktadır.

Deuter Astro Expd uyku tulumu

Deuter Astro Expd Kaz Tüyü Uyku Tulumu incelemesi

2010 yılı kış aylarında Ağrı Dağı kış tırmanışına kaz tüyü uyku tulumum olmadığından yerli üretim, elyaf dolgulu bir tulumla katılmıştım. Beraberimde getirdiğim tulumun yalıtımı yeterli olmadığından öyle üşümüştüm ki; bir daha kışın Ağrı Dağı’na gelirsem kendime kaz tüyü tulum edinme sözü verdim.

The North Face Inferno uyku tulumu

The North Face Inferno Uyku Tulumu İncelemesi

“Inferno” İtalyanca ve Portekizce’de “Cehennem”, “Cehennem gibi yer” anlamına geliyor. The North Face Inferno uyku tulumu gerçekten de “cehennem sıcağı” sıfatını hak ediyor.

2013 yılı sıradışı malzemeler

2013 yılının sıra dışı Outdoor Malzemeleri

Vitrinlerde görmeye alışkın olmadığımız, şimdilik deneysel olarak nitelendirilebilecek malzemelere göz atalım. Bakalım bundan 10 yıl sonra, aşağıda sıraladığımız hangi malzemeler tarihe karışacak, hangileri yaygınlaşacak.

The North Face Superlight uyku tulumu

The North Face Superlight Uyku Tulumu incelemesi

Nihayet kaz tüyü uyku tulumuna terfi ettim. Derdim neydi? En başta hafif olsun, sırtımda daha az yük taşıyayım istedim. Bir de sıkıştırıldığında az yer kaplasın ki, çantaya sığdırırken sinir krizi geçirmeyeyim. Başladım İnternet’te araştırmaya.

uyku tulumu seçimi

Uyku Tulumu nasıl seçilir? Sentetik ve Kaz tüyü tulumlar

Uyku tulumu seçmek, doğa sporlarına yeni başlayanları olduğu kadar, bu işe yıllarını vermiş meraklıları da zorlayan bir süreçtir. Ağırlık, paket hacmi, ısı, konfor ve öncelikli ihtiyaçların belirlenmesinin ardından, onlarca çeşit arasından bütçeye uygun olan uyku tulumunun belirlenmesi hiç de göründüğü kadar kolay bir iş değildir.

sırt çantası yerleştirmek

Sırt Çantası nasıl yerleştirilir? Malzeme yüklemenin kuralları

Sırt çantası hazırlamak basit bir iş gibi görünse de, belli kurallar çerçevesinde yapıldığında faaliyetleri derli toplu biçimde, gereksiz ağırlık taşımadan ve enerjinizi daha etkin biçimde kullanarak yapmanıza yarar. Bugünkü yazıda sırt çantası nasıl yerleştirilir, planlama ve uygulama aşamalarını paylaşıyoruz.

Husky anapurna uyku tulumu

Husky Anapurna -28 Sentetik Dolgulu Uyku Tulumu

Bu incelemeyi 8 yıl önce yazmıştım. Aradan geçen uzun süreye rağmen, Husky Anapurna halen ülkemizde satılan en uygun fiyatlı kışlık uyku tulumu olma özelliğini koruyor. 8 yıl boyunca, bu sitenin sayesinde sayısız malzeme tecrübe etme olanağı buldum. 2020 yılında Husky Anapurna uyku satın almaya değer mi birlikte inceleyelim.