Marmot Trestles 15 Sentetik Uyku Tulumu İncelemesi

Ekim ayı sonunda “kamp alanları sakin, haydi bir sonbahar kampı yapalım” deyince düştük yola vardık Tekirdağ Saray sınırları içinde bulunan milli park alanına. Yanımda büyük marketlerden satın aldığım ucuz (40-50 TL) markasız yazlık bir uyku tulumu vardı. O gece soğuktan titreyip uyku uyuyamayınca, ciddi bir markanın bir uyku tulumunu satın almaya karar verdim.

İnternette biraz araştırıp, kullanan arkadaşlarımın da fikirlerini aldıktan sonra, serin ilkbahar ve sonbahar aylarında kullanmak amacıyla Marmot Trestles 15 uyku tulumunda karar kıldım.

Marmot Trestles 15 uyku tulumu EN 13537 testi ile sertifikalandırılmış bir uyku tulumu. Bu nedenle hem sertifikasyonun, hem de markanın ciddiyetine güvenerek gönül rahatlığıyla satın aldığımı söyleyebilirim.

 

Özelliklerine geçecek olursak tulumda yalıtım olarak 120 dolgu spirafil sentetik malzeme kullanılmış. Spiralfill, Marmot’un Spiral şeklinde içi boş sentetik fiber malzemeden imal ettiği, hem sıkıştırılabilirliği hem de yalıtımı nedeniyle kaz tüyü malzemeyi taklit edebilen bir teknoloji.

Marmot Trestles 15 sentetik uyku tulumu

Tulumun ısı değerleri şöyle: Yüksek Konfor: -2,6 ° C | Düşük Konfor: -8,9 ° C | Extreme: -27.2 ° C

Isı değerleri
Husky gibi markaların sağladığı ısı değerleri herhangi bir bilimsel araştırmaya dayanmıyor. Marmot EN 13537 kullanıyor.

İç uzunluk 2.23 cm, yani 1.85-90 cm boylarında iseniz tuluma sorunsuzca sığabilirsiniz. Soldan fermuarlı versiyonlarında fermuar içten ve dıştan boydan boya uzanıyor ve aynı zamanda sağ tarafında da yarım yan fermuar var. Boyun ve kapşon kısmında da 2 adet büzme ipi mevcut. 1021 gramı dolgu olmak üzere toplam 1535 gram ağırlığa sahip. Tulumun dış sol göğsünde bir cep mevcut, buraya kulaklık, pil gibi eşyalarınızı koyabilirsiniz.

Söylediğim gibi ben aslında Trestles 15 uyku tulumunu serin ilkbahar/sonbahar kampları için satın almış olmama karşın, Aralık-Ocak-Şubat aylarında da bu uyku tulumuyla 10 kadar kamp deneyimim oldu. Bunlardan iki tanesi kar kampı idi. Lafı daha fazla uzatmadan tecrübelerimi paylaşayım.

Evet. Öncelikle şunu en baştan söyleyeyim. Çok üşüyen biriyseniz Marmot Trestles 15 kesinlikle kış dağcılığı için tasarlanmış bir uyku tulumu değil. Eğer R değeri yüksek bir kamp matınız yoksa sıcaklık eksi 5 derece ve altına düştüğünde sıkıntı yaşamanız olası.

Marmot Trestles

Sıcaklığın 0 ila eksi 5 derece olduğu kamplarda ise Trestles 15 ile çok rahat kamplar geçirdim. Büzme iplerini sıkıştırdığım gecelerde tulum içinde herhangi bir terlemeyle karşılaşmadım. Sentetik malzeme uyku tulumu olduğu için su ve yağmura maruz kaldığı durumlarda da yalıtımını kaybetmedi ve çabucak kurudu. Sıkıştırma torbası sayesinde sırt çantama rahatça sığdı. Sırt çantasına sıkıştırma torbası kullanmadan sıkıştırarak çantanızda daha fazla alan kazanabilirsiniz. (Genelde 55 Lt sırt çantası kullanıyorum)

Özetle Trestles 15 uyku tulumu çok soğuk kış kampları hariç sorunsuz kullanabileceğiniz bir uyku tulumu. Boydan boya fermuarı olduğu için 1535 gram ağırlığı sorun etmeyecekler serin yaz kamplarında tulumu yorgan gibi kullanabilir.

  • 7/10
    Özellikler - 7/10
  • 8.5/10
    Malzeme Kalitesi/İşçilik - 8.5/10
  • 6.5/10
    Soğuktan Yalıtım - 6.5/10
  • 8/10
    Fiyat/Performans - 8/10
7.5/10

Özet

Eğer kış dağcılığı için uyku tulumu arayışında değilseniz, neredeyse 4 mevsim tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak düzeyde bir uyku tulumu olduğunu söyleyebilirim.

Kullanılan dolgu malzemesi klasik sentetik dolgulu tulumlara kıyasla daha yüksek oranda sıkıştırma imkanı sağlıyor. Bu nedenle çantanızda daha az yer kaplayacağını söylemek mümkün.

Alternatif olarak değerlendirilebilecek tulumlar Husky Enjoy ve aynı markanın Anapurna modelleri. Kullanılan iç dolgu malzemesi, tulumun içi ve dışında kullanılan kumaşlar ve fermuar Husky'lere kıyasla çok daha kaliteli.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Marmot Trestles 15 Sentetik Uyku Tulumu İncelemesi” üzerine 2 yorum

  1. Merhaba uyku tulumu arayisindayiz ve sizin yorumlarinizi referans alarak acikcasi hareket ediyoruz desek yanlış olmaz:) orta ölçekli bi dünya turuna cikmayi planlıyoruz çok yakinda ve cadir ve matları naturhike aldık sizin inceleme yazilerini kılavuz alarak. memnun da kaldık. sert çantasıyla yolculuk yapacagimiz icin hafiflik onemli acikcasi ama hem dag hem deniz kenarı lokasyonlara kısa surelerle konaklayabiliriz. yani bi hafta karadeniz yaylaları bi hafta karadeniz sahil seridi vs gibi. bu marmotlarin trestles Eco elite modelleri var ve çok yorum yok bilginiz varsa trestles 15- trestles eco elite karsilastirmasi yapar misiniz?
    110euroyla 150euro arası fiyatlari var. sentetik uyku tulumu icin fiyat yüksek mi normal mi?

    Yanıtla

Yorum yapın