decathlon itiwit şişme kano

ITIWIT 1-2 Kişilik Şişme Kano İncelemesi

İlk defa su sporlarına yönelik bir ürün incelemesi yapıyoruz. İncelemeye başlamadan önce, su sporlarıyla hiçbir ilgimizin olmadığını, deniz denince aklımıza bugüne kadar yalnızca güneşlenip kurbağa stili yüzmek geldiğinin altını çizelim.

Gopro Hero 5 vs Hero 6

GoPro Hero 6 vs GoPro Hero 5: Yükseltmeye Değer mi?

GoPro Hero 6 ile bu kadar erken karşılaşmayı beklemiyorduk. Aksiyon kamera üreticisi GoPro, Hero 5’in üzerinden henüz 1 yıl süre geçmiş olmamasına rağmen Hero 6 satışına başladı. Kameranın bu kadar hızlı biçimde piyasaya sunulmasında GoPro Killer olarak adlandırılan Sony FDR X3000 Aksiyon kamerasının payı büyük. Geçtiğimiz yıl Hero 5 için 1700 lira ödeyen aksiyon kamera kullanıcıları acaba ne düşünüyor?

Led Lenser H14R2 kafa feneri

Led Lenser H14R2 Kafa Feneri inceleme

Aydınlatma konusu çocukluğumdan bu yana hep ilgimi çekmiştir. Bunda, küçüklüğümün bir kısmının elektriği olmayan bir köyde geçmiş olmasının etkisi büyüktür. Zira, çok da uzak olmayan geçmişte Anadolu köylerinde el feneri çok ama çok idareli kullanılması gereken bir ihtiyaç idi. Piller her zaman, her yerde bulunmuyordu. Aynı zamanda pahalı ve ömürleri çok sınırlı idi.

Thermarest Neo Air All Season şişme mat

Thermarest NeoAir All Season Şişme Mat İnceleme

Malzeme incelemelerini çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Bu haftaki inceleme köşemizin konuğu ocaklarından tanıdığımız MSR’ın da üreticisi olan Cascade Designs’ın ThermaRest NeoAir All Season şişme matı.

Edelrid Madillo Kask

Edelrid Madillo Katlanır Kask İnceleme

Kullandığınız kaskın çantanızda kapladığı yeri hiç düşündünüz mü? Belki de çantanıza sığmadığı için düşünemediniz. Edelrid Madillo sıradışı tasarımıyla çantanızda klasik kasklara kıyasla yarı yarıya daha az yer kaplıyor.

Ferrino Alpamayo Eldiven

Ferrino HighLab Alpamayo 5 parmak dağcılık eldiveni

Ferrino’nun özellikle Highlab serisi ürünleri gerçekten özel tasarlanmış ürünler. İtalyan Outdoor malzemesi üreticisi Ferrino 1994 yılından beri dağcılık, yürüyüş ve tırmanış sporu yapan profesyonellerle birlikte çalışarak HighLab adını verdiği üst segment yüksek irtifa malzemeleri tasarlıyor. İtalya’nın Monte Rosa bölgesinde 3585 metrede konumlanmış HighLab laboratuvarında (evet gerçekten 3585 metrede bildiğiniz laboratuvar kurmuşlar) yeni materyaller, yeni ürünler, prototip uyku tulumları, çadırlar, çantalar, giyim ürünleri ve eldivenler geliştiriyor.

Petzl MYO RXP kafa feneri

Petzl Myo RXP Kafa Lambası inceleme

Petzl kafa fenerleri yazısını hazırlarken tanıştığım Petzl Myo RXP dikkatimi çekince, teknik özellikleri tatmin edici görünen bu kafa fenerini satın aldım. Aslında Myo XP Belt modeli de dikkatimi çekmişti ancak teferruatlı olacağını düşünüp vazgeçtim.

Chiruca Anso

Chiruca Anso Goretex Trekking Botu incelemesi

Chiruca ülkemizde pek fazla bilinmeyen İtalyan bir üretici. Ayakkabı çeşitlerinin yanısıra, doğa yürüyüşü ve dağcılığa yönelik bot üretimleri de yapan firmanın Anso modelini inceliyoruz.

The North Face Apex Icefall pantolon

The North Face Apex Icefall Pantolon

Güncel, bir ürün incelemesi daha gönderdi. Bugünkü incelemenin konusu The North Face Apex Icefall pantolon. Bakalım Güncel pantolon hakkında neler yazmış.

Boreal Cayenne bot

Boreal Cayenne Bot incelemesi

Boreal ile ilk tanışmam 2000 yılında Beşiktaş’ta bulunan Adrenalin mağazasından satın aldığım bir çift trekking botu ile oldu. Bu botu 11 sene boyunca giydim. Yürüyüşlerde kullanmanın yanı sıra, günlük hayatta da ayağımdaydı. Tabanı erimiş olsa da, derisi halen mükemmel durumda.

Boreal bulnes bot

Boreal Bulnes Dağcılık Botu inceleme

Boreal Cayenne incelemesinde belirttiğim gibi, 11 yıl önce satın aldığım Boreal bottan çok memnun kaldığım için gidip aynı markanın Cayenne ve Bulnes modellerini satın aldım. Firmanın 11 yıl boyunca kaliteyi geliştirdiğini düşündüm. Yanılmışım.

Husky anapurna uyku tulumu

Husky Anapurna -28 Sentetik Dolgulu Uyku Tulumu

Bu incelemeyi 8 yıl önce yazmıştım. Aradan geçen uzun süreye rağmen, Husky Anapurna halen ülkemizde satılan en uygun fiyatlı kışlık uyku tulumu olma özelliğini koruyor. 8 yıl boyunca, bu sitenin sayesinde sayısız malzeme tecrübe etme olanağı buldum. 2020 yılında Husky Anapurna uyku satın almaya değer mi birlikte inceleyelim.

Magellan Triton 2000 GPS

Magellan Triton 1500 / 2000 El Tipi GPS inceleme

Her iki cihazı da kullandım. Bu nedenle yazıya Triton 1500 ve Triton 2000 arasındaki farkların Triton 2000’de bulunan 2 mega piksel kamera, elektronik pusula ve barometre olduğunu belirterek başlamak istiyorum. En başta farklardan bahsederek, yazının diğer bölümlerini ortak özelliklere ayırarak daha iyi toparlarım diye düşünüyorum.