Edelrid Madillo Katlanır Kask İnceleme

Kullandığınız kaskın çantanızda kapladığı yeri hiç düşündünüz mü? Belki de çantanıza sığmadığı için düşünemediniz. Edelrid Madillo sıradışı tasarımıyla çantanızda klasik kasklara kıyasla yarı yarıya daha az yer kaplıyor.

Çantanızın dışına ne kadar az malzeme asarsanız, çanta o kadar çok dengeli olur. Çantanız daha az salınacağı için yürürken daha az yorulursunuz. Kaskı çantanın içine alarak düşüp kaybolma ihtimaline karşı da önleminizi almış olursunuz.

Edelrid Madillo 390 gram ağırlığa sahip. Çeşitli marka kaskların 300 ila 450 gram arası ağırlıklara sahip olduğu düşünüldüğünde ağır bir kask olmadığı çok açık. Üzerinde bulunan 8 adet hava deliği ile sıcak havalarda ve yoğun aktivitelerde kafanızın pişmemesini sağlıyor. Kafa lambası lastiğini takabileceğiniz ön ve arkada plastik parçalar mevcut.

UIAA onaylı Madillo'nun dış kabuğu enjeksiyon kalıp tekniği ile üretilmiş. İç bölümde ise darbeleri başarılı bir biçimde absorbe eden EPS, EPP ve EVA bazlı üç farklı köpük kullanılmış. Köpüğün üzerinde çıkarılabilir yastıklar mevcut, kirlendikçe çıkarıp yıkayabilirsiniz.

Edelrid Madillo / Camp 360 yanyana
Edelrid Madillo / Camp 360 yan yana

Kaskın katlanması ve açılması çok basit. Yan bölümler üst bölümün içine doğru giriyor, daha sonra arka bölüm içe katlanıyor. Kaskın üzerinde çok fazla ayar yok. Kafa ölçünüze göre 52 -62 santim arası ayar yapmanıza yarayan klipsler mevcut.  Eğer kafanız iriyse, internet'ten sipariş vermeden önce bu kaskı mutlaka deneyin. Benim ve arkadaşımın kafasına uymadı.

edelrid madillo kask
Katlandığında hacim yarı yarıya azalıyor.

Sonuç:

Kafama uymadığı için üzüldüm. Uysaydı kesinlikle satın alırdım. Fotoğraf belki iyi yansıtmıyor olabilir, fakat emin olun katlandığında yarı yarıya küçülüyor. Kafama uyduğu kadar söyleyebileceklerim şunlar; konforlu ve yekpare olmamasına rağmen sağlam.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın