Petzl Spatha

Petzl Spatha İp Bıçağı.. ve Kamp Bıçağı İncelemesi

Uzun süredir kullandığım cücük kadar çakıyı, biraz daha kallavi, ancak hafif bir bıçakla değiştirmeye karar verdim. Petzl Spatha ip ve perlon kesmek için üretilmiş olsa da, genel maksatlı bıçak ihtiyacını karşılayacak kadar hafif ve portatif bir çözüm.

Trekking yapmak nedir?

Yanlış Bilinen Bir Kavram: Trekking Nedir?

Trekking, Patagonya, Himalayalar, Kutuplar gibi, kervan geçmez yerlerde yapılan ekspedisyon yürüyüşlerine verilen isimdir. İster günübirlik, ister Likya Yolu gibi günler boyunca kamp yüküyle yürünen yürüyüşler olsun, bunlara verilen genel isim hiking’dir.

İzmir tırmanış duvarı

İzmir’de Tırmanış Duvarı Açıldı

İzmir Bornova’da yer alan Macera Park içinde açık hava tırmanış duvarı açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tırmanış duvarı 13 Ekim’de tüm tırmanış severlerin hizmetine girdi.

Mümin Karabaş

Bavulum Tırmanış ve Ben

1982 yılında Türkiye’nin Adana şehrinde doğan Mümin Karabaş; lisede tırmanmaya başladı. Anavarza’da ki ilk tırmanış günü oldukça iyi geçince, 1999 yıllında Çukurova Üniversitesinin dağcılık kolu ile tırmanışa başladı.

Edelrid Madillo Kask

Edelrid Madillo Katlanır Kask İnceleme

Kullandığınız kaskın çantanızda kapladığı yeri hiç düşündünüz mü? Belki de çantanıza sığmadığı için düşünemediniz. Edelrid Madillo sıradışı tasarımıyla çantanızda klasik kasklara kıyasla yarı yarıya daha az yer kaplıyor.

Petzl Corax Emniyet Kemeri

Petzl Corax Emniyet Kemeri İncelemesi

Bugün dağcılıkta çok bilinen bir markanın çok kaliteli ve severek kullandığım ürününü size tanıtmaya çalışacağım. İnceleyeceğim ürün Petzl Corax C51NEW emniyet kemeri.

Petzl Kafa Lambaları

Petzl Kafa Lambaları

Sizin için Petzl kafa feneri çeşitlerini araştırdık. Yapacağınız faaliyetle uyumlu bir modelde karar kılmanız hem fenerden daha çok verim almanıza hem de boşa para harcamamış olmanıza yarayacaktır.

Gerfield Goschl

Gerfried Göschls ve Ekibinden Ümit Kesildi

Bugüne dek başarılı hiçbir kış tırmanışına izin vermeyen 8000’lik dağlardan birine, Gasherbrum I zirvesine ulaşmayı deneyen gruptan bir aydır haber alınamıyor.

bivaklama bivak torbası

Bivak Nasıl Yapılır? Bivaklama Ne Demektir?

Bivak, planlı veya plansız yapılabilen, sınırlı malzeme ile gerçekleştirilen geceleme şekline verilen isimdir. Hızlı hareket etmeniz gereken ve sınırlı süreye sahip olduğunuz tırmanışlarda erken rotaya girmek için planlı bivaklama yapılabilir.

Dağcılıkta giyim 3 katman

Dağcılıkta Giyim 3 Katman Sistemi

Üç katman giyim sistemi yüzyıllardır kaşifler, avcılar ve soğuk bölgelerde yaşayan topluluklar tarafından kullanılmaktadır. Eskimoların bir sözü vardır “Terlemek ölüm demektir.” Soğuk havalarda terlediğimizde giysilerimiz ıslanır. Islak giysiler çekirdek vücut ısımızın hızla soğumasına neden olur.

Erciyes dağı

Erciyes Dağı hakkında bilgiler

Erciyes Dağı 3917 metre yüksekliğinde bir stratovolkandır. En son milattan önce 6880 yılında püsküren dağ Kayseri il sınırları içinde yer alır. Dağcıların, kayakçıların ve snowboard tutkunlarının uğrak yeri olan Erciyes Dağı’nı daha yakından tanıyalım.

Boreal Cayenne bot

Boreal Cayenne Bot incelemesi

Boreal ile ilk tanışmam 2000 yılında Beşiktaş’ta bulunan Adrenalin mağazasından satın aldığım bir çift trekking botu ile oldu. Bu botu 11 sene boyunca giydim. Yürüyüşlerde kullanmanın yanı sıra, günlük hayatta da ayağımdaydı. Tabanı erimiş olsa da, derisi halen mükemmel durumda.

dağcılıkta antrenman ve fiziksel hazırlık

Dağcılıkta formda kalma, antrenman ve zihinsel hazırlık

Fiziksel ve zihinsel hazırlık dağcılık ekspedisyonlarının en önemli şartlarındandır. Yeterince hazır olmamak yalnızca sizi değil, diğer takım üyelerini de riske sokacaktır. Bugünkü yazıda ciddi faaliyetler öncesinde vücudumuzu ve beynimizi nasıl hazırlarız yakından inceleyeceğiz.

soğuktan donmuş eller

Soğukta Donma Lokal Donma nasıl başlar ? Dağcılıkta donmada ilkyardım

Medikal terminolojide donuk (İngilizcesi frostbite) olarak geçen lokal donma, dağcıların gerekli önlemleri almadığı, gereksiz risklere girdiklerinde başlarına gelen, parmak, el, ayak parmağı, ayak, burun, kulak gibi uzuvlarını kaybetmesine yol açan, bazı durumlarda ölümle sonuçlanabilecek bir durumdur.

buz kazması

Dağcılık Tırmanış Buz Kazması Nedir ve Nasıl Seçilir?

Kazmalar da dağcılık kramponları gibi; dağcılığın en vazgeçilmez malzemelerindendir. Buzul tırmanışı, şelale çıkışları, buz/kaya içeren miks rotalarda tırmanışta, yan geçişlerde, inişlerde, emniyet noktası kurmada size yardımcı olduğu gibi, buz üzerinde kayarak düştüğünüzde hayata tutunmayı sağlayan, sizi ölümden kurtaran çok önemli bir gereçtir.

vitaly gorelik

K2 bir dağcıyı daha götürdü

Kış aylarında K2 dağını hiçbir dağcı henüz fethedemedi. Rus dağcı Vitaly Gorelik K2 kış tırmanışı yaparken rahatsızlanarak tırmanışı 7000 metreden sonra sürdüremedi. Kısıtlı imkanlarla hayata döndürülmeye çalışılan dağcı maalesef kurtarılamadı.

dağcılık kramponu

Krampon nasıl seçilir? Farklar nelerdir?

Dağcılık ve tırmanış kramponları kar ve buz üzerinde yürüyüp tırmanırken kaymayı önleyen, tutunmaya yarayan gereçlerdir. Kramponlarla buzulları geçebilir, karlı yamaçları aşabilir, donmuş şelaleleri tırmanabilir, yer yer buzla kaplı kayalardan geçişler yapabilirsiniz.