Petzl Corax Emniyet Kemeri İncelemesi

Bugün dağcılıkta çok bilinen bir markanın çok kaliteli ve severek kullandığım ürününü size tanıtmaya çalışacağım. İnceleyeceğim ürün Petzl Corax C51NEW emniyet kemeri.

Bu kemer önceki Corax'ın güncellenmiş modeli. Kemeri yaklaşık 3-4 aydır aktif olarak kullanmaktayım. Öncelikle kendi deneyimlerimden yola çıkarak kemeri tanıtayım. Ardından da teknik detaylarını ve önceki versiyonu ile aralarındaki farkları anlatayım.

Kemerin nasıl beli ve bacakları sardığı gayet ortada.
Kemerin nasıl beli ve bacakları sardığı gayet ortada.

Eğer hafif bir kemer arıyorsanız bu kemer size göre değil, çünkü standart-1 490 gram, standart-2 ise 530 gram ağırlığında. Hafiflik arayanlar için ağır kaçabilir. Tabi yeni versiyonu daha hafifletilmiş, fakat kullanıma gelince neden ağır olduğunu anlayabilirsiniz. İlk olarak bel kısmındaki ve bacaklardaki rahatlığı sağlayıcı pedler kalın ve enine geniş, çoğu tırmanışçı bilir ki arkadaşınız eğer bir rotada uzun süre kalıyorsa, emniyeti alan kişinin artık vücudu ağrımaya başlar. Emniyeti alış şeklinize bağlı olarak, bir de yukarı bakmaktan kaynaklanan boyun ağrısı da cabasıdır. İşte bu kemer bunu azaltıyor ve dikkatli düzgün bir şekilde emniyet alırsanız ne bacaklar, ne belde her hangi bir rahatsızlık hissedilmiyor.

2013-02-03 13.56.57
Kemerin ön taraftan görünüşü ve göze çarpan dikişler.

Tırmanırken hepimiz ani düşüşler yaşarız. Bu kemerde vücudu kasan herhangi bir şey olmuyor, ped olayını gerçekten güzel yapmışlar. Kemeri elinize aldığınızda dikişlerin inanılmaz kalitesini anlayabiliyorsunuz. Dikişler öyle bir dikilmiş ki, sanırsınız kaynakla birleştirilmiş.

 

2013-02-03 13.56.14
Kemerin arkadan görünüşü ve bel pedinin büyüklüğü.

Pedler nefes alabilen malzemeden yapılmış, yani gözenekliler. Kemerde gerektiğinde kullanabileceğiniz tam 4 tane malzeme askısı var. Şahsen 4'ünü birden kullanmasam da bir gün lazım olur elbet bulunsun.

Bu da kemerin kendi çantası.
Bu da kemerin kendi çantası.

Gelelim teknik özelliklerine;

  • Rahatlatıcı kalın bel pedi, bacaklar için çift ayar tokası.
  • Destek için yapılmış pedlerde nefes alabilen malzeme kullanılmış.
  • Yeşil renkli, emniyet aletlerinin takılacağı kalın güvenilir perlon. Bazı kemerlerde olmayabiliyor yani direk kemere bağlantılı yerden ip bağlanılıyor.
  • Geniş, ayarlı ve destekli bacaklar.
  • Bel kayışı ve bacak kayışlarında DoubleBack tokaları kullanılmış.
  • 4 adet sert, bükülmez malzeme askısı.
  • CE, EN 12277 tip C ve UIAA sertifikalar.

Yeni ile eski arasındaki en çok göze çarpan değişiklik yeni versiyonun daha hafif olması. Petzl Corax hem tırmanış için, hem de ticari endüstriyel faaliyetler için kullanılabilir.

Eski versiyon:
CORAX   C51  model-1   510g  60-90cm     48-58cm
C51   model-2  560g  75-105cm   56-68cm

Yeni versiyon:
CORAX  C51  model-1  490g  60-90cm     48-58cm
C51  model-2  530g  75-105cm  56-68cm


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın