K2 bir dağcıyı daha götürdü

Kış aylarında K2 dağını hiçbir dağcı henüz fethedemedi. Rus dağcı Vitaly Gorelik K2 kış tırmanışı yaparken rahatsızlanarak tırmanışı 7000 metreden sonra sürdüremedi. Kısıtlı imkanlarla hayata döndürülmeye çalışılan dağcı maalesef kurtarılamadı.

Rus Dağcı Vitaly Gorelik K2 dağında bugüne kadar hiçbir dağcı tarafından başarılamayan kış zirve tırmanışı denemesi yaparken 7000 metrede aşırı soğuk yüzünden yaralandı. Ana kamp bölgesine indirilen Gorelik her iki elindeki parmakları donmak suretiyle kaybetti.  Kuvvetli fırtına yüzünden iniş yapamayan helikopter Vitaly Gorelik'in tahliyesini imkansız kıldı. Solunumu yavaşlayan, gerekli tıbbi müdahale imkanına kavuşamayan Gorelik, kalp yetmezliği yüzünden hayatını kaybetti.

Vitaly Gorelik
Vitaly Gorelik (solda)

Fırtına halen devam ettiği için Gorelik'in cesedi ana kamp bölgesinde tutuluyor.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“K2 bir dağcıyı daha götürdü” üzerine 2 yorum

  1. Makalelerinize tarih atarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Hem yazının ne zaman yazıldığını hem de söz konusu olayın zamanını öğrenmiş oluruz.

    Yanıtla
    • hocam uyarı için teşekkürler. kullandığımız temada yalnızca tarihi açmayı beceremedim. tarih açılınca bir sürü gereksiz bilgi çıkıyor. bu olayı araştıralım. selamlar.

      Yanıtla

Yorum yapın