The North Face Apex Icefall Pantolon

Güncel, bir ürün incelemesi daha gönderdi. Bugünkü incelemenin konusu The North Face Apex Icefall pantolon. Bakalım Güncel pantolon hakkında neler yazmış.

İşte mükemmel bir TNF ürünü daha. “Apex Icefall” pantolon. Önce teknik özelliklerinden bahsetmek istiyorum;

  • Hava geçirgenliği 10 cfm
  • Ekstra ısı sağlayan iç yapı
  • Elastik bel
  • Destek panelleri
  • 1 adet arka cep
  • 2 adet fermuarlı yan cep
  • Vücuda oturan bir yapı
  • TNF Apex Universal soft-shell kumaş
  • Bel sıkıştırma ipi
The North Face pantolon
En sağda Apex Icefall pantolon

Adından da anlaşılacağı gibi bu pantolonun asıl üretim amacı buz/miks tırmanışlarda hareket serbestliği sağlamak. Bu yüzden de esnek bir kumaş yapısı var.

The North Face Apex Ice Fall Pantolon
The North Face Apex Ice Fall Pantolon

Apex Icefall Pant soft shell tabir ettiğimiz bir kumaş cinsi. Gore-tex gibi su geçirmezliği yüksek değil, ama belli bir oranda suyu kaydırma özelliğine sahip. Düşük hava geçirgenliği ve ekstra ısı sağlayan iç yapısı ile bir çok yerde teknik pantolonların yerlerini almaya müsait bir pantolon. Bilek içlerindeki ve dizlerdeki kevlar kumaş desteği sayesinde krampon, buz, kaya vb. dış etkenlerden korunması sağlanmış. Hareketlerinizi kısıtlamayan esnek bir kumaş yapısı var.

paça
Paçaların genişliği/darlığı fermuarlar sayesinde ayarlanabiliyor.

Paçalarda bulunan fermuarlar sayesinde paçanın dar ya da geniş olması tamamen sizin seçiminize bırakılmış. Örneğin kayak yaparken bunları açıyorsunuz ve kayak botunun üzerine rahatlıkla geçiriyorsunuz, dağda ya da buz tırmanışı yapacağınız zaman kapatıyorsunuz ve paçaların takılmasını önlemiş oluyorsunuz.

Gelelim kendi deneyimlerime. Bu pantolonu aldım alalı gore-tex teknik pantolon giymez oldum faaliyetlerde. Özellikle ince bir içlikle mükemmel bir performans sergiledi her seferinde. Hareketin fazla olmasından ve dolayısıyla vücut ısısının artmasından dolayı oluşan buharı çok hızlı bir şekilde dışarı atabildi. Kimi yerde belime kadar girdiğim ve bazı yerlerde dizlerimin üzerinde gitmem gereken karlı yerlerde en ufak bir ıslaklık hissi duymadım. Ekstra ısı veren iç yapısı ısının içeride kalmasını ve vücut ısınızın sabit kalmasını sağlıyor. Elastik bel'i sayesinde pantolonu giyip çıkarmak oldukça  kolay.

Daha önce de belirttiğim gibi dört mevsimlik bir pantolon olmasına rağmen yoğun yağmurun, aşırı ıslağın olduğu ortamlar için uygun değil. Onun için gore-tex pantolonları kullanmak çok daha uygundur.

Bu ürünün benim nazarımdaki tek eksisi sadece erkekler için üretilmiş olmasıdır. Bu yüzdendir ki adı Men's Apex Ice Fall Pant olarak geçmektedir.

Son olarak söyleyebileceğim tek şey var bu pantolon için; MÜKEMMEL!


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın