su geçirmez ayakkabılara vergi

Kuru Kalmanın Vergisi – Su Geçirmez Ayakkabılara Yeni Vergi

Bildiğiniz üzere 4 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve 10 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren ek karara göre 10 Ağustos tarihinden itibaren bazı ithal ayakkabı ve ayakkabı üretim malzemelerinde minimum 3 dolar ile maksimum % 50 ilave gümrük vergisi (İGV) alınacağı açıklanmıştır.

ip testi cihazı

IP Kodları: Su ve Toz Geçirmezlik Sertifikaları

Son yıllarda doğa sporlarında elektrikle çalışan cihazların yaygınlaşması ile birlikte IP kodlarını sıkça görür olduk. Kafa fenerleri, gps cihazları, cep telefonları, saatler ve hatta fotoğraf makinalarında bile IP kodları karşımıza çıkıyor. Örneğin Petzl kafa fenerlerinin tüm modelleri çeşitli IP sertifikalarına sahiptir.

The North Face Apex Icefall pantolon

The North Face Apex Icefall Pantolon

Güncel, bir ürün incelemesi daha gönderdi. Bugünkü incelemenin konusu The North Face Apex Icefall pantolon. Bakalım Güncel pantolon hakkında neler yazmış.

Dağcılıkta giyim 3 katman

Dağcılıkta Giyim 3 Katman Sistemi

Üç katman giyim sistemi yüzyıllardır kaşifler, avcılar ve soğuk bölgelerde yaşayan topluluklar tarafından kullanılmaktadır. Eskimoların bir sözü vardır “Terlemek ölüm demektir.” Soğuk havalarda terlediğimizde giysilerimiz ıslanır. Islak giysiler çekirdek vücut ısımızın hızla soğumasına neden olur.

Marmot Selkirk ceket

Marmot Selkirk Fire / Afterdark Gore Tex Teknik ceket inceleme

Bugünkü incelemenin konusu Marmot’un Gore-tex astarlı ceketi Selkirk. Gore-tex Pro Shell dış kabuğa sahip, 3 katman şeklinde lamine edilmiş kumaştan mamul Selkirk, ince düşünülmüş ayrıntıları ile, dağdaki ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir teknik ceket.

Boreal Cayenne bot

Boreal Cayenne Bot incelemesi

Boreal ile ilk tanışmam 2000 yılında Beşiktaş’ta bulunan Adrenalin mağazasından satın aldığım bir çift trekking botu ile oldu. Bu botu 11 sene boyunca giydim. Yürüyüşlerde kullanmanın yanı sıra, günlük hayatta da ayağımdaydı. Tabanı erimiş olsa da, derisi halen mükemmel durumda.

The North Face Mens Evolution Hyvent ceket

The North Face Mens Evolution Triclimate Ceket İnceleme

Yağmur ve rüzgar geçirmez olduğunu zannederek satın aldığım The North Face ceket maalesef benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Hyvent kaplama su geçirmezlik ve nefes alabilirlik konusunda sınıfta kaldı.

Husky Flame Çadır

Husky Flame çadır inceleme

Husky Flame ülkemizde en çok tercih edilen, “5 mevsim” tabir edilen çadırlardan birisi. Husky Flame çadırın bu denli popüler olmasının başlıca nedeni muadili ürünlere kıyasla fiyatının daha uygun olması. Çadır beklentilerinizi ne derecede karşılar düzeyde, dezavantajları neler hep birlikte inceleyelim.

AKU Trekker Lite II GTX yürüyüş trekking botu

Trekking Botu ve Yürüyüş Ayakkabısı Seçimi

Bot ve yürüyüş ayakkabısı seçerken, aslında en önemli yürüyüş malzemesini satın aldığınızı unutmayın. Doğru botu seçtiğinizde tüm dünyayı dolaşabilecek gibi hissedeceksiniz. Yanlış ayakkabıyı seçtiğinizde ise, ayağınızda meydana gelen yaralanmalar neticesinde, 5 kilometrelik bir yürüyüş size maratondan daha uzun gibi gelecek, sadece ayaklarınız değil; tüm vücudunuz ve hatta ruh haliniz bile bu olumsuzluktan etkilenecektir.