The North Face Apex Teknik Pantolon inceleme

The North Face cekette kullanılan HyVent kumaş ile yaşadığım olumsuz tecrübeden sonra firmanın tüm ürünlerine şüphe ile yaklaşmaya başladım. TNF Apex teknik pantolon The North Face hakkındaki düşüncelerimi pozitife çeviren bir ürün oldu.

Sonbahar ve kış aylarında belden aşağısını soğuktan koruyacak, ıslandığında çabuk kuruyacak, suya karşı dirençli, esnek, rahat giyilebilir, terletmeyen bir pantolon satın almak istedim. Tüm bu ihtiyaçları karşılayan tek pantolon The North Face Apex gibi duruyordu.

Marmot'un pantolonları üfürsen yırtılacak gibi duran ince kumaşları ile güven vermedi. Mammut pantolonlar ise 700 TL ve üstü fiyatlar nedeni ile çok pahalı geldi. Yerli üreticilerimiz Kanyon ve High Mountain pantolonları ise bedenime uygun ölçüde pantolon bulamadığım için deneyemedim.

Özellikle High Mountain firmasının ürünlerini denemenizi, alıcı gözüyle incelemenizi tavsiye ederim. Firmanın doğru düzgün bir internet sitesi olmayışı, ürünlerini gerektiği gibi tanıtamaması sebebiyle  North Face, Marmot, Mammut gibi büyük firmalara taş çıkartacak ürünleri çok az kişi tarafından biliniyor.

The North Face Apex pantolon
The North Face Apex pantolon

Tekrar North Face pantolona dönecek olursak; softshell kumaşın iç tarafı yumuşak, polara benzeyen bir kat ile dokunmuş. Cildinizle temas eden bu kat sizi oldukça sıcak ve konforlu tutuyor ve terletmiyor. Aslında pantolonun varlığını dahi hissetmiyorsunuz. Kumaş çok kaliteli ve dikiş yerleri akıllıca tasarlanmış. Kumaş renginden dolayı kapalı havalarda dahi UV ışınlarını kendine çekiyor, vücut ısınızın da yardımıyla kolaylıkla kuruyor. Kumaş su geçirmez özelliğe sahip değil, ancak su kumaşta tutunmuyor. Karda ıslanmadığını söyleyebilirim.

Pantolonda iki adet fermuarlı yan cep, bir adet fermuarlı arka cep bulunuyor. Pantolon üzerine entegre edilmiş klipsli kemer bulunuyor. Kapatıp açması çok kolay. Bel kısmı ve pantolonun geneli oldukça elastik olduğundan kilo almanız veya vermeniz halinde de kullanmaya devam edebilirsiniz.

Pantolonun olumsuz bir tarafını görmedim. Fiyatı biraz yüksek (220 TL) ancak dikkatli kullanırsanız yıllarca giyebileceğiniz, uzun ömürlü bir pantolon. Sonbahar, Kış aylarında ve yüksek irtifa çıkışlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çok soğuk havalarda kaliteli termal içlikle birlikte kullanırsanız bu pantolon ile 6000 mt. gibi irtifalara güvenle çıkabilirsiniz (Kaynak Tunç Fındık).

Sonuç

İncelemeyi 2012 yılında yazmıştım. Pantolonu 8 yıldır kullanıyorum (2020 yılı). Apış arasında topaklanma yapması dışında ilk günkü kondisyonunu halen koruyor. Satın aldığınızda pişman olmayacağınız, çok amaçlı bir pantolon.

  • 9/10
    Malzeme Kalitesi - 9/10
  • 8/10
    Kullanım - 8/10
  • 8/10
    İşçilik - 8/10
  • 8/10
    Fiyat-Performans - 8/10
8.3/10

Özet

Yaz ayları için kalın bir pantolon. Sonbahar ve kış aylarında hem dağcılık hem de doğa yürüyüşlerinde kullanabilirsiniz. Kumaşın iç yüzeyinde polar benzeri ince bir katman soğuğa karşı yalıtım sağlıyor. Pantolonun kumaşı oldukça esnek yapıda.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“The North Face Apex Teknik Pantolon inceleme” üzerine 2 yorum

  1. the north face 🙂 fiyat biraz yüksek geldi bana tavsiye edebileceğin 100 ıle 150 tl arası eşdeğer bir ürün varmı?

    Yanıtla

Yorum yapın