Trafikte bisiklet

Araba mı Daha Hesaplı Bisiklet mi?

Bisikletin şehircilik açısından günümüzde taşıdığı önem henüz tam olarak ülkemize gelmemiş olsa da batı dünyası dediğimiz coğrafyada fazlasıyla tartışılıyor. Viyana Üniversitesi’nden Gregor Trunk’un master tezi olarak sunduğu çalışmanın başlığı “Özel araç ve bisiklet trafiğinin iktisadi mukayesesi”.

Carraro Race 042 Yol Bisikleti

Carraro Race 042 Aero Yol Bisikleti İncelemesi

Bundan yaklaşık 3 yıl önce, hem uzun kamplı turlar hem de şehir içi ulaşımımı sağlamak amacıyla Carraro Sportive 227 hibrit bisiklet satın almıştım. Geçen süre zarfında bu bisikleti oldukça yoğun biçimde kullandıktan sonra, performans ve sportif odaklı sürüşler için yetersiz gelmeye başladığına karar verip, bir de yol bisikleti edinmeye karar verdim.

Semçanta Baykuş Heybe

Semçanta 40 Litre Bisiklet Heybesi 28 Litre Çıktı

Geçtiğimiz yaz aylarında bisiklet turu yapmaya karar verince, elimde eksik tek malzeme olan bisiklet heybesi satın almaya karar verdim. Başta Vaude, Ortlieb gibi markalara niyetlensem de, tur çantası üreten yerli firmalar olduğunu duyunca bunlardan birini denemeye karar verdim. En nihayetinde Semçanta’nın Baykuş modelini satın aldım.

Bisiklet testis kanseri

Testis Kanseri ve Bisiklet Sürmek Arasında Bağlantı Var mı?

Bisikletçi Ivan Basso’nun testis kanseri olduğunu açıklaması, akıllara Lance Armstrong’un yıllar boyunca bu hastalıkla mücadelesini getirdi. Dünyanın en iyi bisikletçilerindeki testis kanseri vakası bir tesadüf olabilir mi, yoksa bisiklet yarışlarındaki rekabetle ilgili bir şey mi erkeklerin hastalık riskini artırıyor?

Trans Dinarica Bisiklet Yolu

Trans Dinarica Bisiklet Yolu 8 Balkan Ülkesini Kapsayacak

Yeni bir bisiklet yolu olan Trans Dinarica, şu anda Slovenya, Hırvatistan ve Bosna-Hersek’i kapsıyor. İtalya sınırı yakınlarındaki Slovenya’nın Soča Vadisi’nden başlayan yol, doğuya dönmeden ve Bosna’nın başkenti Saraybosna’da sona ermeden önce Hırvatistan’ın Adriyatik kıyısı boyunca güneye gidiyor.

Cyclocross Bisiklet

Cyclocross Bisiklet Nedir?

Cyclocross (bazen CX, cyclo-X veya cross olarak da adlandırılır) bir bisiklet yarış şeklidir. Yağışlı sonbahar ve kış aylarında yapılan yarışlar, toprak ve kum içeren kısa (2,5-3,5 kilometre) parkurlardan oluşan birçok turdan meydana gelir. Bu turlarda dik tepeler ve sürücünün hızlı bir şekilde inmesini gerektiren engeller, engeli aşarken bisikleti taşıması ve yeniden tırmanması gereken zorlu, çamurdan ötürü ilerlemenin güç olduğu bölümler bulunur.

Raf ömrü

Raf Ömrü Nedir? Türkiye Malzeme Çöplüğüne Dönüyor!

Ülkemiz, üretimden kalkmış, Avrupa ve Amerika’da yıllar önce raflarda yer almış malzemelerin yüksek bedellerle değerlendirildiği bir çöplük haline gelmiş durumda. Hiç kimse ne bu konuda şikayet ediyor, ne de durumun farkında. Bugünkü yazının konusu doğa sporu malzemelerindeki raf ömrü.

Btwin 500 bisiklet heybesi

Btwin 500 Bisiklet Heybesi İncelemesi

Bugünün incelemenin konusu olan heybe, Decathlon firmasının bisiklet ve bisiklet aksesuarı markası olan Btwin’in 500 serisi su geçirmez çantası. Btwin 500 uzunca bir süredir elimde olmasına karşın incelemesini incelemesini yazmayı ertelemiştim. Çantanın ve bağlantı noktalarının arazi koşullarında nasıl dayanacağını görmek için, uzun ve oldukça da alışılmadık bir turda kullanmayı bekledim. Baştan söyleyeyim, bu heybe benden tam puan aldı.

Decathlon Triban GRVL 900 titanyum bisiklet

Decathlon Triban GRVL900 Titanium Gravel Bike’ı Piyasaya Sürdü

Decathlon, şimdiye kadar yaptığı en konforlu bisiklet olduğunu iddia ettiği yeni bir gravel bisikleti duyurdu. Dedacciai üretimi titanyum alaşımlı kadro, tam karbon maşa, Shimano GRX 600 grup seti ve Fulcrum RR900 jantlara sahip GRVL900, 2499 İngiliz Sterlini karşılığında İngiltere’de mağazalarda yerini aldı.

Schwalbe Marathon

Schwalbe Marathon Bisiklet Lastiği İncelemesi

Schwalbe, genellikle bisikletle uzun tura çıkanların tercih ettiği, ürün gamında bisiklet lastiklerinin yanı sıra tekerlekli sandalyelere yönelik lastik üretimi de bulunan bir Alman markası. Temelleri 1922 yılında atılmış BOHLE adındaki aile firmasının çatısı altında 1973 yılından bu yana faaliyet gösteren markanın Marathon serisi turcuların adeta demirbaşı olmuş durumda.

tarihteki ilk bisiklet

Bisikletin Tarihçesi: İlk Bisikletten Günümüze

Bisikleti bugün bildiğimiz haliyle bisiklet yapan ilk buluş pedaldır. Pedalın keşfinden önce, sürücünün iki teker üstünde oturup yere temas eden ayaklarını kaydırmak suretiyle hareket ettirdiği aracı ilk kimin keşfettiğini kesin olarak söylemek mümkün değildir.

Bisiklet çeşitleri

Bisiklet Çeşitleri

Formda kalıp evden işe gidip gelmeye, yarışmaktan gezmeye, hangi sebeple bisiklete binecek olursanız olun, mutlaka ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir bisiklet çeşidi vardır.

Bontrager NCS-1 Bisiklet çamurluğu

Bontrager NCS 1 Bisiklet Çamurluğu İncelemesi

Bisiklet olayı benim için hiçbir zaman doğa yürüyüşlerinin yerini tutmadı. Belki de Yalova ile alakalı; yayaların bisiklet yolundan, bisikletlerin de yaya yolundan gittiği bu memlekete bir türlü ısınamadığım için ilerletemedim. Bu ay Akdeniz’e taşınınca bisikleti tekrar denemeye karar verdim. Akdeniz yazın meşhur sıcağıyla bilinse de, sonbahar, kış ve ilkbahar aylarının tamamında yağış alan bir bölge. Bugünkü yazıda yağış ve yağış sonrasının vazgeçilmez aksesuarı olan çamurluk incelemesi yapıyorum.

bisiklet vitesleri

Bisiklette Vites Değiştirmek

Bisiklet sürerken vites değiştirmek zamanlama ve ileride olacakları kestirme ile alakalıdır. Bisiklet sürerken vites değişimine ihtiyaç duymadan önce vites değiştirmek; böylece hız kaybetmemek amaçlanır.

uludağ teleferik

Bursa Uludağ 2022 Teleferik Ücretleri

Teleferik ücretleri 9 Ocak 2022 itibarıyla güncellenmiştir. Güncel fiyatlar aşağıda yer almaktadır. Bilet fiyat bilgileri dışında, sıkça sorulan sorular bölümünü de incelemenizi öneririz.

Bisiklet tamiri için gerekli aletler

Bisiklet Tamiri ve Bakımı İçin Hangi Aletler Gerekir?

Bisikletinizden alacağınız performansı zirvede tutmanız için aksatmadan bakımlarını yapmalı, gerektiğinde tamirlerin de üstesinden gelmeniz gereklidir. Bisikletinizin tamir ve bakımlarını kendi başınıza yapabilmek size vakit ve uzun vadede para kazandıracaktır. Ancak bisiklet üzerinde çalışırken uymanız gereken temel bazı prensipler bulunmaktadır.

Vaude Silkroad Plus Tur çantası

VAUDE Silkroad Plus Tur Çantası İncelemesi

VAUDE Silkroad Plus’ı her ne kadar günübirlik tur çantası olarak nitelendirmiş olsam bile, bisiklette ultrahafif kamp malzemesi taşımak isteyenlerin de ilgisini çekebileceğini düşündüğüm mini bir tur çantası.

Bontrager ION 700 bisiklet farı

Bontrager ION 700 Bisiklet Farı İnceleme

Trek, klasik çizgiden çıkmadan ürettiği; görünüşten çok işlevselliğin ön planda olduğu bisiklet modelleri ile tanınan bir Amerikan firmasıdır. Bontrager ise kadro, maşa, vites ve fren grubu haricinde, başta Trek bisikletler için hemen her türlü komponent ve aksesuar üreten, Trek’in alt kuruluşu olarak faaliyet gösteren bir üreticidir.

Sakarya Adapazarı yaylaları

Sakarya (Adapazarı) Çevresinde Kamp Yerleri ve Yaylalar

Sakarya, büyük şehirlere yakın mesafede olmasına karşın doğal yapısını büyük ölçüde tahrip edilmemiş biçimde korumaktadır. Bölge sayısız yürüyüş parkuru, yayla ve kamp alanı barındırır. Bugünkü yazıda Sakarya (Adapazarı) yaylalarını tanıtacağız.

Dağ bisikleti

Dağ Bisikleti nedir?

Bugünkü yazıda, bisiklet satın almayı düşünenlere genel hatlarıyla dağ bisikletini tanıtmayı ve akıllarındaki bazı belirsizlikleri gidermeyi hedefledik. Genel olarak çeşitler ve komponentler hakkında kısa bilgiler verip, detayları farklı yazılarda paylaşacağız.