VAUDE Silkroad Plus Tur Çantası İncelemesi

VAUDE Silkroad Plus’ı her ne kadar günübirlik tur çantası olarak nitelendirmiş olsam bile, bisiklette ultrahafif kamp malzemesi taşımak isteyenlerin de ilgisini çekebileceğini düşündüğüm mini bir tur çantası.

Bisiklet kullanırken yanımda taşıdığım çeşitli malzemeler için Vaude Cruiser kadro çantası kullanıyorum. Oldukça memnun kaldığım, Aliexpress gibi sitelerde 5 dolara onlarca muadili bulunan bu kadro çantası lastik pompası, lastik tamir kiti, çeşitli ölçülerde alyen anahtarları, tornavida, ev ve araba anahtarları, cep telefonu, bozuk para, banka kartı gibi bir çok ıvır zıvırı derli toplu biçimde yanımda taşımama yarıyor.

Vaude Cruiser kadro çantası
Henüz kadro çantası almadıysanız Vaude Cruiser tavsiye ederim. Daha ucuz muadilleri var, ancak fermuar, kumaş kalitesi ve yan reflektörler yüzünden tercih edebilirsiniz.

Vaude Cruiser ve benzer kadro çantalarının tek handikapı; sürüş esnasında, örneğin çalan cep telefonunu cevaplamak için ulaşmak istediğinizde dikkati çok dağıtıyor oluşu.

Sırf bu yüzden cep telefonu, para, banka kartı gibi çabuk ve kolay ulaşmak istediğim malzemeleri koymak için gene kadro üzerinde gidon kısmına takılan Vaude Carbo kadro üstü çanta satın aldım. Bu üründen hiç de memnun kalmadığımı belirteyim. Ayrıntıları incelemesinde okursunuz.

Vaude Carbo
Vaude Carbo tasarım felaketi olmuş. İçine kimlik koyduğunuzda tam kapanmıyor. Küçük sayılabilecek telefonlar içine sığmıyor. Bisikleti devirdiğinizde içinde ne varsa dışarı saçılıyor. Uzak durun.

Günaşırı turlar için kondisyonum müsait değil. Bir kere hasbelkader, 10 saatte zorla tamamladığım 100 kilometrelik Yalova – Adapazarı bisiklet turundan sonra 3 ay bisiklete oturmadım. Bu tur esnasında verdiğim her molada “keşke tur çantam olsaydı da içine tüp, ocak, yiyecek ve bolca su koysaydım” diye hayıflandım. Benzinliklerde verdiğim molalarda yediğim içtiğim sentetik gıdalar hiç de hoş değildi. Bunun üzerine kara yolunda egzoz kokusu solumak, “acaba hangi kamyonun altında kalacağım” korkusu ile sürmek eklenince “nereden bulaştım şu bisiklet işine” diyerek bisiklet olayından soğudum.

Bu günlerde, Yalova'da yaşadığım için bana yakın olan İznik gölü çevresinde, Yalova ve Orhangazi çevresindeki köy yollarında ve sahilde turluyorum. Günübirlik turlarda malzemelerimi taşımak için bagaj üstü çanta konusunda Vaude Silkroad Plus'ta karar kıldım.

Vaude Silkroad Plus bisiklet tur çantası
Vaude Silkroad serisinin kapasitesi en geniş modeli Plus. Paketten bu şekilde çıkıyor. Kapasitesini artırmak istediğinizde üst kapak ve yan bölümleri açabiliyorsunuz.

Vaude Silkroad Plus teknik olarak bir tur çantası. Ancak yalnızca günübirlik turlar için uygun olduğunu düşünüyorum (bu konuda sınırları zorlayıp neticeyi paylaşacağım). Zira kapasitesi plus modelini kullanmama rağmen çok da fazla sayılmaz.

Silkroad Plus, bagaja 4 adet cırt bant sayesinde sabitleniyor. Kurulumu burada anlatmama değmeyecek kadar basit.

Toplam 15 litre kapasitedeki bu çantayı yan bölmeleri açmak suretiyle tam kapasite kullanabiliyorsunuz. Yan bölmeler kapalı iken kapasitesi 8 litre ile sınırlı.

Genel özellikler:

  • Su geçirmez kılıf
  • İki adet fermuarlı iç cep
  • İki adet fermuarlı dış cep
  • 8 + 7 litre toplam 15 litre kapasite
  • 22,00 x 24,00 x 29,00 cm ölçüler
  • 600 gram ağırlık
  • 600 denye poliüretan kaplamalı polyester kumaş / zeminde gene poliüretan kapmalalı su geçirmeye oldukça dayanıklı polyester kumaş
  • Omuz askısı
  • Yanlarda ve arkada yansıtıcılar

Vaude Silkroad yalnızca düşük kapasiteli tur çantası arayanları değil, aynı zamanda çantasını yanında taşımak isteyen kullanıcıların da bu anlamda işlerini görebilir. Omuz askısı sayesinde bisikletinizi park edip çantayı yanınızda gezdirebilirsiniz. Sırt çantası taşıdığınızda arkanız terden sırılsıklam olacağına bence bu alternatifi denemelisiniz.

Vaude Silkroad plus
Bisikleti park ettiğinizde, omuz askılarını takarak yanınızda gezdirebilirsiniz.

Şu sıralar Yalova'dan Karamürsel istikametine sürüp deniz kenarında piknik yapmak çok hoşuma gidiyor. Yanıma Nurgaz tüp, ocak, çaydanlık, ufak teflon tencere, çeşitli gıdalar, su, çeşitli kutu içecekler, yedek atlet alıp sessiz bir köşede yayılıyorum.

1 hafta Alanya – Kaş, Samsun – Trabzon gibi turlar yapacaksanız ve çadırda konaklayacak, tüm eşyanızı yanınızda taşıyacaksanız çok daha geniş tur çantalarına bakmanız gerekli. Ancak bu çantaya ihtiyacınız olmayacak demek değil. Bence bu tip bir çanta bisiklete binen herkes için gerekli.

Vaude Silkroad Plus tur çantası
Görmüş olduğunuz 3 şişe su, panço, kamp yemek seti ve diğer tüm malzemeler Silkroad plus'ın içinden çıktı. Çantayı tıka basa doldurmadığımı; yedek çorap, tişört ve ek gıda koyacak kadar daha yer olduğunu da belirtmeliyim.

Çantanın ölçeklenebilir olması; yani taşıdığınız malzeme miktarına göre kapasitesini artırabiliyor olmak en büyük avantajı. Birkaç parça eşya koymak istediğinizde Silkroad standart biçimde kullanılıyor. Kapasitesini bir miktar artırmak gerektiğinde ise üstteki gizli fermuarı açarak ana bölümü genişletebilirsiniz. Çantaya daha da bir şeyler eklemek istediğinizde ise yan bölümleri heybe gibi açabiliyor; böylece 7 litre daha kapasite kazanıyorsunuz.

Vaude Silkroad PLus
Solda çantanın standart halini, sağda ise hem üst kapak yükseltilmiş, yan bölümler açık görebilirsiniz.

Silkroad'ı yağmurlu bir günde test etme fırsatım da oldu. Trek FX bisikletimde o gün çamurluk takılı olmadığı için 40 kilometrelik mesafede yoldaki su ve çamur çantanın altına sıçradı. Buna rağmen içine az da olsa su geçirmedi. Üst kısmını ise çantayı satın aldığımda içinden çıkan kırmızı renkli su geçirmez kılıf ile korudum. Çantanın alt kısmı oldukça kalın bir poliüretan tabakası ile kaplanmış. Dikiş yerlerinden su alabilme ihtimali yok değil, ancak 2 saatlik faaliyet boyunca su geçirmediğini rahatlıkla ifade edebilirim.

Vaude Silkroad Plus
Silkroad Plus yağmur kılıfı ile birlikte satılıyor.

Silkroad plus kullanmak için bisikletinize bagaj monte etmeniz gerekiyor. Bagajın üzerine çanta koyduğunuzda, sele borusuna bağlı arka aydınlatmayı kapıyor. Bu durumda arka aydınlatmayı bagaj üzerine monte etmek veya  Vaude'nin arka çanta aydınlatmalarından bir tane almalısınız.

Vaude arka çanta lambası
Vaude arka çanta lambasını 13 liraya satın alabilirsiniz.

 

İncelemeye çeşitli görsel, video ve metin eklenecektir.

  • 8/10
    Kapasite - 8/10
  • 8/10
    Ölçeklenebilirlik - 8/10
  • 8/10
    Malzeme kalitesi - 8/10
  • 6/10
    Fiyat Performans - 6/10
7.5/10

Özet

Vaude Silkroad Plus ile günübirlik veya otelde konaklamalı birkaç günlük turlara çıkabilirsiniz, Taşıdığınız malzemeye göre ölçeklenebilir oluşu, malzeme kalitesi, iç cepler ve montaj kolaylığı düşünüldüğünde; bisiklet tutkunlarının hayatını kolaylaştıracak, günübirlik tur, piknik gibi etkinliklerden daha çok zevk almanızı sağlayacak bir çanta.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın