İtalya’da Yeni Bisiklet Alacaklara 500 Avroya Kadar Teşvik

İtalya’da yeni bir bisiklet veya elektrikli scooter satın alan veya bisiklet ve scooter paylaşım hizmetlerine kaydolan kişilere, yüzde 70’lik bir sübvansiyon sunacak ve 500 avro (540 dolar) ile sınırlanacak.

Ulaştırma Bakanı Paola De Micheli yaptığı açıklamada, söz konusu tedbirin İtalya'nın virüsle mücadele ekonomisi için gelecek 55 milyar avroluk teşvik paketinin bir parçası olacağını söyledi.

Yabancı Basın Derneği gazetecilerine video konferans yoluyla konuşan De Micheli, kararnamenin bir an önce onaylanacağını söyledi.

Sübvansiyon, en az 50.000 nüfusa sahip büyük şehir sakinleriyle sınırlandırılacak ve İtalya'nın pandemi yasakları sonrası normale dönüş aşamasında hem piyasayı canlandırmayı, hem de çevre dostu ulaşım yöntemlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Bakan, sosyal mesafe gereklilikleri nedeniyle, çok daha az insanın otobüs ve tren kullanacağını ve bu durumun bisiklet sürmek gibi alternatif işe gidip gelme yollarını düşünmeye zorlayacağını belirtti.

Hükumet ayrıca, yerel makamların yeni bisiklet yolları oluşturmasını kolaylaştırmak için otoyol kodunda değişiklikler planladığını söyledi.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın