The North Face Mens Evolution Triclimate Ceket İnceleme

Yağmur ve rüzgar geçirmez olduğunu zannederek satın aldığım The North Face ceket maalesef benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Hyvent kaplama su geçirmezlik ve nefes alabilirlik konusunda sınıfta kaldı.

Kış aylarında beni yağmurdan ve rüzgardan koruyacak bir dış katman ceket arayışına girdim. Amacım hafta sonu yürüyüşlerinde yağmurdan korunmak, sıkça gittiğim Uludağ'da üşümemek, yokuş çıkarken meydana gelen ter buharını dışarı atan iyi bir ceket satın almaktı. The North Face web sitesinde ceket hakkında vadedilenler ve bana bu ceketi satan satıcının yorumları neticesinde karar verip satın aldım.

Ceketin olumlu taraflarını yazarak incelemeye başlamak istiyorum. Ceket oldukça şık. Şehir içinde günlük olarak ve Abant gölü gibi mekanlarda yapılan hafif doğa yürüyüşlerinde rahatlıkla giyilir.  Ceketin içinde barındırdığı, çıkarıp tek başına da kullanabileceğiniz polar ceket verilen parayı hak ediyor. Bu poları ceketten ayırarak erken ilkbahar aylarında, serin yaz gecelerinde, sonbaharın ilk aylarında rahatlıkla giyebilirsiniz. Polar gerçekten kaliteli. Tek başına bu polar ceket 150 TL'ye satılıyor.

Ceketi ilk kez İstanbul'da şehir içinde giydim. Oldukça soğuk ve rüzgarlı bir günde vapurun açık bölümünde üşümeden oturabildim. Vapurdan indikten sonra orta şiddetli bir yağmur yağıp ceketin içinde ıslaklık hissedene kadar iyi bir karar verdiğimi sanıyordum. Yarım saat kadar yağmur altında dolandıktan sonra ceketin içini kontrol ettim. O kadar kendimden ve ceketten emindim ki, elimi attığımda omuz bölgesinde hissettiğim ıslaklığı bir türlü açıklayamadım, cekete toz konduramadım.

north face ceket
Her iki The North Face ceket de terleme yapıyor, ter buharını dışarı atmıyor, içten ıslanıyorsunuz.

Ceketi ikinci denemem kuru ama soğuk bir havada Uludağ LOÇ anma faaliyetinde gerçekleşti. Büyükdeliller köyünden başlayarak yaklaşık 3 saatlik tırmanışın ardından vardığımız Uludağ Büyük Zirve'de, cekete bağlı polar ve ceket arasının sanki bir litre su ile ıslatılmış gibi ıslak olduğunu farkettim. Yaklaşık yarım saat durduğumuz zirvede Evolution ceket bir türlü kurumadı, ceketin alt bölümleri yer yer donma (kristallenme) yaptı. Alçalmaya başladıkça ısındım ve ceketin ıslandığını unuttum. Bu arada tırmanış ve iniş boyunca ceketin koltuk altı fermuarlarının açık olduğunu, yer yer ceketin önünü de açtığımı belirtmeliyim. İçimde yalnızca sentetik karışımlı atlet vardı.

The North Face firmasının yere göğe sığdıramadığı Hyvent (poliüretan) kaplamalı bu ceket nefes alabilir ve su geçirmez olup, ter buharını dışarı atmalıydı. Bana söylenen ve koca firmanın web sitesinde yazanlar bunlardı.

Faaliyetin sonunda North Face'den teknik ceket almış olan Yüksel Çalıkoğlu arkadaşımla yan yana oturarak otobüste yerimizi aldık. Burada ceketi çıkarıp polardan ayırdım ve elimle yoklamaya başladım. Bu durum Yüksel'in dikkatini çekti ve ne yaptığımı sordu. Ceketin içinin vıcık vıcık olduğunu söyledim. Bana Hyvent kumaşlı North Face teknik ceketinin içinin de aynı şekilde ıslak olduğunu, bir anlam veremediğini söyledi.

İkinci faaliyetimiz oldukça yağmurlu, iki gün süren bir kamp etkinliğiydi. Ceketi giydim, kamp yükünü sırtıma alıp başladım yürümeye. Yağmur başta ceketten kayıp akıyordu. Bu durum 10 dakika sonra sona erdi. Artık damlaların ceket tarafından emildiğini gözümle görebiliyordum. Yağmur altında yaklaşık 6 saat yürüdükten sonra kamp yerine vardığımızda deyim yerindeyse “sucuk gibi” ıslanmıştım. Bu sefer içindeki polar da suyu emip altımdaki iç giysilerimi ıslatmıştı. İçi dışı ıslak ceketi çadırın içinde kurutma imkanım da olmadığından ikinci gün dönüşte de ıslak ceketi giymek zorunda kaldım.

Sonuç:

Bu ceketi alma gafletinde bulunduysanız, iyi bir gündelik spor ceketi sahibi olduğunuzu, kot üstünde çok şık durduğunu düşünerek kendinizi avutabilirsiniz. Eğer satın almadıysanız ve şans eseri bu yazıyı okuyorsanız bana teşekkür edin, Hyvent kumaşlı North Face ceketlere elinizi sürmeyin. Hyvent kumaşlar su geçirmezlik ve soluma konusunda başarısızlar.

  • 4/10
    Özellikler - 4/10
  • 2.5/10
    Malzeme Kalitesi - 2.5/10
  • 1/10
    Soluma - 1/10
  • 3/10
    Su Geçirmezlik - 3/10
  • 3/10
    Fiyat-Performans - 3/10
2.7/10

Özet

Ceket soluma ve su geçirmezlik konularında başarısız. Hyvent kaplamalı diğer The North Face ceketlerinde de durum farksız.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“The North Face Mens Evolution Triclimate Ceket İnceleme” üzerine 61 yorum

  1. The North Face Evolve II Tricilimate ceketini bir arkadaşım hediye etmişti.Dağcılık vb faaliyetlerle uğraşmıyorum.Bugün İstanbul’da yaklaşık yarım saat 40 dakika kadar yağmur altında kaldım.Yağmur şiddetli sayılabilirdi.Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.Ceketin kol uçları içten ıslanmıştı ve bu ıslaklık polarda nemliliğe sebep olmuştu.Aynı zamanda ceketin alt kısmı fermuar yanları da aynı ıslaklığa maruz kalmıştı ve polarda nemlenme vardı.Bununla beraber ceketin cepleri de su geçirmişti.İyi ki cepteki cep telefonunu polar cebine almışım.Cebimdeki para cüzdan vb ıslanmıştı.Ayrıca şapkasının uçlarının ıslaklığı alın hizamda sıkıştırma ipinin orada hissediliyordu. Polar kolları nemli olduğu için üşüdüğümü de belirtebilirim.Açıkçası benim için tam bir hayal kırıklığı oldu

    Yanıtla
    • şansızlık diyelim.bende 3 ay önce columbia dan onni tech bir yağmurluk aldım,bir yürüyüşümde yaklaşık 6 7 saat sağnak yağmur ve rüzgara maruz kaldım altnada aynı markanın polarıda vardı ne ıslandım ne üşüdüm

      Yanıtla
    • bana da olmaz ya nasıl su geçirir diyorlar yahu geçiriyor işte… manyak mıyım zorum ne durup dururken su geçiriyor diyeyim.

      Yanıtla
  2. arkadaslar bu HyVent kumasli Gore-Tex olmayan hicbir The North Face ceketini almayin, konuyu acan arkadasin dedikleri tamamen dogrudur. Ben sansliyim ki Amerika’da yasadigim icin butun bu markalarin urunlerini uygun fiyatlarla alip performanslarini test edebildim. Bana gore yagmur gecirmez softshell bir ceket alacaksaniz Marmot, Patagonia veya Mammut’tan baskasina bakilamaz -gore tex olsun, olmasin…- ama ben en sonunda ne yaptim, Chicago’nun -20 derece sogugundan korunmak icin gittim bir Carhartt quilted duck sandstone ceket aldim ve tum derdim bitti. Teknik bir ceket degil diyebilir Carhartt i bilen ama kabul edilmeli ki en durable ve koruyucu ceket Carhartt. Patagonia giyerseniz de bir daha baska yagmurluk, ruzgarlik ya da kaban giyemezsiniz, benden soylemesi.

    Sevgiler,,

    Yanıtla
    • bence ceketlerdeki problem Türkiye’deki satıcıların müşteryi aldatmasıyla alakalı. Yurtdışında ne kadar iade edilmiş , sezonu geçmiş “refurbished” ürün varsa yeni sezon diye getirip eşek yükü paralardan satış yapmaktalar.
      zaten farkıdnaysanız çoğu ürün orjinal ambalajı içinde değil.

      bir de koruyucu kimyasal olayına değineyim. wax olarak kullanabileceğiniz en iyi malzeme Balmumu. Balmumuyla kaplanmış bir deri ayakkabı ve bot goretexe filan beş basar.
      Tabii balmumu temin edeblirsek. Yurtdışında sıvı balmumu dahi bulmak olası oysa.

      Yanıtla
  3. ben de çağatay beyin aldığı üründe bir üretim hatası olduğunu düşünüyorum. dağa sporu malzemesi satan bir mağazada çalışıyorum. bahsettiğiniz ürün north face in en fazla satan dış katman kıyafetidir. ve ilk defa böyle bir yoruma rastladım. hatta tüm dağcılık camiasının yakından tanığı 6000 irtifa üzeri 6 tırmanışı olan, performans sporcusu bir müşterim (rahatsız olabileceği için ismini vermiyorum) sizin yerin dibine soktuğunuz ürünü öve öve bitiremiyor. yine aynı müşterim hyvent in gore-tex ten daha iyi soluduğunu söylüyor. siz o ürünü aldığınız yere firmaya geri gönderin muhakkak bir hata vardır. ayrıca piyasada da bir çok sahte ürün bulunmaktadır. ürünün orjinal north face olduğundan emin olun.

    Yanıtla
    • hocam madem outdoor mağazasında çalışıyorsunuz; lütfen mümkünse bu ürünü bir haftasonu alın atıyorum 1000 metre tırmanın. benim içim vıcık vıcık ter oluyor. hyvent kullanan başka bir arkadaşımın da hyvent ceketi sırılsıklam oluyor. haydi biz üretim hatası olan ceketler aldık diyelim.. “hyvent review” diye google’da aratın bir sürü olumsuz yorumu siz de göreceksiniz.
      Bendeki hyvent’in piyasada başka çeşitleri de var (bendeki hyvent giriş seviyesi). Hyvent Alpha, Hyvent DT ve Hyvent 3-Layer muhtemelen daha iyi soluyor olabilir. 6000’lik dağlara giden müşteriniz de muhtemelen bu çeşitlerden birini satın almıştır (umuyorum). Yoksa bu ceket eşofman veya kot üstüne giyilecek bildiğiniz gündelik bir ürün.

      Yanıtla
  4. Reklamı çok fazla yapılan ürün veya hizmetten her zaman korkmuşumdur. Ürün iyi ise zaten tüketici onu bir şekilde bulur 😀

    Yanıtla
  5. nortface observator mont aldım içi normal yürüyüşte su gibi oluyor 6 aydır beni oyalıyorlar değişim yapmadılar

    Yanıtla
  6. merhaba inanırmısınız bende the north face mont alayım derken net te dolaşırken bu siteyi gördüm-yorumları okudum ve içime kurt düştü,şimdi bu markadan sogudum peki columbıa ve jack wolfskın diye markalarda güzel modeller var bu markaları önerir misiniz?

    Yanıtla
    • Merhaba,
      The North Face kötü bir marka değil. Benim eleştirim yalnızca bu ürün ile ilgili. Bu ceketi yüksek beklentiler ile satın almayın. Su geçirmez, teknik bir ceket arıyorsanız The North Face, Marmot, Mammut gibi markaların goretex modellerini tercih etmelisiniz.
      Selamlar.

      Yanıtla
  7. merhabalar.öncelikle dağcılıkla uğraşan biri değilim. ama beni soğuktan korucak, şehir içinde yağmurdan korucak ve uzun yıllar sağlam kalmayı başarıcak bi mont arıyorum. TNF nin triclimate olan polarlı modellerini şuan 350-400 civarında buldum fakat emin değilim artık bu yazıyı okuduktan sonra. ortalama 300 lira civarında olan başka önerebiliceğiniz bir marka ve ürün varmıdır? şimdiden çok teşekkürler

    Yanıtla
    • Merhaba,
      Şimdi birşey satın almayın. Yazın şimdiki fiyatlar yarı yarıya düşecek. Arkadaşım 800 TL’ye kışın satılan montu yazın 360 TL’ye satın aldı. Ayrıca yurtdışından ceket siparişi verdim. Gelsin, kaça mal oldu, herhangi bir zorlukla karşılaştımmı bunla ilgili düşüncelerimi yazacağım.

      Selamlar

      Yanıtla
  8. Çağatay bey bence bu ceket hakkında kesinlikle aldığınız yere başvurun üretim hatası olduğu kanısındayım ben. Bende aynı kumaştan olan TNF upland ceketini kullanıyorum tabikide bir gore tex kadar iyi değil ama aldığı parayı hak ediyor ben geçen yaz sinopta yaklaşık 3 saat yağmur altında kaldım dış yüzey yaklaışık 1 saatten sonra üzerinden suyu kaydıramaz hale geldi doğru ama 3 saat sonra çadırda baktığım üzerindeki t-shirt’te en ufak bir nemlenme yoktu ki altında yürüdüğüm yağmur resmen sağanak yağıştı. Dış yüzü cılk su olsada iç yüzeye bir damlasını bile geçirmedi bence hemen aldığınız yere başvurun 450 lira çok büyük bir mebla…

    Yanıtla
    • Ben de Hakan Bey’e katılıyorum. Bence hemen ceketi aldığınız yere başvurun. Ceket firmaya gitsin. Bence üretim hatası olduğunu onlar da kabul edecektir. Bende de aynı ceket var. Karadeniz’de dağları geziyorum ve iyi yağmur altında olduğumuz zamanlarda ceketin bir zaman sonra ıslandığını görüyorum ama içine bir damla dahi geçirmiyor. Bende HyVent pantolonu (resolve) da var, şimdiye kadar hiç ıslanmadım. Şelale altında dahi…

      Yanıtla
      • Yaptigin objektif incelemeden dolayi cok tesekkurler. Ne yazik ki yazini urunu aldiktan sonra okuyabildim. Senin yasadigin durumun cok benzerini bizde esimle birlikte kardeniz gezimiz sirasinda birkac gun once yasadik. Ceketlerimiz (her ikiside ventura model hyvent denilen naylon parcasindan uretilmis) hem cok miktarda su gecirdi hemde icindeki nemi hicbir sekilde disari atamadi. Bu north face firmasinin bilinen imajinin bizim gozumuzde yikilmasina neden oldu. Boylesine ucuz! bir urunu, yarattigi guclu imajin arkasindan, kullanicisinin dusebilecegi hayati sikintili durumu dusunmeden pazarlayan! North face firmasini bu vesileyle kiniyorum.
        En kisa zamanda urunleri aldigim boyner magazasina iade etmeyi deneyecegim.

      • ürün hakkında yorumumu okuyanlar The North Face’e garezim var zannediyordur belki, fakat benim sıkıntım bu ürünle ilgili. Hatta pantolon ve eldivenlerinden çok memnunum.
        Hocam gerekirse verin tüketici mahkemesine, The North Face web sitesinde su geçirmez nefes alabilir diyor halbuki alakası yok dediğiniz gibi naylon parçası.
        geçmiş olsun umarım başka bir ürün alırsınız.

      • Öncelikle böyle özellikleri abartılıp verilen ürünlerin başında spor malzemelerin başı tutuyor.Benzer bir deneyimi ben yaşadım.İstsnbulda bir büyük spor malzemeleri satan yerde çin malıda diğer markalarda var. Kendi polar kazağımı bir yürüyüşde düşürdüğüm için bir yenisini almak istedim .Ve gerçek polar bir kazak istedim .(gerçek poların ipliklifleri kesinlikle su emmez bu yüzdende ıslanmaz ve su damlacıkları büyük olduğundan altına su geçirmez ve kumaşının üstüne su konulup taşınabilir) yanımdada bir şişe pet suyla gittim satıcı gençlere soruyorum bunlar gerçek polarmı diye? suyla yapılan testlerimde bir tane bile gerçek polara rastlanmadı koskoca mağAzada Böyle hayati malzemelerde bile tuketiciyi kandırma amaçlarına müsaade etmeyelim

Yorum yapın