The North Face Mens Evolution Triclimate Ceket İnceleme

Yağmur ve rüzgar geçirmez olduğunu zannederek satın aldığım The North Face ceket maalesef benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Hyvent kaplama su geçirmezlik ve nefes alabilirlik konusunda sınıfta kaldı.

Kış aylarında beni yağmurdan ve rüzgardan koruyacak bir dış katman ceket arayışına girdim. Amacım hafta sonu yürüyüşlerinde yağmurdan korunmak, sıkça gittiğim Uludağ'da üşümemek, yokuş çıkarken meydana gelen ter buharını dışarı atan iyi bir ceket satın almaktı. The North Face web sitesinde ceket hakkında vadedilenler ve bana bu ceketi satan satıcının yorumları neticesinde karar verip satın aldım.

Ceketin olumlu taraflarını yazarak incelemeye başlamak istiyorum. Ceket oldukça şık. Şehir içinde günlük olarak ve Abant gölü gibi mekanlarda yapılan hafif doğa yürüyüşlerinde rahatlıkla giyilir.  Ceketin içinde barındırdığı, çıkarıp tek başına da kullanabileceğiniz polar ceket verilen parayı hak ediyor. Bu poları ceketten ayırarak erken ilkbahar aylarında, serin yaz gecelerinde, sonbaharın ilk aylarında rahatlıkla giyebilirsiniz. Polar gerçekten kaliteli. Tek başına bu polar ceket 150 TL'ye satılıyor.

Ceketi ilk kez İstanbul'da şehir içinde giydim. Oldukça soğuk ve rüzgarlı bir günde vapurun açık bölümünde üşümeden oturabildim. Vapurdan indikten sonra orta şiddetli bir yağmur yağıp ceketin içinde ıslaklık hissedene kadar iyi bir karar verdiğimi sanıyordum. Yarım saat kadar yağmur altında dolandıktan sonra ceketin içini kontrol ettim. O kadar kendimden ve ceketten emindim ki, elimi attığımda omuz bölgesinde hissettiğim ıslaklığı bir türlü açıklayamadım, cekete toz konduramadım.

north face ceket
Her iki The North Face ceket de terleme yapıyor, ter buharını dışarı atmıyor, içten ıslanıyorsunuz.

Ceketi ikinci denemem kuru ama soğuk bir havada Uludağ LOÇ anma faaliyetinde gerçekleşti. Büyükdeliller köyünden başlayarak yaklaşık 3 saatlik tırmanışın ardından vardığımız Uludağ Büyük Zirve'de, cekete bağlı polar ve ceket arasının sanki bir litre su ile ıslatılmış gibi ıslak olduğunu farkettim. Yaklaşık yarım saat durduğumuz zirvede Evolution ceket bir türlü kurumadı, ceketin alt bölümleri yer yer donma (kristallenme) yaptı. Alçalmaya başladıkça ısındım ve ceketin ıslandığını unuttum. Bu arada tırmanış ve iniş boyunca ceketin koltuk altı fermuarlarının açık olduğunu, yer yer ceketin önünü de açtığımı belirtmeliyim. İçimde yalnızca sentetik karışımlı atlet vardı.

The North Face firmasının yere göğe sığdıramadığı Hyvent (poliüretan) kaplamalı bu ceket nefes alabilir ve su geçirmez olup, ter buharını dışarı atmalıydı. Bana söylenen ve koca firmanın web sitesinde yazanlar bunlardı.

Faaliyetin sonunda North Face'den teknik ceket almış olan Yüksel Çalıkoğlu arkadaşımla yan yana oturarak otobüste yerimizi aldık. Burada ceketi çıkarıp polardan ayırdım ve elimle yoklamaya başladım. Bu durum Yüksel'in dikkatini çekti ve ne yaptığımı sordu. Ceketin içinin vıcık vıcık olduğunu söyledim. Bana Hyvent kumaşlı North Face teknik ceketinin içinin de aynı şekilde ıslak olduğunu, bir anlam veremediğini söyledi.

İkinci faaliyetimiz oldukça yağmurlu, iki gün süren bir kamp etkinliğiydi. Ceketi giydim, kamp yükünü sırtıma alıp başladım yürümeye. Yağmur başta ceketten kayıp akıyordu. Bu durum 10 dakika sonra sona erdi. Artık damlaların ceket tarafından emildiğini gözümle görebiliyordum. Yağmur altında yaklaşık 6 saat yürüdükten sonra kamp yerine vardığımızda deyim yerindeyse “sucuk gibi” ıslanmıştım. Bu sefer içindeki polar da suyu emip altımdaki iç giysilerimi ıslatmıştı. İçi dışı ıslak ceketi çadırın içinde kurutma imkanım da olmadığından ikinci gün dönüşte de ıslak ceketi giymek zorunda kaldım.

Sonuç:

Bu ceketi alma gafletinde bulunduysanız, iyi bir gündelik spor ceketi sahibi olduğunuzu, kot üstünde çok şık durduğunu düşünerek kendinizi avutabilirsiniz. Eğer satın almadıysanız ve şans eseri bu yazıyı okuyorsanız bana teşekkür edin, Hyvent kumaşlı North Face ceketlere elinizi sürmeyin. Hyvent kumaşlar su geçirmezlik ve soluma konusunda başarısızlar.

  • 4/10
    Özellikler - 4/10
  • 2.5/10
    Malzeme Kalitesi - 2.5/10
  • 1/10
    Soluma - 1/10
  • 3/10
    Su Geçirmezlik - 3/10
  • 3/10
    Fiyat-Performans - 3/10
2.7/10

Özet

Ceket soluma ve su geçirmezlik konularında başarısız. Hyvent kaplamalı diğer The North Face ceketlerinde de durum farksız.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“The North Face Mens Evolution Triclimate Ceket İnceleme” üzerine 61 yorum

  1. Açıkçası bunu gördüğüme şaşırdım. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum, en uzun süre 6 saat tropik yağmur altında yürüdüğümde bile su geçirmemişti. Birçok Trekking, hiking faaliyetinde kullandım, bahsettiğiniz gibi vıcık vıcık ter olma Vs yaşamadım. Ayrıca ing sitelerde de böyle bir yorum yok, almadan önce baya araştırmıştım. %50 indirimle vs alınabilecek fiyata gelen fiyat performans ürünü olduğunu düşünüyorum.

    Yanıtla
  2. the north face oroshi gore tex active shell, the north face point five gore tex pro shell

    bu ikisi nasıl iyi mi ve ikisinden hangisi daha iyi

    Yanıtla
    • İkisi de 3L Goretex aralarında fark göremedim. Bütçenize hangisi uyuyor, rengi modeli hoşunuza gidiyorsa onu tercih edin.

      Yanıtla
      • şu sizinde bahsettiğiniz north face evolve modelinden aldım. memnun kalmadığım için iade ettim. yazdığım teknik ceketler su, rüzgar ve dayanıklılık açısından tatmin edici olur mu? ya da daha iyi bir öneriniz var mı? bir de teknik ceketin içine giyeceğim sıcak tutacak polar ya da mont tavsiyeniz var mı?

  3. Merhaba, 1 ay önce thermoball triclimate ceket hediye geldi. Thermoball trcilimate in dış katman yağmurluğunda hyvent değilde dryvent kumaş olduğu yazıyor. Bu hyvent ten daha üstün bir teknoloji mi ? Evolution i thermoball triclimate le karşılaştıracak olsaydınız tercihiniz ne olurdu ? Teşekkürler

    Yanıtla
    • Selam,
      Muhtemelen bahsettiğiniz ceket Dryvent 2L (İki katman) yapıda bir kumaş. yani naylon kumaş, altı da poliüretan sıvama. Hyvent dedikleri şeyin adını değiştirmişler.
      The North Face Türkiye’deki LC Waikiki’nin uluslararası, büyük çapta çalışan muadili gibi bir şey.
      Şirketin ana gelir kalemi Triclimate gibi casual (günlük) giyim malzemelerinden elde ettiği gelir. Triclimate serisini Amerika’da felan ortaokul lise talebeleri giyiyor.
      Himalayan suit, VE 25 gibi kalemlerden kuruş kar ettiklerini düşünmüyorum, yalnızca prestij ve marka algısını üst düzeyde tutmak için sattıkları ürünler…

      Yanıtla
  4. Merhaba,
    Ben de Evolve II Triclimate modelini almayı düşünüyordum ancak yorumları okuyunca biraz soğudum.
    Ancak TR de outdoor markalarını bulmak çok zor. Mammut ve Marmot gibi markaları bulmak ise çok daha zor.

    Peki bu Evolve II yeni bir model midir? Şu an yeni sezon olarak satılıyor. Acaba hatalar düzeltilmiş midir?

    Bunun benzeri bir model önerebilir misiniz?

    Teşekkürler

    Yanıtla
  5. bende bu ceketten almisdim… dediginiz gibi, büyük adada gezerken yagmura kapildik baya bi siddetliydi, yaklasik 20 dakka yagdi, ilk basda damlalar akip gidiyordu sonradan icine cekildigini gördüm, ust katmanin suyu azda olsa iceriye aktardigini gördüm ama polari hic birseyi iceriye aktarmadi hatta cok fena da rüzgar olmasina ragmen üsüme gibi durum olmadi. Acikcasi o anlarda memnundum ceketten, ben (ne yazikki 😉 ) öyle dagcilikla trekkin mrekkin felan ile ugrasmadigim icin, istanbul ici gündelik giyim icin yeterliydi. Amaaaa gelelim bendeki olaya… ceketi aldigim iki ay olmamisdi, toplamda giydigim bir ayi gecmemisdir, bide baktim Hyvent kumasin bir cok yerinde tiftiklenmeler olusmus, hani öyle minnacik felan degil bayaaaa sanki yün kazagi yanlis sikarsinda tiftik tiftik olurya öyle, en belirgin yerler sag gögüs üstü ve sol kolun alt kisminda… hani yürürken kollanin hareket halindeyken sürünmesi ile olussa bisey demicem ama hic sürtme felan olmayan yerlerde olusmusdu en kötüleri, hani bi üc ay felan giysem kumas eriyip gidicek gibiydi…

    Aldigim yere götürüp “The North Face All Terrain II Triclimate” ile degistirdim… GoreTex dir felan dedik daha iyidi sudur budur kendimi kandirmissim… Bunda tam tersi gibi bi durum oldu… Yagmuru hic gecirmedi, o iyi, ama acikcasi rüzgari hic kesmedi, acikcasi yagmurlu ve rüzgarli havalarda bi süre sonra disardan gelen sogugu hissedebiliyordum, polarinida iki üc defa serin havalarde tekbasina giydigimdede rüzgarli havalarda bi süre sonra üsümeye basliyordum. Daha bitmedi… bu ceketdede bi süre sonra kollardaki dikisler erimeye basladi, he dikili olan yerler (henüz) acilmadi ama dikisiplikler gittikten sonra pek bi uzun sürmez herhaldi… bunuda götürdüm aldigim yere bugün, bakalim The Nordfaceden ne cevabi gelicek…

    valla bu yazdiklarimdan sonra bi soguma geldi The NordFaceden… Ama bi kalin kabanim var onalrdan, iki yildir giyiyorum ve cok memnunum (demedende gecmeyelim)…

    Yanıtla
  6. Çok teşekkür ederim
    W EVOLUTION II TRICLIMATE JACKET – EU bende bu ceketi alıyordum. İnternet üzerinden alışveriş yaparken son anda google amcaya sorayım belki bir hayırsever yorum yazmıştır diye sizin yorumunuzu okudum. teşekkürler.

    Yanıtla

Yorum yapın