Marmot Never Summer Kaz tüyü uyku tulumu

Marmot Never Summer Kaz Tüyü Uyku Tulumu İncelemesi

Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce kış faaliyetlerinde ve baharda 3000 metre üzeri faaliyetlerde kullanmak üzere kaz tüyü uyku tulumuna geçmeye karar verdim. Aradığım özellikler en az eksi 10 santigrat derece konfor değerine sahip olması, ağırlığının 1500 gramı geçmemesi ve mümkünse bilindik bir üreticinin modeli olmasıydı.

Carraro Race 042 Yol Bisikleti

Carraro Race 042 Aero Yol Bisikleti İncelemesi

Bundan yaklaşık 3 yıl önce, hem uzun kamplı turlar hem de şehir içi ulaşımımı sağlamak amacıyla Carraro Sportive 227 hibrit bisiklet satın almıştım. Geçen süre zarfında bu bisikleti oldukça yoğun biçimde kullandıktan sonra, performans ve sportif odaklı sürüşler için yetersiz gelmeye başladığına karar verip, bir de yol bisikleti edinmeye karar verdim.

Merrell Catalyst yürüyüş ayakkabısı

Merrell Catalyst Suede Yürüyüş Ayakkabısı İncelemesi

Geçtiğimiz bahar aylarında yazın yapacağım faaliyetlerde kullanmak üzere, herhangi bir su geçirmez membranı bulunmayan, iyi nefes alan bir ayakkabı arayışına girdim. Beklentilerimi oldukça ekonomik biçimde karşılayan bu ayakkabıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Yaz kamp çadır

Yazlık Çadır Seçme Rehberi

Bu yazımız, sitenin genel içeriğine göre biraz farklı olacak. Takip edenler bilir, yazdığımız malzeme incelemeleri ya da makalelerin çoğu, sportif kampçılık, dağcılık ve doğada uzun mesafe yürüyüşlerine yönelik. Dolayısıyla incelenen malzemeler ya da rehber niteliğindeki yazılar çoğu zaman bu amaca yönelik oluyor.

Moon Meteor X Pro bisiklet farı

Moon Meteor X Auto Pro Bisiklet Farı İncelemesi

Geçtiğimiz ay bisikletim için iyi bir ön far almaya karar verince, değişik marka ve model bisiklet farlarını incelemeye başladım. Bisikletlerde kullandığımız aksesuarların başında gelen ön/arka far ya da aydınlatmalar, diğer bir çok malzeme gibi sayısız alternatifleriyle karşımıza çıkıyor.

Yaz Kampı Rehberi: Çadır Kamp Alanı ve Malzeme Seçimi

Yaşadığımız pandemi ve gitgide zorlaşan ekonomik koşullar, hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerdeki insanları alternatif tatil arayışlarına ve doğaya yöneltti. Hayatlarında tek bir geceyi dahi çadırda geçirmemiş insanlar bir anda kamp malzemesi ve kamp yeri araştırmaya başladı. Bu durum, tecrübesi olmayan insanların kafasında, hangi çadır, hangi ekipman, nelere ihtiyacım var, nereye kamp yapabilirim gibi bir çok soruya yol açtı.

RDS standardı

Kuş Tüyü Ürünlerde RDS Standardı

Kaz, ördek gibi hayvanlardan elde edilen tüyler uzun zamandır endüstriyel bir girdi/hammadde olarak karşımıza çıkıyor. Gündelik hayatta yorgan, yastık gibi ürünlerin içeriğini oluşturan kuş tüyleri, doğa sporlarında da ceket ve uyku tulumu gibi ekipmanların dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Peki nihayetinde hayvanlardan elde edilen bir girdi ile üretilen bu ürünlerin hayvan hakları ve etik açısından bir sertifikası/standartı var mı? Bu yazı, konu hakkında genel bir çerçeve çizmesi amacıyla hazırlandı.

Btwin 500 bisiklet heybesi

Btwin 500 Bisiklet Heybesi İncelemesi

Bugünün incelemenin konusu olan heybe, Decathlon firmasının bisiklet ve bisiklet aksesuarı markası olan Btwin’in 500 serisi su geçirmez çantası. Btwin 500 uzunca bir süredir elimde olmasına karşın incelemesini incelemesini yazmayı ertelemiştim. Çantanın ve bağlantı noktalarının arazi koşullarında nasıl dayanacağını görmek için, uzun ve oldukça da alışılmadık bir turda kullanmayı bekledim. Baştan söyleyeyim, bu heybe benden tam puan aldı.

61 Yıllık Gizem: Dyatlov Geçidi Vakası

Dağcılığın tarihi, kuşkusuz aynı zamanda dağcılık kazalarının hatta felaketlerinin de tarihidir. Her biri kendi içinde birer trajedi olan bu kazaların/felaketlerin tartışmasız en çok konuşulanı, üzerinde en fazla spekülasyon yapılanı ve gündemden düşmeyeni 2 şubat 1959 yılında yaşanan Dyatlov geçidi faciasıdır. Dokuz dağcının hayatına mal olan bu kaza 60 yıldan uzun süredir konuşulmaya ve üzerine teoriler üretilmeye devam etmektedir. Bu yazıda da önce yaşananlar, ardından teoriler kısaca anlatılacak ardından kişisel yorumuma yer verilecektir.

Carraro Sportive 227 şehir bisikleti

Carraro Sportive 227 Hibrit Bisiklet İncelemesi

Arkadaşlar sizlerle uzun, ama çok uzun bir araştırma ve inceleme sürecinin ardından, kendime en uygun bisiklet olduğuna karar vererek aldığım Carraro Sportive 227 hibrit bisiklet hakkındaki izlenimlerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Aslına bakarsanız bisiklet konusunda öyle ahkam kesecek derinlikte bilgi ya da tecrübe sahibi bir profesyonel değilim. Bundan dolayı bu yazıda hatalarım olursa affola.

Gürcistan mestia

Kafkasların Eteklerinde 5 Gün: Svaneti – Mestia

Herkese Merhabalar; Sizlerle Elbruz, Ushba, Tetnuldi başta olmak üzere 4000 metre üzeri çok sayıda zirveyi içinde barındıran, efsanelere konu olmuş ve her şeyiyle insanı tam anlamıyla büyüleyen Kafkas dağlarında gerçekleştirdiğim faaliyeti paylaşmak istiyorum. Bu vesileyle kuzeydoğu komşumuzun Batum-gece hayatı-kumar üçgeninden ibaret olmadığı da belki fark edilmiş olur (bu sitenin üye ve ziyaretçilerini tenzih ederek söylüyorum).

Naturehike Cloud up 2 kamp çadırı

Naturehike Cloud Up 2 Çift Kişilik Kamp Çadırı İncelemesi

Başlıkta adı geçen Naturehike çadırla ilgili incelemeye geçmeden önce çok kısa bir bilgilendirme yapayım. Bu ilk malzeme inceleme yazım olacak. Bundan sonrasında ise kendi kullandığım ya da çevremde kullanımını gözlemlediğim, özellikle ucuz fiyatlı (görece uygun diyelim çünkü ucuzluk ve bütçe meselesi kişiden kişiye farklılık arz etmekte) malzemeler ile ilgili yazılar paylaşmaya çalışacağım. İnternet veya diğer mecralarda paylaşılan malzeme incelemelerinin çoğunlukla ulaşması yüksek bütçe gerektiren, pahalı ve bilindik markaların ürünleri etrafında yoğunlaştığını gözlemledim. Daha çok araştırıp inceleyerek; daha düşük bütçeyle kampçılık, trekking-hiking ve dağcılığa başlamak ve/veya geliştirmek isteyen kişilerin de ihtiyacına cevap verilebileceği kanaatindeyim.