Bursa Uludağ 2022 Teleferik Ücretleri

Teleferik ücretleri 9 Ocak 2022 itibarıyla güncellenmiştir. Güncel fiyatlar aşağıda yer almaktadır. Bilet fiyat bilgileri dışında, sıkça sorulan sorular bölümünü de incelemenizi öneririz.

Geçtiğimiz yıllarda baştan aşağı yenilenen, Sarıalan'dan ikinci oteller bölgesine yeni hat ilave edilen Bursa Uludağ Teleferiği Uludağ Oteller bölgesine en kolay ulaşım aracı oldu. Artık Teferrüç semtinden teleferiğe binip, Ağaoğlu My Mountain ve Karinna Otel'in bulunduğu ikinci oteller bölgesine yalnızca Sarıalan'da aktarma yaparak ulaşabiliyorsunuz.

Uludağ teleferik
Bursa Teferrüç Teleferik İstasyonundan hareket eden kabinler.

Teleferik hattının ve istasyonların yenilenmesi çok güzel bir gelişme, ancak fiyatlar daha düşük olabilirdi. Teleferik fiyatları Uludağ'ı yılda birkaç defa dağı ziyaret edenler için kabul edilebilir olsa da, her ay birkaç defa Uludağ'a gidip gelen Bursalılar tarafından oldukça pahalı bulundu. Yeni fiyatlardan en çok bisiklet severler etkilendi. Zira Uludağ'a bisikletinizle beraber teleferikle çıkmak istiyorsanız 12 – 17 saatleri arasında 35 TL teleferik ücreti + 60 TL bisiklet ücreti ödemek durumundasınız. Neyse ki 09-12 ve 17-21 saatleri arasında bisiklet için 35 TL ücret alınıyor.

2022 yılı için Teleferik ücretleri ne kadar? (9 Ocak 2022 tarihinde güncellenmiştir)

Öğrenci bilet fiyatları: 45 TL Gidiş Dönüş )e-devlet'ten öğrenci kaygı göstermek zorunlu)

Tam bilet fiyatları: 65 TL Tek yön – 75 TL Gidiş Dönüş

65 yaş ve üstü bilet fiyatları: İndirim yok

0-6 yaş bilet fiyatları: 2015 ve sonrasında doğanlar için ücret alınmıyor

Bisiklet bilet fiyatları: Güncellenecek

Teleferik seferleri hangi saatlerde yapılıyor?

Olağanüstü hava koşulları meydana gelmedikçe sabah 9 – akşam 21 saatleri arasında teleferik sürekli işliyor.

Teleferik seferleri hangi sıklıkla yapılıyor?

Bursa Uludağ teleferiği eskisi gibi uzun aralıklarla sefer yapmıyor. Yeni kabin sistemi sayesinde 20 saniyede bir yeni kabin geldikçe teleferiğe binebilirsiniz.

Kabinler kaç kişilik?

Teleferik kabinleri 8 kişi kapasitelidir. Örneğin 3 kişiyseniz kabine 3 kişi alıyorlar. Tanımadığınız insanlarla seyahat etmek zorunda değilsiniz.

Kayak Takımı, Snowboard ve Dağcı Çantası için ayrıca ücret alınıyor mu?

Hayır bunlar ücrete tabi değil. Ayrıca kayak ve snowboard asmak için kabin dışında askı bulunuyor.

Sarıalan'da inecekler daha mı az ücret ödüyor?

Hayır. Sarıalan teleferik istasyonunda inmek istediğinizde daha az ücret ödemiyorsunuz.

Uludağ Migros Market
En son teleferik istasyonu olan Kurbağa Kaya İstasyonunda Migros Jet Market hizmette.

İstasyonlarda ne gibi yenilikler var?

İstasyonlarda 5 TL karşılığında faydalabileceğiniz temiz tuvaletler bulunuyor. Ayrıca en son istasyon olan Kurbağa Kaya istasyonunda Uludağ'da yeni hizmete giren Migros Jet market, kafeler ve fast food restoranları bulunuyor.

Milli Park'a otomobille gelmenin ücreti nedir?

Uludağ Milli Parkı giriş ücretleri yazısında belirttiğimiz gibi, otomobillerden 24 TL giriş ücreti alınmaktadır. Hafta sonları ve bayramlarda araç yoğunluğundan ötürü teleferik kullanmanızı öneririz.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Bursa Uludağ 2022 Teleferik Ücretleri” üzerine 89 yorum

    • Çok doğru nasılsa boş olanlarıda var biraz ucuz olsa daha çok kullanan olur ,bencede biraz insaf geliri kısıtlı olan insanları düşünen yok..

      Yanıtla
  1. 38tl artı yemek 350 diyelim 4kisilik aile icin.Durumu kısıtlı vatandaş evinden çıkmasın mı.Yaz aylarinda halk günleri olmali.Yeşil bursa deniyor birde.Yeşili parası olana resmen.Bursanin muazzam güzellikleri var ve malesef birçogu icin gecerli bu durum.

    Yanıtla
    • üretmeden, betona para gömerek rant çarkı kurmak istediler. olmadı. çünkü sürdürülebilir değil:) çünkü ranttan parayı vuran ithal lüks tüketim yapıyor. yani havadan (ranttan) kazandığı para ile (tl ile) ithal tüketim yapıyor (yani hazinedeki dövizi harcıyor) beton rantı sürdürülebilir olsaydı Almanya gibi gelişmiş ülkeler sanayi ve teknoloji üretimi yapacaklarına inşaat işiyle uğraşırlardı. beton 600 milyar dolar dış borcu öder mi? hayır. beton atıl yatırımdır. peki aç kalınca beton mu yiyeceğiz? hayır. soğan ithal, mercimek ithal, şarbonlu et ithal, ilaç ithal, araba ithal, benzin ithal, doğal gaz ithal.. bence bırakın uludağı, nefes aldığınıza şükredin.

      Yanıtla
  2. Ben ilk defa ailemle birlikte telefirike
    binecegim sarı alan nedir sarı alan denilen bölgenin özelliği nedir sarı alan denilen bölgeden daha ileri de ne var ve fiyatlar gerçekten çok yüksek imiş
    Biz zaten ailece merak tan dolayı gidiyoruz Nerede nasıl vakit geçireceğimizi de bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

    Yanıtla
    • Sarıalan teleferikle aktarma yapılan bir istasyon. çevresinde piknik ve gezinti yapılabilecek alanlar var. orada 1 saat gezer teleferikle otellere devam edersiniz.oteller bölgesinden de çobankaya’ya yürür hava alırsınız.

      Yanıtla
  3. Bayramda ailemle İstanbuldan Bursa ya gezmeye gittik ve ilk defa Teleferik ile seyehat edelim dedik inanılmaz yoğunluk vardı bayramdır normaldir diye düşündük. Bende bilet fiyatlarını çok pahallı olmasından şikayet edenlerdenim iki şeye çok takıldık paylaşmak isterim birincisi 10 yaşında çaçuğa ücret aldılar neyse dedik arkadaş 3 kişilil aile olarak 92 TL para ödedik çok afedersiniz WC ler 2 TL para alıyorla çocuk demiyorlar ısrarla ücret diyorlar geçdim içerisi hiçte hijyenik değil bu kadar katı olmaları çok şaşırttı beni çocuklara karşı biraz daha hoşgürülü olabilirlerdi,
    2. eleştirim ise yabancı Arap misafrlere Vip hizmeti ayrımcılık yapıyorlar ben saatlerce sırada beklerken Arap turistleri önden sıra beklemeden ayraca fotoğraf çekmelirinin bitmesini bde bekltiyorlar çok garipsedim umarım bu bana göre insanlaların zaman haklarını gasp ederek elde ettikleri kazançlar ben doğru bulmuyorum hakkımıda helal etmiyorum. umarım dikkate alınır.

    Yanıtla
  4. TELEFERİK İÇİ,N BU UCRETLER ÇOK FAZLA ZATEN KABİNLERİN HEMEN HEMEN HEPSİ BOŞ GİDİYOR BELEDİYENİN BU HIZMETİ BU SEKİLDE BOŞA KULLANMASI ÜZÜCÜ FİYATI DÜŞÜRSÜNLER HERKEZ FAYDALANSIN BOŞ ÇIKAN KABİNLER DOLU ÇIKSIN ENAZINDAN SEĞERLENDİRİLSİN KAZANÇ SAĞLANSIN GİDİŞ DONUŞ 30 TL BENCE NORMAL BİR UCRET LÜTFEN DUYARLI OLALIM

    Yanıtla
  5. teleferik ücretleri makul değil. tam 38. tl. ! 5 kişilik bir aile teleferikle uludağa çıkacak olsa. en yeme içme ile birlikte nerdeyse 400-500 tl. en ekonomik davranan 200yol parası 100 tl. atıştırma! aha sana 300 tl. ülke gerçeklerine göre şuan makul olan gidiş- dönüş ücretleri indirimli :15 tl. tam 25 tl olamalıydı. eskiden olduğu gibi halk günleri yada halk günü olmalıydı. indirimli 10tl. tam 15 tl olmalıydı. ki; vatandaş dağa çıksın, temiz hava alsın, doğayla bütünleşsin, stres atsın… belediyede srümden kazansın . yazıktır ya çok para çok!

    Yanıtla
  6. Meraba iki kişi gidiş dönüş fiyatı ne kadar oluyor birde değiştirdiğimiz duraklarda dönerken ayrı ücret oduyormuyuz ve indiğimiz yerlerde ne kadar zmanimiz oluyor

    Yanıtla
    • yukarıdaki fiyat listesindeki rakamı 2 ile çarpınca toplam rakamı bulabilirsiniz.
      sarıalanda inip birkaç saat gezebilir, ardından aynı biletle oteller bölgesine devam edebilirsiniz. bileti gün içinde kullandığınız sürece sorun olmayacaktır.

      Yanıtla

Yorum yapın