Husky Sulphur 70 litre Sırt Çantası inceleme

Çekoslovak üretici Husky ülkemizde en çok çadır ve uyku tulumları ile biliniyor. Fiyat-performans bakımından dikkat çekici çadırları olan bu firma, aynı zamanda kaliteli sırt çantaları da üretiyor.

Uzun yürüyüşlerde çok fazla ağırlık taşımak istemediğim için büyük kapasiteli çanta kullanmak istemiyorum. Kötü bir huyum var; çantaya doldurduğum gıda, giyecek ve bir sürü ıvır zıvırın gerçekten yalnızca 1/3'ü işime yarıyor. Her etkinlikten sonra kendime verdiğim “bir daha 5 tane atlet, 4 tane don, 8 kilo yiyecek almayacağım bu son” şeklindeki sözleri bir sonraki etkinlikte unutup çantayı gene şuursuzca hazırlamaya, doldurmaya devam ediyorum.

North Face Alteo 35 sırt çantası
North Face Alteo 35 litrelik çanta 70 litre doldurulmuş, istikamet Akçay sahilden Kaz Dağları

Bu huyumdan bugün halen vazgeçemedim. Baktım olacak gibi değil, 35 litrelik çanta üstüne astığım, içine sığmayan eşyalar sebebiyle bohçacı sepetine dönen North Face Alteo 35 çantaya ek olarak 70 litrelik, bütün eşyalarımı içine sığdırabileceğim bir çanta arayışına girdim.

İyi bir çanta istiyordum, fakat fiyatı 300 TL'yi geçmemeliydi. Aynı zamanda çanta tek başına 3,5 kilo olmamalıydı !!  Hafif bir çanta arıyordum.

İnternet'ten başladım araştırmaya. The North Face ve Deuter çantalar 600 liradan başlayan fiyatlarıyla bana pahalı geldi. Ayrıca çantaların boş ağırlıkları 3 – 3,5 kilo arasındaydı. Ağırlık konusunda sorun yaşayan biri olarak fiyat ve ağırlıkları yüzünden bu markalardan vazgeçtim.

Tesadüfen girdiğim Husky firmasının web sitesinde http://www.huskyeu.eu/ sırt çantası da ürettiklerini görüp başladım incelemeye. İncelerken 60 litre üstü çantaları ağır ve hafif kategorilere ayırdıklarını farkettim. İlgimi hemen Sulphur modeli çekti. Hafif kategorisinin 70 litre ile en geniş kapasite sunan modeli buydu. 1870 gram ağırlığı, kapasite bakımından emsal olacak çantaların yarısı kadardı.

Husky Sulphur Sırt Çantası
Sırt ve Bel pedleri oldukça konforlu. Omuz askısındaki pedler bir miktar daha sert olabilirdi.

Husky Sulphur Sırt Çantası 2 bölüme ayrılmış. En altta bulunan uyku tulumu bölümüne bütün eşyaları çıkarmadan, fermuarı açarak ulaşabiliyorsunuz.  Dilerseniz bu bölümü çantanın geri kalanındanizole edebilir veya ipleri gevşeterek çantayı tek parça kullanabilirsiniz. Üst bölüme ise çantanın içine yanından da ulaşabileceğiniz boydan boya fermuar sistemi mevcut. Altta kalan eşyalara çantayı boşaltmadan ulaşabilmeniz için oldukça işe yarar bir özellik.

En üst kapağında yer alan fermuarlı bölümün içi oldukça geniş. Kapağın içinde yer alan fermuarlı ayrı bir bölüme ise anahtar, kimlik gibi düşüp kaybolabilecek ufak eşyalarınız konulabilir. Üst kapağın yüksekliği ayarlanabiliyor. Kapağı çantadan ayırmak mümkün değil.

Husky Sulphur Sırt Çantası
70 litre bana az geldi ! Çantanın kapağı zor kapandı.

Çantanın her iki yanında su şişesi veya diğer malzemeleri koyabileceğiniz elastik fileli bölümler mevcut. Çantanın altında gizli bir fermuar içinde yer alan yağmurluk kolayca açılıp çanta, mat ve çadırı da kapsayacak şekilde çantayı yağmurdan koruyor.

Çantanın üzerinde kazma, kürek, baton ve kask asabileceğiniz, oldukça akıllı tasarlanmış aparatlar mevcut. Malzemeler cırt bant ile sıkılaştırılabiliyor.

Çantanın sırt kısmı ayarlanabilir özellikte. EVA omurga üzerine oturtulmuş alüminyum iskelet sayesinde yükseklik ayarları yapılabiliyor. Bel, omuz ve sırt kısmında nefes alabilir yastıklar mevcut. Bel ve sırt kısmındaki yastıklar oldukça konforlu. Omuz kısmındaki askılar  fazla yumuşak ve çanta ağırlaştıkça bu durum bir miktar rahatsızlık yaratabiliyor. Deuter ve Timberland çantalar bu konuda daha başarılı.

Husky Sulphur Sırt Çantası
Husky Sulphur ve Deuter Çanta

Çantanın imalatında kullanılan dış kumaşlar sürtünme ve yırtılmaya karşı oldukça dayanıklı. Çantanın tabanında ise 2 kat kalınlıkta yırtılmaz bir kumaş kullanılmış. Fermuarlar ve klipsler YKK marka. Klipslerin kalitesi konusunda biraz şüpheliyim. Bakalım ileride ne olacak. Yan ve alt sıkıştırma kayışları başarılı. Çanta Camel Bag'lerle uyumlu. Hortum çıkışı mevcut.

Sonuç

Husky Sulphur sırt çantası dayanıklı mı? evet, konforlu mu? yeterince, Hafif mi? kesinlikle. Yazıda bahsettiğim Deuter'den neyi eksik derseniz malzeme kalitesi düşük, omuz askıları yeterince dolgusuz diyebilirim. Bunun dışında bir sıkıntısı yok. Sırt çantasını doğru yüklerseniz yıllarca size eşlik edecek bir çanta.

  • 4.5/10
    Malzeme kalitesi - 4.5/10
  • 6.5/10
    Ergonomi - 6.5/10
  • 7/10
    Özellikler - 7/10
  • 4/10
    Konfor - 4/10
  • 8/10
    Fiyat-performans - 8/10
6/10

Özet

Fiyat bakımından oldukça cazip, emsalleri arasında hafif bir sırt çantası. Çantanın içine yerleştireceğiniz malzemeler konusunda titiz davranır, yükünüzü hafif tutarsanız yeterince konfor sunuyor. Yük ağırlaştıkça omuz askıları rahatsızlık vermeye başlıyor.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Husky Sulphur 70 litre Sırt Çantası inceleme” üzerine 20 yorum

  1. Merhaba Çağatay bey,yazınızda satın aldığınız husky sulphur sırt çantasını nereden bulabilirim acaba.Atlas outdoorda yokta.

    Yanıtla
  2. Merhaba çağatay bey , benimde birkaç sorum olucak cevaplarsanız sevinirim likya yolu yürüyüşü planlıyorum kamplı bunun için ferrino marka 70 75 litre ve 45 litre kapasiteli çantaları beğendim simdi sorum şu çadır mat uyku tulumu vs vs kamp malzemeleri 45 lt çanta yeterli olurmu kullanabilirmiyim 75 lt canta bu yürüyüş için büyük ağır olur diye gözümü korkutuyor internette bazı yorumlarda kafamı karıştırdı hangisini tavsiye edersiniz birde marka hakkında görüşünüz nedir tavsiye edermisiniz

    Yanıtla
  3. Çantaya max ne kadar ağırlık koyabiliriz hocam . bende 50 litre hacimli var daha doğrusu , onunla max ne kadar ağırlık taşıyabilirim

    Yanıtla
    • valla kusura bakma ama soruyu tam anlayamadım. altın külçesi koyarsan 50 litre olur 200 kilo, kamp malzemesi koyarsan 15 – 20 kilo alır. Yani içine ne koyduğuna bağlı. Yalnız 20 kilodan daha ağır çantayla yürümek tam bir ızdırap olur. İdeal olan 10-15 kilo aralığında tutmak.

      Yanıtla
  4. Merhaba Çağatay Bey, birkaç çanta arasında kararsız kaldım, sırt çantası seçimi makalesini okudum oradan referansla ektomorf yapıya sahip olduğumu söyleyebilirim. Timberline Elan 60 lt, Loap Eiger/Mivok 50+10 lt, Easycampgo Matric 60+5 lt, Quechua Forclaz 60lt çantalardan hangisini önerirsiniz özellikleri birbirlerine yakın gibi duruyor çok net farklılarını göremedim satış sitelerinde.

    Yanıtla
    • Deuter ACT lite 50+10 alın 100-200 lira fazla ödersiniz fakat 1700 gram ağırlığa (diğerlerinin neredeyse yarısı) ve anatomik ayrıca ayarlanabilir sırt yapısına sahip doğru düzgün bir çanta sahibi olursunuz.

      Yanıtla
  5. Merhaba çağatay bey, timberland flamenco 30 lt çantayla ilgili bir sorum vardi aklıma takılan. Çantayı yere koyunca yerle temans eden kısmı tamamen fermuarla açılıyor ve malzeye ulasmayı kolaylaştırıyor fakat çantaya biraz yüklü malzeme koyunca fermuarlara yük bineceği için sıkıntı olur mu? Teşekkürler

    Yanıtla
    • 30 litrenin alacağı yük kapasitesi bellidir. Bu yüzden hiçbir problem olmaz. güle güle kullanın.

      Yanıtla
  6. Deuter Eclipse çantamı 280tl ye aldım. kalitesi tartışılmaz ve 2.2kilo. deuterde de 2.8kilonun üstünde çanta yoktur

    Yanıtla
  7. Yazınız için teşekkürler öncelikle, husky markayı merak ediyordum iyi oldu şu anda fiyatı 225 e kadar inmiş. haberi olsun arkadaşların

    Yanıtla
    • Faydalı olduysa ne mutlu.
      Şöyle bir açıklama yapayım.
      Husky çanta piyasadaki en iyi çanta değil. Burada belirtmek istediğim bu fiyat aralığındaki çantalar arasında benim karşılaştığım “en iyi” seçenek.
      Satın alırsanız çantanın tokalarına lütfen çok yüklenmeyin, elinizde kalabilir. Vay nasıl olur ne biçim çanta demeyin. 600 TL’ye de satılan çanta var. işte o fiyat farkı ucuz malzeme olarak Husky’ye yansımış. Haa ne olur koparsa gider bir tane 3-5 TL’ye toka alır pat diye değiştirirsiniz.
      Pahalı çantalarda bu tip dertleriniz olmuyor ama 600 TL’lik çanta da fiyat olarak çok abartılı.225 TL’ye alın mis gibi kullanın. Baktınız kopan bir yeri oldu, piyasada yedekleri bol.

      Yanıtla

Yorum yapın