kış sporu sakatlıkları

En Çok Karşılaşılan 10 Kış Sporu Sakatlığı

Bütün sporlar gibi kış sporlarının da tadına doyulmaz, ancak diğer mevsimlere kıyasla, kışın doğaya adım attığınızda çeşitli sakatlıklara daha çok maruz kalabiliyorsunuz. Bugünkü yazıda kayak ve snowboard yapanların en çok karşılaştığı 10 kış sporu sakatlığından bahsedeceğiz.

Kanolar

Kanodan Soğutabilecek Nedenler

3 yıldan uzun bir süredir kano kullanıyorum. Bu süre zarfında şişme ve plastik kanolarla deniz ve göllerde sayısız sefer yaptığım gibi, bu sürecin öncesinde de konuyu epey bir araştırdım. Bugünkü yazıda hemen hiçbir yerde bahsedilmeyen, özellikle de satıcıların ve satın aldığı eşya ile duygusal bağ kuranların (toz kondurmayanlar) konuşmaktan imtina ettiği konuları işlemek istedim.

Deniz kanosu

Deniz Kanosu Çeşitlerine Genel Bakış

Yıllar boyunca deniz kanosu (sea kayak) kullanmayı hayal edip durdum. Antalya’ya taşındıktan sonra nihayet bu hayalimi gerçekleştirdim. Ocak 2020’de oldukça uygun bir fiyata ikinci el, sit on top tipi (üstüne oturulan), Amerikan üretimi bir kayak satın alınca ayağımı denizden kesmiş oldum. Şnorkelle yüzmenin yanı sıra, kayak (kano) ile de aktif olarak uğraşınca denizle daha çok haşır neşir olacağım. Bu da Outdoor Haber’de daha çok deniz yazısı yazacağım anlamına geliyor.

decathlon itiwit şişme kano

ITIWIT 1-2 Kişilik Şişme Kano İncelemesi

İlk defa su sporlarına yönelik bir ürün incelemesi yapıyoruz. İncelemeye başlamadan önce, su sporlarıyla hiçbir ilgimizin olmadığını, deniz denince aklımıza bugüne kadar yalnızca güneşlenip kurbağa stili yüzmek geldiğinin altını çizelim.

Husky Sulphur sırt çantası

Husky Sulphur 70 litre Sırt Çantası inceleme

Çekoslovak üretici Husky ülkemizde en çok çadır ve uyku tulumları ile biliniyor. Fiyat-performans bakımından dikkat çekici çadırları olan bu firma, aynı zamanda kaliteli sırt çantaları da üretiyor.