Snowboard Yapmayı mı Düşünüyorsunuz? Gelin Ne Olduğuna Bakalım

Kayağın soğuk disiplinli, yıllar boyunca ciddi emek isteyen ve çok eski geleneklere dayanan dünyasının içinden bir gençlik enerjisi olarak ve bir volkan gibi püskürdü snowboard.

Artık dağlar, üzerilerine iki numara bol gibi görünen elbiseleri, komik şapkaları, renkli saçları ve dövmeleriyle anormal hareketler yapan, tehlikeli sıçrayışlarla kayan ve kayakçıları bol bol sinirlendiren gençlerle dolu. Ama bütün bunlar bir miktar yanlış anlaşılmadan ibaret. Aslında snowboard'un gerçek zevki, ezilmemiş karla sadece kendini ve board'unun karda çıkardığı sesi dinleyerek zigzaglar çizip, uçup gitmek.

Board'un geniş yüzeyi, bir dağın yamacında, sanki asla kırılmayan bir dalganın üzerinde sörf yapar gibi kayıp gitmenizi sağlar. Bir dahaki sefere dağa gittiğinizde bir cesaret hapı atın ve ayaklarınıza takacak bir board bulun. Temel hareketleri bir kaptınız mı öğrenme eğrisi kayak öğrenirken yükseldiğinden daha dik çıkacaktır.

Yola Çıkmadan

Snowboard öğrenmeye başlamadan önce kalça ve kalflarınızı bir miktar çalıştırmalısınız. Bisiklete binin, merdiven çıkın ve hafif squatlar yapın. Ya da “duvarda oturmak” denebilecek bir hareket yapabilirsiniz. Bir sandalyede oturur gibi çömelerek sırrınızı duvara verin. Dizleriniz doksan derece açı yapmalı. Kalça kaslarınızın gerildiğini hissedeceksiniz. Bu pozisyonda 30 saniye kalıp, sonra tekrar sırtınızı yukarı doğru kaydırın. Bir set 8-12 tekrar olmalıdır.

squat yaparak kalça ve bacakları güçlendirme

Snowboard'da hangi ayağınızı öne koyacağınıza karar vermek için iki ayağınızı bitiştirip durun ve birine sizi arkadan hafifçe itmesini rica edin. Düşmemek için hangi ayağınızı öne attıysanız board'da da öne koymanız gereken ayak odur.

Snowboard Donanımları

Düşmek öğrenmenin yansıdır. Sz de yerde bol bol zaman geçireceğinize göre karın içine giremeyeceği elbiseler giymelisiniz. Temel olarak, hareketlerinizi kısıtlamayacak, bol, soluyabilir malzemeler tercih etmenizi öneririz.

İki çeşit bot vardır: Yumuşak ve sert. Kayaktan snowboard'a geçenler alışkın oldukları gibi sert botlar, tercih eder, ancak bu işe snowboard'Ia başlayanlar esnek ve dengeyi sağlamak için uğraşırken daha toleranslı olan yumuşak botları sever.

snowboard seçimi

Temel olarak iki çeşit board vardır: Uzun ve kısa. Yeni başlayanlar, 145 – 160 santim uzunluğunda bir board seçmelidir. Uzunluk boyunuza ve kilonuza göre ayarlanır (Siz ne kadar iriyseniz board da o kadar uzun olmalı). Kısa board'ları kontrol etmek daha kolaydır. Uzun boardlar ise çok çeşitli kar şartlarına uyum sağlayabilir ve manevra kabiliyeti yüksektir.

Son olarak, mutlaka ama mutlaka kask takmalısınız. Bazı durumlarda kask bile yetersiz gelebiliyorken (Formula 1 pilotu Schumacher'in geçirdiği kazayı hatırlayın), bu işe kask olmadan kalkışmanız tam anlamıyla deliliktir.

Snowboard Üstünde Kayarken

  • Board'a bağlanırken önce öndeki ayağınızı bağlayın. Sonra board'un ucu yokuş aşağıyı gösterecek şekilde oturun ve diğer ayağınızı bağlayıp ayağa kalkın.
  • Ağırlığınızı iki ayağınıza eşit verip, dizleriniz bükük, vücudunuzun üst kısmı neredeyse dik olacak şekilde durun. Dizlerinizi dik tutarsanız düşersiniz.,
  • Dönmek için öne doğru eğilip ağırlığınızın yüzde 80'ini öndeki ayağınıza verin. Böylece arka taraftaki ağırlık azalacağından arkaya takılı ayağınızla board'u rahatça döndürebilirsiniz. Göğüs ya da kollarınızı çevirmeyin; vücudunuzla dönün.
  • Ellerinizi her zaman önünüzde tutun. Eli arkada tutmaya “köpek sevmek” denir ve ağırlığı arkaya vereceğinden dönmeyi ve durmayı zorlaştırır.
  • Dağdan aşağı kayarken kendinizi görünmez bir kutunun içinde hayal edin. Kontrolü yitirmeye başladığınızı hissederseniz vücudunuzun bir yeri kutunun dışına çıkmış demektir (köpek seviyor ya da öne doğru eğiliyor olabilirsiniz).
  • Durmak için önce board'u kenarı eğime dik olana kadar döndürmeniz gerekli. Sonra dizierinizi iyice büküp ağırlığınızı eğim yukarı verin. Yeni başlayanların en çok yaptığı hata durmak için ağırlığı arkaya vermektir. Bu board'u yokuş aşağı çevirir, üstelik hızlanmanıza sebep olur.
  • Düştüğünüzde ellerinizi yere koyarak düşüşü yumuşatmaya çalışmak yerine, kollarınızı göğsünüze çaprazlayıp başınızı öne eğerek omzunuzun üzerinden takla atmaya çalışın. Eğer hareketi doğru yapabilirseniz tekrar board'un üzerine çıkmayı bile başarabilirsiniz.
  • Dönüşleri birbirine bağlamaya ve kayarken kendinizi rahat hissetmeye başladığınızda, sıçramayı da denemelisiniz. Küçük bir yükselti bulup biraz hız alarak üzerine kayın. Dizlerinizi gevşetin ve yerden kesildiğinizi hissettiğiniz anda sıçrayın. İlk önce öndeki ayağınızı kaldırmalısınız. Havadayken öne eğilmeyin. Dengeli ve kontrollü bir iniş için vücudunuzu board'un tam ortasında tutmaya çalışmalısınız.

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın