Kar neden beyazdır

Kar Neden Beyazdır?

Yoğun kar yağışlı bir geceden sonra uyandığınızı hayal edin. Pencereden dışarı bakarsınız ve beyaz bir dünya görürsünüz. Ancak bir musluğu veya dondurucuyu açarsanız, sıvı su ve buzun genellikle berrak göründüğünü fark edeceksiniz. Peki kar neden beyaz?

Üşümek

Üşümenin Nedenleri ve Çareleri

Aynı dış ortam koşullarını paylaşan bazı insanlar daha az, bazıları da çok üşür. Pehlivan yapılı, iri yarı bir adam soğukta tir tir titrerken, normal vücut ölçülerine sahip bir başkası hiç üşümeyebilir. Soğuk havalarda üşümeyi etkileyen unsurlar şunlardır. Bunlar, yaş, cinsiyet, kilo, metabolik bozukluklar, damar hastalıkları ve giyim kuşamdır.

kışın su tüketimi

Kış Koşullarında Su Tüketiminin Hipotermi ile İlişkisi

Dağlarda, özellikle de kış koşullarında hidrasyon veya yeterli su tüketimi çok önemlidir. Yüzde 10’luk bir dehidrasyon termal kontrolde yüzde 30-40’lık bir azalmaya neden olmaktadır. Su gereksinimlerimiz 800-1000 ml idrar, 100 ml dışkı için ve 600-1000 ml de ciltte ve ciğerlerde oluşan farkına varılmayan kayıptan dolayı günlük toplam olarak 1500 ml’dir.

buzul

Buzul Nasıl Oluşur?

Buzullar çok basit bir nedenle oluşur. Yıl boyunca erimeyen veya buharlaşmayan kar bir sonraki kışa kalır. Yıllar boyunca kar birikimi devam ederse, bunlar gittikçe kütle kazanır ve yavaş bir yamaç aşağı hareket başlar, böylece buzul oluşur.

Husky Flame Çadır

Husky Flame çadır inceleme

Husky Flame ülkemizde en çok tercih edilen, “5 mevsim” tabir edilen çadırlardan birisi. Husky Flame çadırın bu denli popüler olmasının başlıca nedeni muadili ürünlere kıyasla fiyatının daha uygun olması. Çadır beklentilerinizi ne derecede karşılar düzeyde, dezavantajları neler hep birlikte inceleyelim.