Sierra Designs Flex Capacitor sırt çantası

Sierra Designs Flex Capacitor 40/60 Sırt Çantası İnceleme

Sierra Designs ülkemizde bilinmeyen, 1965 yılından bu yana çadır, uyku tulumu, sırt çantası ve giyim malzemeleri üreten California menşeli bir firma. İncelemenin konusu Flex Capacitor sırt çantasını yaklaşık 7 aydır aktif olarak kullanıyorum. Çantaya tek kelimeyle bayıldım.

Milo Gharb 65 sırt çantası

Ekonomik Sırt Çantası İncelemesi: Milo Gharb 65

Daha önce kullandığım 50 Litrelik çantası ile 17 günlük Likya Yolu macerası yaşadıktan sonra, aslında o çantanın efektif olarak 50 litre hacim sunmadığını, gözlerinin işlevsel olmadığını ve hiç de konforlu olmadığını tecrübe ettikten sonra yeni bir çanta arayışına girmiştim.

Deuter ACT Lite 65+10 sırt çantası

Hafif Sırt Çantası: Deuter ACT Lite 65+10 İncelemesi

Malzemelerimi hafifletmeye karar verdiğimde, işe çantayla başlamıştım. 3,5 kiloluk sırt çantasından 1.7 kilogram ağırlığındaki Deuter Guide 45+ çantaya geçince, sırtımdaki toplam yük bir anda 1800 gram azaldı.

Sırt çantası seçimi

Vücut yapısına uygun sırt çantası seçimi

Sırt çantası satın almak, yollara düşmeden, araziye çıkmadan ve dağlara tırmanmadan önce vereceğiniz en önemli kararlardan biridir. Genelde, doğadaki evimiz çadır olarak bilinir fakat nasıl kaplumbağa için “evini sırtında taşır” diyorsak;  sırt çantası da; çadır ve diğer tüm malzemelerimizi taşıdığımız  evimiz gibidir. Bu nedenle beden ölçülerinize uygun, sağlam ve elverişli bir sırt çantasına yapacağınız yatırım; sorunsuz ve rahat bir aktivite için yapacağınız en iyi yatırımlardan biridir.

sırt çantası yerleştirmek

Sırt Çantası nasıl yerleştirilir? Malzeme yüklemenin kuralları

Sırt çantası hazırlamak basit bir iş gibi görünse de, belli kurallar çerçevesinde yapıldığında faaliyetleri derli toplu biçimde, gereksiz ağırlık taşımadan ve enerjinizi daha etkin biçimde kullanarak yapmanıza yarar. Bugünkü yazıda sırt çantası nasıl yerleştirilir, planlama ve uygulama aşamalarını paylaşıyoruz.

Husky Sulphur sırt çantası

Husky Sulphur 70 litre Sırt Çantası inceleme

Çekoslovak üretici Husky ülkemizde en çok çadır ve uyku tulumları ile biliniyor. Fiyat-performans bakımından dikkat çekici çadırları olan bu firma, aynı zamanda kaliteli sırt çantaları da üretiyor.