Bursa Uludağ 2022 Teleferik Ücretleri

Teleferik ücretleri 9 Ocak 2022 itibarıyla güncellenmiştir. Güncel fiyatlar aşağıda yer almaktadır. Bilet fiyat bilgileri dışında, sıkça sorulan sorular bölümünü de incelemenizi öneririz.

Geçtiğimiz yıllarda baştan aşağı yenilenen, Sarıalan'dan ikinci oteller bölgesine yeni hat ilave edilen Bursa Uludağ Teleferiği Uludağ Oteller bölgesine en kolay ulaşım aracı oldu. Artık Teferrüç semtinden teleferiğe binip, Ağaoğlu My Mountain ve Karinna Otel'in bulunduğu ikinci oteller bölgesine yalnızca Sarıalan'da aktarma yaparak ulaşabiliyorsunuz.

Uludağ teleferik
Bursa Teferrüç Teleferik İstasyonundan hareket eden kabinler.

Teleferik hattının ve istasyonların yenilenmesi çok güzel bir gelişme, ancak fiyatlar daha düşük olabilirdi. Teleferik fiyatları Uludağ'ı yılda birkaç defa dağı ziyaret edenler için kabul edilebilir olsa da, her ay birkaç defa Uludağ'a gidip gelen Bursalılar tarafından oldukça pahalı bulundu. Yeni fiyatlardan en çok bisiklet severler etkilendi. Zira Uludağ'a bisikletinizle beraber teleferikle çıkmak istiyorsanız 12 – 17 saatleri arasında 35 TL teleferik ücreti + 60 TL bisiklet ücreti ödemek durumundasınız. Neyse ki 09-12 ve 17-21 saatleri arasında bisiklet için 35 TL ücret alınıyor.

2022 yılı için Teleferik ücretleri ne kadar? (9 Ocak 2022 tarihinde güncellenmiştir)

Öğrenci bilet fiyatları: 45 TL Gidiş Dönüş )e-devlet'ten öğrenci kaygı göstermek zorunlu)

Tam bilet fiyatları: 65 TL Tek yön – 75 TL Gidiş Dönüş

65 yaş ve üstü bilet fiyatları: İndirim yok

0-6 yaş bilet fiyatları: 2015 ve sonrasında doğanlar için ücret alınmıyor

Bisiklet bilet fiyatları: Güncellenecek

Teleferik seferleri hangi saatlerde yapılıyor?

Olağanüstü hava koşulları meydana gelmedikçe sabah 9 – akşam 21 saatleri arasında teleferik sürekli işliyor.

Teleferik seferleri hangi sıklıkla yapılıyor?

Bursa Uludağ teleferiği eskisi gibi uzun aralıklarla sefer yapmıyor. Yeni kabin sistemi sayesinde 20 saniyede bir yeni kabin geldikçe teleferiğe binebilirsiniz.

Kabinler kaç kişilik?

Teleferik kabinleri 8 kişi kapasitelidir. Örneğin 3 kişiyseniz kabine 3 kişi alıyorlar. Tanımadığınız insanlarla seyahat etmek zorunda değilsiniz.

Kayak Takımı, Snowboard ve Dağcı Çantası için ayrıca ücret alınıyor mu?

Hayır bunlar ücrete tabi değil. Ayrıca kayak ve snowboard asmak için kabin dışında askı bulunuyor.

Sarıalan'da inecekler daha mı az ücret ödüyor?

Hayır. Sarıalan teleferik istasyonunda inmek istediğinizde daha az ücret ödemiyorsunuz.

Uludağ Migros Market
En son teleferik istasyonu olan Kurbağa Kaya İstasyonunda Migros Jet Market hizmette.

İstasyonlarda ne gibi yenilikler var?

İstasyonlarda 5 TL karşılığında faydalabileceğiniz temiz tuvaletler bulunuyor. Ayrıca en son istasyon olan Kurbağa Kaya istasyonunda Uludağ'da yeni hizmete giren Migros Jet market, kafeler ve fast food restoranları bulunuyor.

Milli Park'a otomobille gelmenin ücreti nedir?

Uludağ Milli Parkı giriş ücretleri yazısında belirttiğimiz gibi, otomobillerden 24 TL giriş ücreti alınmaktadır. Hafta sonları ve bayramlarda araç yoğunluğundan ötürü teleferik kullanmanızı öneririz.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Bursa Uludağ 2022 Teleferik Ücretleri” üzerine 89 yorum

  1. Ben engelli bir vatandasim
    Babam ve Annem
    70 yaşında üstünde
    7 yaşında bircocugum ve esim ile çıktımızda sari alana gidiş geliş ne kadar dir
    Ve biz araba ile geldiğinizde teleferik de ki oto parka biraktigimizda ucret odemek zorundamıyız

    Yanıtla
  2. Alinur aktas buna bide hizmet diyor verdiğimiz oylarda paralarda haram olsun Bursa halkını yolunacak kaz gibi görüyorlar
    Nasıl isse bide teleferik şirketinden bursa büyükşehir belediye ye ödeme yapmayı unutmuşlar iki yıl açık böyle böyle kapanıyor herhalde
    Halkını düşünen ler halk gününü kaldirmazdi

    Yanıtla
  3. Fiyatlar neye göre belirleniyor bilmiyorum. Sadece Kayak yapmak için çıkan birine sanırım çok cüzii gelir. Zaten kayak takımı orta sınıf bir ekipman almak isteseniz 5-10bin TL gibi bir fiyat oluyor. Bunu ödeyebilecek gelir düzeyindeki kişiler için ideal hatta bedava bile diyebiliriz. Ancak herkes Uludağ a kayak yapmaya çıkmıyor. Kayak takımlarını yanına almıyor. Halk günlerini bu yüzden geri getirmeleri gerekiyor. Bir gün değil hatta iki gün bile yapmalılar. Ya da en azından sezon gittikten sonra daha uygun bir tarifeye geçilebilir. Bu konuda lütfen bir çalışma yapılsın…

    Yanıtla
  4. 2 kişi isen Teleferikle gitmeye değer, 2 kişiden fazlası cebi yakar. Araba ile çık çok daha karlı olur. Para günü araba ile çıkmak felaket. Hafta arası çıkın.. Yazı ayrı kışı ayrı bir güzeldir Uludağ ın..

    Yanıtla
  5. Belediyemiz sağolsun.. .48 tl 4kişilik ailemle bir dağa gitmem sadece yol 198 tl…emekliyim….kendi dağımıza belediyenin uyguladığı saçma işlerden dolayı gidemiyoruz halk günü vardı kaldırdılar…tek iyi şey migros marketin olması fahiş fiattan kurtulduk eğer uludağ gidebilirsek ihtiyacımızı oradan karşılarız…

    Yanıtla

Yorum yapın