Nitecore NU32 Kafa Feneri İncelemesi

Doğa sporu faaliyetlerine ilk başladığım zamanlar satın aldığım Decathlon kafa feneri, özellikle tek başıma çıktığım faaliyetlerde yetersiz gelmeye başladı. Satın alacağım yeni fenerde öncelikle aradığım bazı özellikler vardı. Şarj edilebilir olması, hafif ve sade olması (orasından burasından kablo çıkan Led Lenser benzeri lambaları baştan eledim) ve gerektiğinde kullanmak için yüksek aydınlatma modu olması gibi çeşitli kriterler belirledim. İlk bakışta radarıma takılan kafa feneri olan ve sitede de incelemesi bulunan Petzl Actik Core’dan yüksek döviz kurları sebebiyle artan fiyatı yüzünden vazgeçtim.

Aramalarımı Aliexpress’e kaydırdım. 10 dolara 32000 lumen güce sahip olduğunu idda eden saçma sapan fenerleri eledikten sonra, geriye nispeten güvenilir olduklarını düşündüğüm Nitecore ve Fenix markaları kaldı. Tercihimi bugünün inceleme konusu olan Nitecore markasının NU32 modelinden yana kullandım. Nitecore, 2007 yılında kurulan ve kompakt fenerlerde uzmanlaşmış Çinli bir üreticidir.

Sipariş ettikten 8 gün sonra elime geçen Nitecore, malzeme kalitesi açısından gayet iyi bir intiba bıraktı. Ürünün impact resistance değeri 1 metre olarak belirtilmiş. Yani 1 metre yükseklikten serbest olarak düşmelere (atma ve fırlatmalar hariç) karşı dayanıklı bir kasaya sahip. Bunun yanı sıra, ürün IP67 olarak Ip standartlarında sertifikalandırılmış. Yani kasası toz geçirmez ve kısa süreli suya daldırmaya karşı dayanıklı biçimde üretilmiş.

Nitecore Fener
Nitecore NU32 kutusundan bir adet kafa lambası, şarj kablosu, fener ve kullanıcı kılavuzu çıkıyor.

Gelelim fenerin aydınlatmasına. Fenerin ortasında bulunan ana ledin ultralow (1 lümen), mid (33 lümen), high (190 lümen) ve turbo (550 lümen) olmak üzere toplam 4 seçeneği mevcut. Pil süresine neredeyse hiç etki etmeyen low seçeneği çadırda kitap okumak ve küçük işler için ideal. Mid seçeneği ise çadır çevresi aktiviteler için yeterli. High seçeneği ise, gece yürüyüşlerinde tatmin edici bir aydınlatma sağlıyor.

Nitecore kafa feneri NU32

Turbo seçeneği, karanlıkta kamp alanı ve çevrenizdeki ürpertici seslerin kaynağını ararken kullanmak için oldukça kullanışlı. Fenerin önünde bulunan 4 adet led lambadan ikisi beyaz, ikisi kırmızı renkte. Kırmızı renk ışık veren ledlerin 9 lümen gücünde sürekli yanma ve aralıklı yanma seçenekleri var. Beyaz ledler ise 19 lumen gücünde ve ortada bulunan ana ledin aksine belirli odaklandığı bir alanı değil geniş bir alanı daha doğal bi şekilde aydınlatıyor.

Fenerin 2 adet acil durum modu mevcut. Bunlardan ilki ana ledi S.O.S şeklinde yanıp söndürürken, diğeri de 1-2 sn aralarla yüksek şiddet ile yanıp sönerek konum bildirmenizi sağlayan beacon şeklinde yanıyor.

nitecore nu32 kafa feneri
Açılar 0 , 20, 40, 60 derece olmak üzere ayarlanabiliyor

Biraz da batarya mevzularından bahsedeyim. Fenerde 1800 mah kapasiteye sahip li-ion batarya var. Satın alırken, pil ile çalışmaması; yalnızca dahili batarya ile çalışmasından dolayı batarya kalitesini baya sorguladım. Fabrikanın verilerinde açık bir şekilde “en az 500 kez şarj edilebilir” ibaresini görünce kısmen de olsa güvendim. Şimdilik yaklaşık 20 kez şarj ettim. Herhangi bir sıkıntı yok.

Nitecore fener
Micro usb girişi su ve toza karşı dayanıklı kapağa sahip.

Micro usb şarj kablosuyla, usb çıkışına sahip herhangi bir kaynaktan (taşınabilir şarj cihazı, telefon şarj cihazı, bilgisayar) yaklaşık 2-3 saatte şarj oluyor. Batarya tam dolduğunda kırmızı ışık yeşile dönüyor. Bunun yanında bataryanın durumunu öğrenmek için butona basılı tuttuğunuzda kımızı ışık 3 kez yanarsa batarya %50 üstünde, 2 kez yanarsa %50 altında, 1 kez yanarsa %10 altında olduğu anlamına geliyor. Eğer dalgınlıkla pili bitirirseniz, taşınabilir şarj cihazına bağlayıp, şarj esnasında kullanmaya devam edebilirsiniz. Hoşuma giden özelliklerden biri de, 2 butona aynı anda basılı tuttuğunuzda tuşları kilitleyebiliyorsunuz.

Nitecore

Nitecore NU 32 kafa fenerini satın almak için tıklayın.

Son olarak hoşuma gitmeyen taraflarından kısaca bahsederek incelemeyi bitirmek istiyorum.

Eksileri

  • Fenerin açısının ayarlandığı mekanizma biraz hassas. Belki de bana öyle geldi fakat, sert bir harekette kırılacak gibi bir his veriyor.
  • Kışın eldiven kullanırken rahatça basılması için butonlar daha büyük tasarlanabilirdi.
  • 8.5/10
    Özellikler - 8.5/10
  • 6/10
    Malzeme Kalitesi - 6/10
  • 9/10
    Sıvı Yalıtımı - 9/10
  • 8.5/10
    Fiyat/Performans - 8.5/10
8/10

Özet

Siz de benim gibi şarjlı, küçük ebatlı, yüksek aydınlatma gücüne sahip bir fener istiyorsanız, bütçeniz petzl gibi markalar için henüz yeterli değilse, Nitecore NU32 çok iyi bir tercih. Farklı senaryolar için aydınlatma seçenekleri mevcut.Tablodaki süreleri net olarak test etmediğim halde, batarya süresinin oldukça tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Nitecore NU32 Kafa Feneri İncelemesi” üzerine bir yorum

Yorum yapın