Nitecore NU 32 kafa feneri

Nitecore NU32 Kafa Feneri İncelemesi

Doğa sporu faaliyetlerine ilk başladığım zamanlar satın aldığım Decathlon kafa feneri, özellikle tek başıma çıktığım faaliyetlerde yetersiz gelmeye başladı. Satın alacağım yeni fenerde öncelikle aradığım bazı özellikler vardı. Şarj edilebilir olması, hafif ve sade olması (orasından burasından kablo çıkan Led Lenser benzeri lambaları baştan eledim) ve gerektiğinde kullanmak için yüksek aydınlatma modu olması gibi çeşitli kriterler belirledim. İlk bakışta radarıma takılan kafa feneri olan ve sitede de incelemesi bulunan Petzl Actik Core’dan yüksek döviz kurları sebebiyle artan fiyatı yüzünden vazgeçtim.

Petzl Tikka V6 kafa feneri incelemesi

Petzl Tikka V6 Kafa Feneri İncelemesi

Teknik malzeme deyince ilk akla gelen markalardan birisi olan Petzl’in Tikka V6 model (E93AA kodlu) kafa lambasını inceliyoruz. Öncelikle Tikka yıllardır piyasada bir model olmasına karşın Petzl’ın durmak bilmez iyileştirme ve geliştirme politikaları sonucu, ufak dokunuşlarla revize ettiği 6. Nesliyle karşımızda.

Kafa Lambası: Petzl Actik Core İncelemesi

Bir ürün için “en iyi” tabirini kullanmaktan genelde kaçınırım. Ancak bugünkü incelemeye konu Petzl Actik Core kafa lambasının bu ünvanı hak ettiğini düşünüyorum. 800 liraya satılan NAO’dan tutun, 100 liraya satılan Tikkina kafa fenerine kadar bir çok Petzl modeli kullandım. Hatta üretimi halen devam eden Myo RXP modelinin birini Uludağ’da, diğerini Antalya’da kaybettim. Myo’yu iki kere üst üste kaybedince, “başlarım böyle işin ızdırabına” deyip ucuz modellere yöneldim. Birkaç ay öncesine kadar 70 lümen gücündeki Petzl Tikka Plus 2 modeliyle idare ediyordum.

Led Lenser H14R2 kafa feneri

Led Lenser H14R2 Kafa Feneri inceleme

Aydınlatma konusu çocukluğumdan bu yana hep ilgimi çekmiştir. Bunda, küçüklüğümün bir kısmının elektriği olmayan bir köyde geçmiş olmasının etkisi büyüktür. Zira, çok da uzak olmayan geçmişte Anadolu köylerinde el feneri çok ama çok idareli kullanılması gereken bir ihtiyaç idi. Piller her zaman, her yerde bulunmuyordu. Aynı zamanda pahalı ve ömürleri çok sınırlı idi.

Petzl MYO RXP kafa feneri

Petzl Myo RXP Kafa Lambası inceleme

Petzl kafa fenerleri yazısını hazırlarken tanıştığım Petzl Myo RXP dikkatimi çekince, teknik özellikleri tatmin edici görünen bu kafa fenerini satın aldım. Aslında Myo XP Belt modeli de dikkatimi çekmişti ancak teferruatlı olacağını düşünüp vazgeçtim.

Petzl Kafa Lambaları

Petzl Kafa Lambaları

Sizin için Petzl kafa feneri çeşitlerini araştırdık. Yapacağınız faaliyetle uyumlu bir modelde karar kılmanız hem fenerden daha çok verim almanıza hem de boşa para harcamamış olmanıza yarayacaktır.