Magellan GPS için ücretsiz topografik harita

Fahiş fiyata harita satın almaya, “Magellan cihazınız yurtdışından alınmış, aslında buna harita yüklemememiz gerekir.” şeklinde, hem para verip hem de ağız kokusu çekmeye son.

Yıllar önce (Triton 500 ve 2000 denen hurdaları kullanırken) Magellan Türkiye distribütörünün o zamanki üst Göztepe Soyak sitesinde yer alan şubesine gidip, “ücreti mukabilinde” Türkiye topoğrafya haritası yükletmek istediğimde (halbuki telefonla aramıştım, buyrun gelin dediler), sanki hayır işi işliyormuş gibi “ıyy mıyy yüklesek mi acaba”, “gelmişsiniz o kadar”, “aslında yüklemiyoruz” diye gittiğime pişman etmişlerdi. Neticede parasını ödeyip haritayı sdcard içinde teslim aldım. Muamele son derece iticiydi, ancak başka alternatifim yoktu.

Neyse ki sonunda buna çözüm buldum. Hem de ücretsiz!

topoturkiye.imi dosyasını Magellan GPS cihazınıza atın, paşalar gibi kullanın 🙂 Harita OpenStreetMap tabanlı olup, hiçbir telif hakkını çiğnemiyor. Ücretli haritalarda yer almayan pek çok patika, köy yolu ve traktör yolu bu haritada bulunmaktadır. Yükseltiler doğrudur. En fazla +10/-10 fark görülebilir.

Bende ücretli harita olmasına karşın, pek çok köy yolunu içerdiği için bunu kullanmayı tercih ediyorum.

Magellan El tipi GPS cihazları için uygun Türkiye Topoğrafya dosyasını indirmek için buraya tıklayın.

Eğer Garmin cihazlar için Türkiye topoğrafya haritası arıyorsanız, onu da paylaştık.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Magellan GPS için ücretsiz topografik harita” üzerine 12 yorum

  1. Merhaba, elimde Magellan eXplorist 500 cihazım var. Hiçbir yerde Türkiye haritası bulamadım. Elinizde varsa eğer yayınlarsanız yada mail ile haber verirseniz çok sevinirim.

    Yanıtla
    • ben kontrol ettim çalışıyor, linkin üstüne gelip sağ tıklayıp farklı kaydet derseniz kolaylıkla iniyor. hiç olmadı firefox ile deneyin.

      Yanıtla

Yorum yapın