Silky Gomboy 210-10 Testere İncelemesi

Aslında bu incelemeyi 10 gün kadar önce yazmayı düşünüyordum, ama iyi ki de beklemişim. Çünkü son kampta testere namlu kısmından kırıldı. Namlusu (bıçağı) yedek parça olarak satıldığından, satın alıp değiştirmek zorunda kaldım. Bu testerenin “efsane” olduğunu belirteyim de, kötülediğimi düşünüp yazının devamını okumadan kapatmayın.

Öncelikle kamp için bir testereye ihtiyacımız var mı? Bunu kendi tecrübelerimden anlatmaya çalışayım.

Ateş kamp hayatının olmazsa olmazlarından. Demliğe koyacaksınız suyu, kaynayınca demleyeceksiniz çayınızı veya yapacaksınız kahvenizi, sonra ateşteki odunların çıkardığı çıtır çıtır ses eşliğinde yudumlayacaksınız çayınızı kahvenizi. Son zamanlarda kamplarda en çok keyif aldığım olay bu.

Silky Gomboy Testere

İlk kamp yapmaya başladığımda odun ihtiyacımı karşılanmak problem oluyordu. Ateşi başlatmaya, devamında büyütmeye elverişli boyutlarda odun bulma imkanı olmadığında, koca koca devrilmiş ağaçları el ve ayak gücü kullanarak kırmak zorunda kalıyorduk.  Bu durum hem çok fazla enerji harcamamıza sebep oluyor, hem de odunların boyutları orantısız olduğundan ateşin dağınık ve tehlikeli şekilde yanmasına sebep oluyordu. Sonrası malum; sürekli bir kontrol hali ve keyif alamama durumu.

Silky Gomboy testere

Sonunda kamplarda odun kesme işlerini daha kolay halletmek için, kullanımı kolay ve taşıması zahmetsiz bir testere almaya karar verdim.

Silky Gomboy'u İlk kullandığım anda “yok böyle testere” dememe sebep olacak kadar iyi bir ürünle karşılaştım.

Silky Gomboy 210-10

Testere boyut ve ağırlık olarak kamp için oldukça ideal. Katlanabildiği için çantanızda az yer kaplayacağını söyleyebilirim. Sap kısmı elin kavramasına ve kayma yapmamasına uygun şekilde dizayn edilmiş. Yine sap kısmında bağlama ipi kullanılmasına olanak sağlayan bir boşluk mevcut.

Testerenin namlu kısmını açtığınızda emniyet sistemi devreye giriyor ve kendiliğinden kapanmasını engelliyor. Katlamak için sap ile namlunun birleştiği yerdeki emniyete basılı tutarak kapatmanız gerekiyor.

Silky Gomboy 210-10 testere

Silky Gomboy Testerenin Özellikleri şu şekilde

Çelik Türü: SK-4 High Carbon Çeliği

Namlu Boyu: 210 mm

Et Kalınlığı: 1.4 mm

Diş Ölçüleri: 30 mm başına 10 diş

Ağırlık: 240 gr.

Kapalı Uzunluk: 24 cm.

Açık Uzunluk: 45 cm.

Şimdi gelelim bu testere ile neler yapabileceğinize ve neler yapamayacağınıza!

Çapı 10 cm’ ye kadar olan odunları çok hızlı şekilde keserek, kamp ateşiniz için odun hazırlayabilirsiniz. Kullanması çok keyifli. Diş yapısı çift ağızlı ve odunları çekme hareketi ile kesecek şekilde geliştirilmiş. Diş yapısı oldukça keskin bu sebeple yaralanmalara karşı testereyi kontrollü kullanmakta fayda var.

Silky gomboy namlular
Yurt dışında 3 farklı diş yapısı ile namlular yedek parça olarak satılıyor. Dilerseniz üçünden de satın alıp (Amazon, Ebay) kendiniz için en uygun namlu modelini belirleyebilirsiniz.

Çapı 10 cm’yi geçen odunları keserken daha dikkatli olmanızı öneririm. Zira ben denerken odun içinde takılıp ilk zorladığımda namlu kısmından kırıldı. O yüzden “ben daha kalın odunlar kesmek istiyorum” diyenler bence daha büyük boy testere tercih etmeli.

Testereyi sadece yakacak odun hazırlamada değil, kamp hayatınızı kolaylaştıracak düzenekler (odunları kazık olarak kullanarak ateş üstü demlik düzeneği gibi) yapmak içinde kullanabilirsiniz.

 

  • 8.5/10
    Özellikler - 8.5/10
  • 7/10
    Sağlamlık - 7/10
  • 9/10
    Ergonomi - 9/10
  • 7.5/10
    Fiyat/Performans - 7.5/10
8/10

Özet

Eğer kamplarda odun ihtiyacınızı kendiniz karşılamak ve bunu yaparken de kullanımı keyifli ve pratik bir ürün arıyorsanız bu testere tam size göre. Youtube'da kullanım tekniklerini öğreten çeşitli videolar var. Çok kalın kütüklerde zorlamadan, kullanım tekniklerine sadık kalarak uzun süre kullanabileceğiniz bir testere.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Silky Gomboy 210-10 Testere İncelemesi” üzerine 8 yorum

  1. merhaba, acaba kamp için 7/30 mm diş aralığı olan yani large teeth daha mı uygun. hem amazonda 10 dolar daha ucuz hem de ben genelde çam ormanlarında kamp yapıyorum çam ağacını kesmekte pek zorlanmaz diye düşündüm.

    Yanıtla
  2. Keyifle kullandığım Gomboy 210-10 modeli testeremin namlusu geçen gün orta kısmından bir anda kırıldı. Bugüne kadar hep dikkatli kullanıp, hiç zorlamamıştım. Evet iyi kesiyor ancak namlu kalitesi gerçekten vasat! Sadece namlusunu almak isteseniz 300tl neredeyse. Aynı paraya motorlu testere alınabiliyor. İlla el testeresi istiyorsanız Bahco fazlasıyla işinizi görür. Hem 1/3 fiyatına, hem daha kaliteli!

    Yanıtla
    • lütfen benzer formatta Rico’nun incelemesini yazın. Mümkünse doğada fotoğraflayın. Burada imzanızla yayınlayalım. Madem Rico iyi bir testere, bu işlerle ilgilenen daha çok insan tanısın.

      Yanıtla
      • Bendekide çatlak verdi kırılacak 210 karbonda kaynak yada başka tamir olasılığı varmı?

      • Ya arkadaş ne kadar çok kişi aynı sorunu yaşamış.
        Hiç kullandığım bir malzeme değil testere, türlerini özelliklerini vs hiç bilmem ama neredeyse 1000 liraya satılan üründe kaç kişi namluyu kırmış. Üretim hatası var gibi duruyor.

      • ben de bu ateş tutkusunu bir türlü çözemiyorum hacım. ocakta beş dakikada işi halledip dinlenmeye geçiyorum. birkaç kez ateş yakmışlığım var, ancak öyle ahım şahım bi olay gibi gelmedi 🙂 tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.

Yorum yapın