Everest’te 11 ton katı atık toplandı

Nepal hükümeti tarafından başlatılan “Sagarmatha Temizlik Kampanyası” sayesinde, 14 Nisan’dan bu yana, Everest’te 11 ton katı atık toplandı.

Nepal Dağ Akademisi genel müdürü Dandu Raj Ghimire, yaptığı açıklamada, Everest Dağı'nda 14 Nisan'da başlayan temizlik çalışmalarında gıda ambalajları, konserve kutuları, şişeler ve boş oksijen tüpleri toplandığını, ayrıca Everest'te önceki yıllarda hayatını kaybetmiş ve kar altında kaldığı için bulunamayan 4 dağcının da cesedine ulaşıldığını kaydetti.

Ghimire, karların erimesiyle ortaya çıkan ve Sagarmatha temizlik kampanyası esnasında bulunan 4 cesedin ilk olarak ana kampa taşındığı ve daha sonra helikopterle Katmandu'daki bir morga götürüldüğü bilgisini paylaştı.

Ghimire'e göre, temizlik kampanyası yaklaşık 207 bin Amerikan dolarına mal oldu.

Toplanan çöplerden bir kısmının yakıldığı, kalan kısmının ise helikopterlerle Katmandu'ya gönderildiği ve temizlik kampanyasının resmi olarak sona erdiği bir törende geri dönüşüme verildiği ifade edildi.

Kampanyayı “başarı ile dolu bir görev” olarak tanımlayan yetkililer, toplanandan daha fazla çöpün Everest'ten kaldırılması gerektiğine işaret etti.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın