Bisiklet Nasıl Temizlenir – Temizlik Malzemeleri Nelerdir

Bisikletleri temizlemek yalnızca güzel görünüm sağlamakla kalmaz, tüm parçaları çalışır tutmaya da yardımcı olur. Bisikletin hareket eden parçaları yüksek verimli olduğu kadar, oldukça da hassas parçalardır. Bu parçalardan bazıları az da olsa korumalı bazıları ise toz, toprak, kum ve minik taş parçaları gibi elementlere karşı korumasızdır.

temizlik ve hijyen

Doğada kamp yaparken kişisel temizlik

Doğa’da temizlik maalesef bir çoğumuzun “doğal olan temizdir” algısıyla gözardı ettiği çok önemli bir konudur. Her ne kadar gittiğimiz ortamlar doğal, temiz ortamlar olsa da, vücudumuzun alışkın olmadığı birçok bakteri ve parazit barındırırlar. Bu bakteri ve parazitlerin kaynağı canlı hayvanlar, hayvan dışkıları, hayvan leşleri ve çürümüş bitkiler olabilmektedir.

bot temizlik ve bakım

Yürüyüş Botlarının Temizlik ve Bakımı

Sikayetvar.com gibi mecralar, satın aldıkları ayakkabı ve botların deforme olmasıyla, su geçirmesiyle alakalı sinir krizi geçiren binlerce kişinin mesajları ile dolup taşıyor. Muhatap olunan firmaların basmakalıp cevapları ve “tüketici hatası” deyip konuyu kestirip atması tüketicinin sorunlarına çare olmuyor. Aslına bakarsanız sorunun ana kaynağı ayakkabı veya bot seçimini yanlış yapmaktan, bir de temizlik ve bakımı ihmal etmekten kaynaklanıyor.