Erdem Tapul sonsuzluğa uğurlandı

İzmir Ödemiş ilçesi sınırlarında yer alan Bozdağ’da geçen hafta sonu yaşanan çığ düşmesi sonucunda kayıp dağcı Erdem Tapul’un naaşına ulaşıldı. EÜDODAK üyesi Erdem Tapul için, çalıştığı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı müzede tören düzenlendi. Arkadaşlarıyla son kez bir araya gelen Tapul’un cenazesi, defnedilmek üzere memleketi olan Erzincan’a gönderildi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü İzmir'in Ödemiş ilçesi sınırlarında yer alan Bozdağ'a giden Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü (EÜDODAK) üyesi Erdem Tapul, Tekin Ozan Kumru, Gökçehan Aslan ve Ayhan Yelgün, Bozdağ'ın batı yakasında bulunan, Mermeroluk Diktepe mevkiindeki üç vadinin en dik ve tehlikeli olan Bolkar bölgesinde, daha sonra gerçekleştirecekleri etkinlik için keşif tırmanışı yaptılar.

Zirveye 50 metre kala çığ tehlikesi bulunduğunu gören dağcılar, 6 saat sürmesi planlanan zirve faaliyetini yarıda kesip dönüş kararı aldılar. Dağcılar döndükleri sırada, en önde bulunan Erdem Tapul'un altındaki kar kütlesi koptu. Tapul, yaklaşık 1 kilometrelik alanda etkili olan çığın altında kalarak kayboldu. Tapul'un yaklaşık 8 metre arkasında bulunan dağcı arkadaşları ise, şans eseri çığ altında kalmaktan kurtuldu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma'ya bağlı çok sayıda ekibin 4 gün süren aramaları ardından Tapul'un cesedi, dün çığın başlangıç yerinden 600 metre uzaklıkta bulundu. Nöbetçi savcının incelemesi ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Erdem Tapul'un cenazesi, otopsi sonrası yakınlarına teslim edildi.

Erdem Tapul'un cenazesi bugün saat 15.00'te, görev yaptığı İzmir Arkeoloji Müzesi'ne götürüldü. Törene Tapul'un babası Erkoçak Tapul, İzmir Valisi Cahit Kıraç, yakınları ve arkadaşları katıldı. Törene ayrıca aynı olaydan sağ olarak kurtulan, Erdem Tapul'un arkadaşları da katıldı. Erdem Tapul'un, iyi bir dağcı olduğunu söyleyen arkadaşları, onun tırmanışlarda önemli riskler alarak halatlarla birçok insanı hayata bağladığını dile getirdi. Tören ardından Tapul'un cenazesi, toprağa verilmek üzere Erzincan'a gönderildi.

Vali Cahit Kıraç, törenin ardından, özellikle bu mevsimde dağcılık sporunun çok tehlikeli olduğunu, bu nedenle de dağcılığa gönül verenlerin bu tutkularını biraz ertelemelerini istedi.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın