Dağcılar Birinci İnönü Zaferi için yürüdü

Bozüyük AKUT Ekibi tarafından organize edilen yürüyüşe, Bilecik 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, İl Jandarma Komutanı Albay Ertan Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Gençağa Seraslan ve İsmail Sağıroğlu, Belediye Meclis Üyesi Metin Torun, AKUT Genel Başkanı Nasuh Mahruki, AKUT Bozüyük Başkanı Muharrem Öz, Bozüyük, İstanbul, Bursa ve Eskişehir AKUT ekipleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bozüyük Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi önünden araçlarla hareket eden gurup Düzdağ, Nanedere yol ayrımında yürüyüşe başlayarak 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde 8 km yol kat ettikten sonra Metristepe’ye ulaştı.

Yaklaşık 150 kişilik yürüyüş ekibine Metristepe Anıtı´nın girişinde çadır kuran Eskişehir Kızılay Şubesi ve Anadolu Üniversitesi Kızılay Kulübü üyeleri tarafından çorba, çay ve helva ikram edildi. Metristepe Anıtı’nda Mustafa Kemal Atatürk, İnönü Savaşları Komutanı İsmet İnönü ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Metristepe Anıtı önünde AKUT Genel Başkanı Mahruki kısa bir konuşma yaparak AKUT Bozüyük ekibinin 4 yıldır 1. İnönü Zaferini anmak için Metristepe´ye yürüdüğünü belirtti ve AKUT´un, 1. İnönü Zaferi´nin cereyan ettiği kış aylarında düzenlenen bu etkinliği çok önemsediğini söyledi.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Dağcılar Birinci İnönü Zaferi için yürüdü” üzerine bir yorum

  1. Güzel bir etkinlik,İnönü şavaşında ölenleri rahmetle anmak için yapılmış ve sahip çıkılması gereken bir faaliyet.Toplam gidiş dönüş 16 km civarı ,herkesin yapabileceği kolay bir etkinlik..

    Yanıtla

Yorum yapın