Aladağlar’da kayıp

17 Ekim’de Aladağlar’da Kızılkaya, Demirkazık ve Kaldı zirvelerine tırmanış yapan Gezginlerin Rotası Dağcılık ve Doğa Sporları kulübünden Tarkan Kuvulmaz kayboldu.

Ekip Kızılkaya ve Demirkazık zirvelerinin ardından bölgenin üçüncü büyük zirvesi olan Kaldı Zirvesine tırmandı. Son zirve faaliyetinin başarılı tamamlanmasının ardından, dağcılar dönüşe geçti.

Saat 23 sıralarında 200 metre aşağıdaki Alaca Zirvesine ulaşan dağcılar, grup üyelerinden Tarkan Kuvulmaz’ın kayıp olduğunu fark edince Jandarma ve Akut’tan yardım istedi.

Bölgenin sarp kayalıklarla kaplı olması, iletişimin bölge koşulları nedeniyle sağlıklı sağlanamamasından ötürü gelişmeler hakkında bilgi alınamıyor.

Güncel bilgi:

Amatör dağcı 43 yaşındaki Tarkan Kuvulmaz kaybolmasının ardından 46 saat sonra bulundu. Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye düştüğü Aladağlar’da 2 gece mahsur kalan Tarkan Kuvulmaz, kurtarma ekiplerinin yardımıyla helikopterle hastaneye sevk edildi.

Tarkan Kuvulmaz olayı şöyle anlattı,

Cumartesi günü yola çıktık. Ancak, pazar günü saat 15.00’te arkadaşlarımla irtibatım kesildi. Önce yukarı çıkmak istedim ama başarılı olamayınca vazgeçtim. Sis ve tipi nedeniyle görüş mesafem 20 metreye kadar düşmüştü. Sonra soğuktan korunmak için bir uçurum kenarına sığındım. Bu süre içinde hiç bir şey yemedim. Kar suyu içtim. Kar suyu ile hayatta kaldım.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın