hilal işcan

Çığ Altında Kalan Dağcının Cenazesine Ulaşıldı

Hilal Erkoç ile beraber Demirkazık tırmanışı yapan Mustafa Kemal Karakoç geçtiğimiz yıl çığ altında kalmıştı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşılamayan Karakoç’un cenazesi bugün bölgeden alındı.

Türkiye'nin dağları ve zirveleri

Türkiye’deki Dağlar (Zirvelerin Yükseklik Sıralı Listesi)

Üç yanı denizlerle çevreli ülkemizin dört bir yanı dağlarla örtülü. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşadığımızı iddia etmiyoruz. Dünya bir bütün olarak güzel. Ancak coğrafi ve mevsimsel çeşitlilik açısından zengin bir ülke olduğumuz kesin. Bugünkü yazıda Türkiye sınırları içinde yer alan, yükseklikleri 5137 metre ila 2500 metre arasında olan dağları liste halinde sıralıyoruz.

Aladağlar'da kayıp

Aladağlar’da kayıp

17 Ekim’de Aladağlar’da Kızılkaya, Demirkazık ve Kaldı zirvelerine tırmanış yapan Gezginlerin Rotası Dağcılık ve Doğa Sporları kulübünden Tarkan Kuvulmaz kayboldu.

Aladağlar

Aladağlar Milli Parkında 4 gün 3 gece

Faaliyet yapmadan geçen üç ayın ardından silkinip yaza merhaba demeye karar verdim. 10 gün boş vaktim vardı. İlk önce tek başıma yürüyeceğim uzun bir parkur, ardından kamplı bir zirve çıkışı, en son Akdeniz’in serin sularına atlayabileceğim bir plan yapmak istedim. Aladağlar uzun yürüyüş için oldukça uygundu.

Demirkazık

Demirkazık Bolkar ve Aladağlar çıkışları valiliğe bildirilecek

Niğde il sınırları içinde dağlara çıkacak sporcular çıkışlarını valiliğe bildirecek. Niğde valiliği Demirkazık, Bolkar ve Aladağlar bölgesine gelecek sporcuların dağa çıkış güzergahları, kamp/konaklama bölgeleri, çıkış ve dönüş zamanları, rehberlerin kimlikleri, kendilerinin ve yakınlarının telefon numaralarının kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istedi.