Akademisyenlerin Anısına Erciyes’te Zirve Tırmanışı

Erciyes Dağında 1991 yılında çığ düşmesi sonucunda yaşamlarını yitiren Prof. Dr. Abdülmecit Doğru ve Prof. Dr. Ahmet Bilge’yi anmak için düzenlenen etkinliğe 48 dağcı katıldı.

1980-1990 yılları arasında 10 yıl boyunca Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanlığı yürüten Prof. Dr. Abdülmecit Doğru ve 1988 yılında Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yapan Prof. Dr. Ahmet Bilge, 1991 yılının Kasım ayında “inceleme tırmanışı” yapmak için Yıldız Üniversitesi Dağcılık ekibiyle Erciyes dağına tırmanmaya başladılar.

3800 metredeki hörgüç kaya civarında, ekibin önünde ilerleyen hocalar yan geçiş yapmak istediklerinde bastıkları kar tabakası kırılıp hocalarla birlikte çığ şeklinde düştü. Çığ iki profesörü 450 metre kadar aşağıdaki Şeytan Deresi çukurluğuna sürükledi.

Kaza haberi

2000 yılında kış Ağrı dağı tırmanışı yaparken hayatını kaybeden İskender Iğdır'ın ve Ahmet hocanın oğlunun da aralarında bulunduğu ekip, sabah 9 sıralarında yaşanan kazanın ardından olayı telsizle Erciyes Kayakevine bildirdiler. Kötü hava koşulları yüzünden arama faaliyetleri aksadı. İlk önce Abdülmecit Doğru'nun, ardından da Ahmet Bilge'nin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Abdülmecit Doğru kitaplar

Erciyes Üniversitesi Dağcılık kulübü bu yıl 11ncisi düzenlenen anma etkinliğini gerçekleştirdi. Çobanini mevkisinde kamp kuran sporcular, Şeytanderesi rotasını izleyerek zirveye ulaştı, aynı rotayı izleyerek geri döndüler.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Akademisyenlerin Anısına Erciyes’te Zirve Tırmanışı” üzerine bir yorum

Yorum yapın