AKU Superalp GTX dağcılık botu

AKU Superalp GTX Dağ Yürüyüşü Botu İncelemesi

Geçen yıl kampanyalı fiyatını görünce dayanamayıp 460 liraya satın aldığım AKU Superalp dağ yürüyüşü botu, gümrük vergisi ve döviz kurlarından dolayı bu yıl 1400 liraya fırlamış durumda. Fiyatların yüksek olmasının tek nedeni yalnızca bu iki vergi değil. ÖTV ve su geçirmez ayakkabı/botlara yönelik İlave Gümrük Vergisi’nin (İGV) üstüne bir de KDV’yi katınca, fiyat bu hale geliyor.

AKU Trekker Lite II GTX yürüyüş trekking botu

Aku Trekker Lite II Gtx Yürüyüş Botu İncelemesi

Nihayet tam anlamıyla memnun kaldığım bir yürüyüş botunu tecrübe ettim. Aslında bot tavsiyesi vermek çok da istediğim bir şey değil. Söz konusu ayaklar olunca, benim çok memnun kaldığım bir bot bir başkasının ayaklarını rahatsız edebileceği gibi, beklentilerine de cevap veremeyebiliyor.

bot ve ayakkabı bağlamak

Yürüyüş ve Dağ Botları nasıl bağlanır ?

Su toplaması gibi yürüyüş boyunca ızdırap duyacağınız yaralanmaların başlıca sebepleri yanlış çorap seçimi ve yanlış ayakkabı bağlamaktır. Bugünkü yazıda konforlu bir yürüyüş için botlarınızı nasıl bağlamanız gerektiğiyle ilgili bilgiler paylaşacağım.

Chiruca Anso

Chiruca Anso Goretex Trekking Botu incelemesi

Chiruca ülkemizde pek fazla bilinmeyen İtalyan bir üretici. Ayakkabı çeşitlerinin yanısıra, doğa yürüyüşü ve dağcılığa yönelik bot üretimleri de yapan firmanın Anso modelini inceliyoruz.

Boreal Cayenne bot

Boreal Cayenne Bot incelemesi

Boreal ile ilk tanışmam 2000 yılında Beşiktaş’ta bulunan Adrenalin mağazasından satın aldığım bir çift trekking botu ile oldu. Bu botu 11 sene boyunca giydim. Yürüyüşlerde kullanmanın yanı sıra, günlük hayatta da ayağımdaydı. Tabanı erimiş olsa da, derisi halen mükemmel durumda.

AKU Trekker Lite II GTX yürüyüş trekking botu

Trekking Botu ve Yürüyüş Ayakkabısı Seçimi

Bot ve yürüyüş ayakkabısı seçerken, aslında en önemli yürüyüş malzemesini satın aldığınızı unutmayın. Doğru botu seçtiğinizde tüm dünyayı dolaşabilecek gibi hissedeceksiniz. Yanlış ayakkabıyı seçtiğinizde ise, ayağınızda meydana gelen yaralanmalar neticesinde, 5 kilometrelik bir yürüyüş size maratondan daha uzun gibi gelecek, sadece ayaklarınız değil; tüm vücudunuz ve hatta ruh haliniz bile bu olumsuzluktan etkilenecektir.